O femeie şi-a întâlnit familia biologică la peste jumătate de secol de când a fost răpită. „Este un vis devenit realitate”, a spus femeia după reîntâlnire.

În anul 1972, pe când avea doar patru ani, Aura Guerrero León a fost răpită în timp ce mergea la un magazin local să cumpere dulciuri. Incidentul s-a petrecut în zona Bravo Páez din Bogotá, capitala Columbiei, iar după răpire, fetița a fost dusă în orașul Villarrica, la aproximativ 177 de kilometri distanță.

Ulterior, a fost abandonată. A fost găsită mai apoi hoinărind pe străzi de o familie care a numit-o Gina. Aura a părăsit casa la vârsta de 12 ani și a trăit singură într-un apartament închiriat din Bogotá.[sursa]

întâlnit familia biologică
Aura şi-a întâlnit familia biologică după ce a fost răpită acum 52 de ani

Aura şi-a întâlnit familia biologică după jumătate de secol

Reamintind momentul răpirii, Aura a povestit pentru Caracol News: „Am mers să cumpăr o prăjitură și m-am oprit la un colț, unde se afla un magazin de cartier. Un bătrân trecea pe acolo, m-a speriat, așa că m-am ascuns în spatele unui autobuz când a trecut. Apoi, a venit femeia care m-a răpit, înaltă, neagră, cu părul lung.”

Părinții ei biologici au trăit mereu cu speranța că o vor găsi și au călătorit prin întreaga țară în căutarea ei. Fratele ei, Fidencio Guerrero León, și-a schimbat adesea școlile pe parcursul călătoriei familiei din oraș în oraș.

Din nefericire, ambii părinți au decedat înainte de a o găsi, dar fratele său și-a îndeplinit misiunea și, în cele din urmă, a dat de ea pe Facebook, după ce a văzut o femeie care semăna foarte mult cu mama lor. Cei doi frați s-au reunit după 52 de ani.

• CITEŞTE ŞI:  Probleme teribile pentru studenţii care stau la cămin

„Este ca un vis care devine realitate.”, a mărturisit Aura.

„Acest an va fi foarte special pentru că Aura este aici și suntem din nou împreună.”, a adăugat Fidencio.

Conform Comisiei Internaționale pentru Persoanele Dispărute, în Columbia sunt circa 15.000 de copii și adolescenți dispăruți.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: