Jami Gertz este cea mai bogată actriţă din lume, având o avere estimată la peste 3 miliarde de dolari. Rolurile jucate de-a lungul timpului i-au adus faima și succesul şi, deşi numele său nu sună foarte cunoscut pentru cei mai mulţi dintre noi, averea sa fabuloasă îi pune în umbră chiar şi pe cei mai mari actori din istorie.

Ştim prea bine că foarte multe vedete de cinema sunt extrem de bogate. Au bani, case şi maşini de lux şi îşi pot cumpăra tot ce-şi doresc. Dar când ne gândim la cei mai bogați actori din lume, s-ar putea să nu ne gândim de fapt la cel care este cel mai bogat dintre toți. Și asta pentru că în zilele noastre cea mai bună actriţă din lume nu mai este atât de bine cunoscută.

Cea mai bogată actriţă din lume

Cel mai bogat actor din lume nu este Dwayne Johnson, Tom Cruise sau Morgan Freeman, ci vedeta din The Lost Boys, Jami Gertz.

Cu o avere netă uluitoare, de aproximativ 3 miliarde de dolari, Jami Gertz este cea mai bogată actriţă din lume în acest moment, incluzând în acest top şi bărbaţii, fiind un lucru foarte bine cunoscut diferenţa dintre femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte banii pe care îi încasează în industria cinematografică.[sursa]

jami gertz
Jami Gertz

Unii dintre voi s-ar putea să vă întrebați „cine naiba este ea?” – și nu ați fi singurii. Se pare că există o mulțime de oameni care nu reușesc să-şi imagineze în minte imaginea actriţei sau vreunul dintre rolurile sale. O altă întrebare justificată este „a reușit din actorie sau are alte venituri?”.

Așadar, cum a ajuns Gertz cel mai bogat actor din lume? Ei bine, printre rolurile ei notabile din filme se numără Twister și Sixteen Candles. De asemenea, a apărut pe micul ecran în Seinfeld, Modern Family și This is Us. De asemenea, Gertz mai apare în Crossroads, Quicksilver și The Neighbours.

Jami Gertz s-a născut în Chicago, Illinois, în data de 28 octombrie 1965 și a crescut în suburbia Glenview. Părinții ei sunt Sharyn și Walter Gertz, un constructor și antreprenor, aşadar nu provine dintr-o familie de bogătaşi. Jami a urmat Maine East High School, apoi Universitatea din New York, obţinând o diplomă în arte teatrale. A început să joace în filme în anii ’80 și primul ei rol pe ecran a fost în filmul On the Right Track din anul 1981.

• CITEŞTE ŞI:  Chiquita şi lovitura de stat din Guatemala, executată de CIA

În total, ea a fost activă în industria cinematografică timp de 40 de ani, din 1981 şi până în 2017. A mai avut o scurtă revenire într-un singur film în anul 2022, I Want You Back.

Dar aceste roluri de actriță nu sunt suficiente pentru a-i pune în sac o avere care să eclipseze valoarea netă a unor actori precum Robert De Niro și Adam Sandler.

Cum a devenit Jami Gertz miliardară

Jami Gertz a devenit miliardară prin combinația dintre cariera sa de succes în actorie, investiții și afaceri. Gertz și soțul ei, Tony Ressler, sunt coproprietari ai echipei NBA Atlanta Hawks și proprietari minoritari ai Milwaukee Beavers.

Tony Ressler este un om de afaceri miliardar cu o avere netă estimată la 7,5 miliarde de dolari la care Gertz ar putea avea un fel de contribuţie. Ressler a pus bazele unor fonduri de investiţii care au în prezent active de sute de miliarde de dolari. Dar poate că aceste lucruri nu sunt atât de importante, deoarece Gertz și Ressler sunt cunoscuți și pentru acțiunile lor caritabile.

Publicitate

În anul 2012, Giving Back Fund a numit perechea drept donatorul numărul unu în scopuri caritabile dintre toate celelalte celebrități, după o donație record de 10 milioane de dolari către Fundația Ressler-Gertz, care se concentrează în principal pe artă, educație, sănătate și organizații evreiești.

Jami Gertz este, de asemenea, director al consiliului de administrație al Melanoma Research Alliance.

Așadar, deși mulți oameni nu par să știe cine este, ea a acumulat avere dincolo de spectacolele sale de actorie – iar filantropia sa este poate ceea ce o diferențiază. Jami Gertz este o femeie de succes, care a reușit să îmbine pasiunea pentru actorie cu spiritul antreprenorial și generozitatea, devenind un exemplu de ambiție, talent și implicare socială.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele