Soțul văduvei Ruth L. Gottesman a murit în anul 2022, dar regretatul bărbat în vârstă de 96 de ani a lăsat în urmă pentru ea mai mult decât amintiri. Văduva în vârstă de 93 de ani a impresionat o lume întreagă după ce a donat 1 miliard de dolari pentru educaţie.

Soțul ei, David Gottesman, a fost un investitor de pe Wall Street și a făcut investiții timpurii în Berkshire Hathaway, fondul de investiţii înfiinţat de celebrul miliardar Warren Buffet.

După moartea soţului, Ruth a aflat că acesta deținea acțiuni în valoare impresionantă de 1 miliard de dolari și i-a spus pur și simplu „fă ce crezi că este bine cu ei”.[sursa]

văduva a donat 1 miliard de dolari
Văduva Ruth L. Gottesman a donat 1 miliard de dolari

Văduva a donat 1 miliard de dolari unei cauze nobile

Dar, în loc să își rezerve o excursie de un an în Bahamas, Ruth a decis să doneze toți banii unei cauze bune. Banii au fost donați Colegiului de Medicină Albert Einstein din Bronx, cel mai sărac cartier din New York.

Donația reprezintă cea mai mare donație făcută vreodată unei școli de medicină din SUA şi probabil din întreaga lume..

Ruth a lucrat în cadrul acestei școli de medicină foarte bine cotate și a început ca director al serviciilor psiho-educaționale în anul 1968. Deși acum s-a pensionat, Ruth, fost profesor clinician emerit de pediatrie, încă mai este președintele consiliului de administrație al școlii.

Vorbind cu publicația The New York Times, femeia în vârstă de 93 de ani a declarat că nu era la curent cu suma mare de bani pe care răposatul ei soț o avea în portofoliul de investiţii.

• CITEŞTE ŞI:  Un bărbat susține că este un cyborg din 2050 trimis să avertizeze oamenii despre Apocalipsă

„Mi-a lăsat, fără să știu, un întreg portofoliu de acțiuni Berkshire Hathaway.”, a spus Ruth.

Datorită donației sale uriașe, studenților actuali din anul al patrulea le va fi rambursată taxa de școlarizare pentru semestrul din primăvara anului 2024, în timp ce toți cei care vor începe în toamnă vor avea școlarizare gratuită de atunci încolo. Taxa de școlarizare a Colegiului de Medicină Albert Einstein este de peste 59.000 de dolari pe an.

Elogiindu-i pe cei care studiază la Colegiul Albert Einstein, Ruth a spus: „Avem studenți extraordinari la medicină, dar acest lucru va deschide calea pentru mulți alți studenți a căror situație economică este de așa natură încât nici nu s-ar gândi să urmeze o facultate de medicină.”

„Asta mă face foarte fericită în legătură cu acest cadou.”, a adăugat văduva care a donat 1 miliard de dolari.

Publicitate

În prezent la Colegiul de Medicină Albert Einstein studiază 1.070 de studenți, precum și alți 239 de cercetători.

Dr. Yaron Tomer, de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, a declarat între timp, într-un comunicat, că donația lui Ruth „revoluționează radical capacitatea noastră de a continua să atragem studenți care sunt dedicați misiunii noastre”.

Profesorul a continuat, conform CBS News: „Ne vom aminti de moștenirea pe care o reprezintă acest dar istoric în fiecare primăvară, când vom trimite o altă clasă diversă de medici în Bronx și în întreaga lume pentru a oferi îngrijire plină de compasiune și pentru a-și transforma comunitățile”.

Cred că putem fi cu toții de acord că Ruth Gottesman este definiția unui bun samaritean.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: