Kevin Schmidt, un american din Sioux Falls, are un salariu uriaș, 100.000 de dolari pe an, dar și o meserie extreme de priculoasă, deşi nu sună atât de riscant: schimbă un bec la 6 luni. Cel puţin asta se spunea despre el atunci când a apărut filmuleţul.

Deși este o muncă unică, se spunea despre Schmidt că este plătit cu 20.000 de dolari pe fiecare urcare la înălţime, după cum susține descrierea distribuită împreună cu videoclipul viral cu Schmidt la lucru. Clipul uluitor, care a reapărut online, îl arată pe Schmidt schimbând fără teamă un bec în vârful unui turn de comunicații, înalt de peste 450 de metri.

Situat în Dakota de Sud, uriașul turn are în vârf un far aprins, care, desigur, are nevoie de un bec nou din când în când.

“Prietenilor mei nu le vine să creadă că fac asta. Ei se sperie și dacă se urcă pe casă.”, a dezvăluit Kevin.

Un coleg de muncă al lui Kevin l-a filmat în timp ce escalada un stâlp de peste 450 de metri înălțime și a postat clipul pe pagina de socializare. A strâns milioane de vizualizări de-a lungul anilor, oamenii fiind impresionaţi în primul rând de suma uriaşă cu care se spunea că este plătit inginerul.[sursa]

Lui Kevin îi ia două ore să urce până în vârful stâlpului, iar filmulețul a fost editat pentru două minute, însă secvențele sunt uluitoare. “L-am filmat pentru că știam că o să arate interesant și voiam să vedem ce putem face cu el.”, a povestit colegul lui Kevin.

• CITEŞTE ŞI:  Elena Isvoranu, boieroaica cu 24 de copii: au trăit doar opt, ceilalți fiind striviți de doica supraponderală

Schimbă un bec la 6 luni şi peste plătit cu 100.000 de dolari pe an

Cu toate acestea, după cum suntem obişnuiţi, lucrurile nu stau tocmai astfel.

schimbă un bec la 6 luni
Kevin, în timp ce se afla pe stâlpul înalt de peste 450 de metri

Într-adevăr, dacă raportăm salariul său la câte urcări face bărbatul pe turnul înalt de peste 450 de metri, ar rezulta că este plătit cu 50.000 de dolari la fiecare urcare. Dar Kevin face asta periodic, aceasta fiind meseria sa, urcând pe diverse turnuri din ţară, chiar dacă nu sunt atât de înalte.

„În calitate de inginer alpinist, Kevin Schmidt nu este nevoit să urce în mod regulat pe fiecare turn. În schimb, ascensiunile sale sunt rare datorită naturii specializate și riscante a muncii, ceea ce face ca astfel de evenimente la înălţimi foarte mari să fie relativ rare.”, a explicat compania pentru care lucrează bărbatul.

În ultimii ani, bărbatul a urcat sute de turnuri, în zeci de state, în fiecare anotimp, uneori pe vânturi de 90 de km/h. Face parte din munca sa la Sioux Falls Tower and Communications.

„Nimic nu se compară cu priveliștea de sus și nu există mai mare sentiment de pace decât acela de la 450 de metri înălțime. De fiecare dată când mă urc pe un stâlp, fac un selfie și îl trimit soției mele, Alla.”, a spus Schmidt.

Publicitate

Aşadar, Kevin Schmidt nu schimbă un bec la 6 luni şi primeşte o sumă colosală. Ci schimbă becuri frecvent, urcând pe stâlpi foarte înalţi, ca parte a meseriei sale, pentru care primeşte un salariu lunar.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: