Un bărbat a locuit gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru din cartierul Manhattan, New York. În tot acest timp, Mickey Barreto nu a plătit un cent pentru chirie. Omul a reușit să locuiască gratuit în clădirea emblematică a hotelului New Yorker exploatând o breşă în legea locuinţelor.

Cu toate acestea, acţiunile sale au luat o turnură dramatică atunci când a depus documente pretinzând proprietatea întregii clădiri, ceea ce a dus la arestarea sa, fiind pus sub acuzaţii de falsificare a înregistrărilor de proprietate.

Mickey Barreto a locuit gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru din New York

Poliția l-a arestat pe Mickey Barreto, bărbatul care a stat vreme de 5 ani cazat în hotel şi nu a plătit și l-a acuzat de întocmirea unor acte de proprietate frauduloase după ce a încercat să pretindă că este proprietar al hotelului, potrivit biroului procurorului districtual din Manhattan.[sursa]

locuit gratis timp de 5 ani într-un hotel
Mickey Barreto a locuit gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru din New York

Procurorii au declarat că Barreto, care a eludat plata chiriei exploatând o lege locală puțin cunoscută privind locuințele, a încercat să ceară chirie unui alt chiriaș din clădire. Pentru procurorul districtual din Manhattan, aceasta a fost picătura care a umplut paharul.

„După cum se presupune, Mickey Barreto a pretins în mod repetat și fraudulos că este proprietarul unuia dintre cele mai emblematice repere ale orașului, Hotelul New Yorker.”, a declarat Alvin Bragg, procurorul districtual din Manhattan, într-o declarație.

Apărarea lui Barreto este că problema ar trebui tratată civil, nu penal. Şederea lui Barreto la hotel datează din anul 2018, când a aflat pentru prima dată despre Codul de stabilizare a chiriilor din New York, care le acordă chiriașilor care locuiesc în camere individuale în clădiri construite înainte de anul 1969 dreptul de a solicita un contract de închiriere pe șase luni. După ce a cumpărat o cameră în hotel pentru o noapte, Barreto a stabilit că era, de fapt, un chiriaș.

• CITEŞTE ŞI:  Pericolul ascuns al luxului: o lecţie primită de la Imperiul Roman

A încercat să treacă hotelul pe numele său

Atunci când a solicitat un contract de închiriere de la hotel, Barreto a fost evacuat imediat. Omul a dat în judecată Asociația Sfântul Spirit pentru Unificarea Creștinismului Mondial, care a cumpărat hotelul în anul 1976. În ciuda refuzului inițial al unui judecător, cazul a ajuns până la Curtea Supremă a Statului New York. În cele din urmă, Barreto a câștigat apelul prin neprezentare, deoarece proprietarii clădirii nu s-au prezentat la proces.

După această bătălie legală, Mickey Barreto a obţinut posesia camerei sale fără să plătească chirie. În timp ce hotelului i s-a ordonat să îi dea cheia lui Barreto, cele două părți nu au ajuns niciodată la un acord asupra termenului de închiriere. Întrucât Barretto nu a putut fi evacuat, el a locuit în hotel până în iulie 2023 fără să plătească vreodată chirie.

Procurorul a declarat că, de-a lungul anilor, Barreto s-a prezentat în mod fals ca fiind proprietarul hotelului și a încercat să profite de pe urma clădirii. Acest lucru a inclus înregistrarea hotelului sub numele său la Departamentul de Protecție a Mediului din New York, ca parte a unui efort de a transfera conturile bancare ale hotelului pe numele său, a declarat procurorul.

De asemenea, Barreto a încercat să îşi asume proprietatea cerând chirie de la persoanele care locuiau acolo, înregistrând hotelul pe numele său pentru plăţile utilităţilor şi multe altele.

Procurorul districtului Manhattan, Alvin Bragg, a descris acţiunile lui Barreto ca fiind frauduloase şi a reiterat importanţa hotelului New Yorker, un reper bine cunoscut în oraş. Activismul lui Barreto, îndreptat spre negarea profiturilor actualilor proprietari ai clădirii, Biserica Unificării, a condus la bătălii legale în curs de desfăşurare. În ciuda afirmaţiilor sale de nevinovăţie, Barreto se confruntă acum cu acuzaţii penale grave. Acesta a spus că nu a angajat niciodată un avocat pentru cauzele civile şi că întotdeauna s-a reprezentat singur.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Aristotel Onassis, miliardarul suspectat de legături cu naziştii, care s-a iubit cu văduva lui J.F. Kennedy

„Nu am avut niciodată intenția de a comite vreo fraudă. Nu cred că am comis vreodată vreo fraudă. Și nu am făcut niciodată un ban din asta.”, a declarat Barreto.

Situat la o stradă de Madison Square Garden și de Penn Station, New Yorker nu a fost niciodată printre cele mai luxoase hoteluri din oraș, dar a fost mult timp printre cele mai mari. Uriașul său panou roșu „New Yorker” face din el un punct de reper adesea fotografiat.

Inventatorul Nikola Tesla a locuit la hotel timp de un deceniu. Boxeri, inclusiv Muhammad Ali, au stat acolo când au avut meciuri la Madison Square Garden. A fost închis ca hotel în anul 1972 și a fost folosit ani de zile în scopuri bisericești, înainte ca o parte a clădirii să se redeschidă ca hotel în anul 1994, funcţionând şi în ziua de azi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele