Auzind că un milionar a renunțat la tot ce avea pentru a o lua de la capăt doar ca să demonstreze că se poate reinventa, inevitabil, întrebarea care ne vine în minte este dacă Mike Black și-a atins obiectivul de a face o „revenire de un milion de dolari” din nimic?

Un milionar a vorbit despre faptul că a efectuat un experiment pentru a testa dacă ar putea face o „revenire de un milion de dolari”.

În iulie 2020, milionarul Mike Black a decis să o ia de la capăt și să pornească de la „nimic” pentru a încerca apoi să construiască o afacere de 1 milion de dolari de la 0 dolari.[sursa]

milionar a renunțat la tot ce avea
Pare un scenariu de film: un milionar a renunțat la tot ce avea pentru a o lua de la capăt

Un milionar a renunțat la tot ce avea pentru a o lua de la capăt

Mike Black a explicat că a vrut să „ajute oamenii” și să pună la dispoziție conținut pentru a arăta cum să o ia de la capăt după ce a văzut că mulți din jurul său se luptă să supravieţuiască.

În descrierea canalului său de pe YouTube se menționează: „Scopul meu este să ajut oamenii să se reinventeze în această perioadă nebună. […] Vreau să vă arăt cum să vă construiți afacerea de la NIMIC”.

Într-un videoclip la X-ul său, el adaugă: „Pentru a le oferi oamenilor un cadru de aici sunt lucrurile pe care știu cum să le fac, iar eu […] voi împărtăși aceste cunoștințe cu voi, iar voi puteți lua ceea ce doriți și să le folosiți pentru voi înșivă.”

Proiectul

Așadar, pe 10 iulie, Mike Black a lăsat în urmă viața pe care o cunoștea pentru a încerca să pornească de la „nimic”, cu scopul de a ajunge de la „0 dolari la 1 milion de dolari în 12 luni”.

Nu numai că a început fără niciun ban în contul bancar, dar a lăsat în urmă afacerea sa de șapte cifre, și-a schimbat numele în Scott – asumându-și identitatea de „videograf aspirant” – și-a lăsat casa în urmă, a tăiat legăturile cu toată familia, prietenii și prietenii de serviciu și a luat cu el doar un telefon, câteva haine, niște medicamente și echipamentul de filmat.

• CITEŞTE ŞI:  Top 10 cei mai înalţi oameni din lume şi poveştile lor de viaţă

Regulile, conform site-ului său, sunt următoarele: „Suma de 1 milion de dolari în 12 luni poate proveni NUMAI din veniturile generate de afacerile pe care le încep în timpul proiectului sau din banii pe care îi câștig muncind. Orice venit generat ca urmare a seriei de pe Youtube nu va conta pentru obiectivul de 1 milion de dolari.”, a mai menţionat Mike.

Dar, cum a mers de fapt?

Rezultatele

Ei bine, Mike Black a explicat că a „greșit mult” în timpul experimentului de un an, dar notează că „este în regulă să greșești” și a vrut ca oamenii să vadă că „chiar și cineva cu experiență greșește”.

Publicitate

Într-un videoclip din luna mai, el a explicat că, în ciuda faptului că a trecut de la a fi o persoană „fără adăpost” la a face apoi primul profit de 350.000 de dolari, a trăit într-o rulotă, a semnat un contract și apoi a obținut o casă, în cele din urmă, după nouă luni, proiectul a „deraiat”.

În săptămâna 43, cu doar două luni rămase, Black a explicat că „sănătatea sa personală” s-a „deteriorat” atât de mult încât a fost nevoit să încheie proiectul mai devreme.

Într-un raport final de monitorizare a banilor, din 10 iulie 2020 până la 10 mai 2021, Black a dezvăluit că veniturile sale totale au fost de 64.158,95 dolari – departe de obiectivul său de 1 milion de dolari.

„Încă mai cred că, dacă cărțile ar fi căzut puțin diferit, poate că aș fi putut. Dar este totuși destul de mișto să treci de la absolut nimic la 10.000 de dolari în venituri lunare.”, notează el.

Black explică faptul că obiectivul nu a fost niciodată cu adevărat despre „a face un milion de dolari”, ci mai degrabă despre „a te reinventa” și „a persevera în fața provocărilor”.

Iar după ce a încheiat proiectul mai devreme, a remarcat că l-a făcut să realizeze ce „contează cu adevărat” – „sănătatea și recunoștința”.

Deci, ce părere aveți?

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: