Tâmplarul Dale Schroeder, care şi-a donat întreaga avere pentru a plăti taxele unor studenţi pe care nu i-a cunoscut niciodată, a impresionat întreaga lume.

Dale Schroeder este originar din statul american Iowa şi a înfiinţat un fond de burse pentru tinerii care nu au posibilitatea de a-și plăti studiile universitare.

Bărbatul a donat prin testament întreaga avere către fondul de burse, sumă care se ridică la aproape 3 milioane de dolari.

Tâmplarul nu a fost căsătorit niciodată și nu a avut copii. A muncit timp de 67 de ani pentru aceeaşi firmă.[Upworthy]

tamplarul care a donat averea
Dale Schroeder, tâmplarul care a impresionat o lume întreagă cu povestea sa

În cele aproape şapte decenii de muncă a pus deoparte bani în fiecare lună. Până la finele vieții, banii s-au înmulțit. La final, a ajuns să dețină circa trei milioane de dolari.

Schroeder a fost un copil sărac, care nu și-a permis studii superioare.

„Eu nu am avut oportunitatea de a merge la facultate. Aşa că-mi face plăcere să-i ajut pe aceşti copii să înveţe.”, a declarat Dale.

Tâmplarul care a donat 3 mil. $ tinerilor a dus o viaţă simplă

Dale nu a fost încântat niciodată de lux şi plăceri de moment. Toată viața, Dale nu a avut mai mult de două perchi de panataloni în acelaşi timp. O pereche o folosea la muncă, iar alta la biserică.

De asemenea, bărbatul a folosit până la sfârşitul vietii o camionetă ruginită, marca Chevrolet. După ce a murit, în anul 2005, timp de 14 ani, banii lui au finanțat studiile pentru 33 de tineri care erau ca el, fără posibilităție materiale.

Tot ce a cerut bărbatul în schimb, a fost ca tinerii să-i urmeze exemplul şi să ajute la rândul lor alte persoane. Mulţi dintre aceştia au devenit doctori, profesori sau ingineri.

• CITEŞTE ŞI:  Adevărata poveste a celor 3 deţinuţi care au reuşit să evadeze din Alcatraz

Ultima dintre cei 33 de tineri care au beneficiat de banii lui Dale este Kira Conard.

Publicitate

„Împreună cu cele trei surori ale mele am fost crescute doar de mama. A merge la facultate nu era o opţiune. La banchet, toţi colegii mei vorbeau despre facultate şi despre viitorul lor. Am izbucnit în lacrimi.

Apoi am primit un telefon, aflând că voi beneficia de o bursă din partea domnului Dale Schroeder. Am rămas fără cuvinte. Să faci aşa ceva pentru un străin este un gest de bunătate greu de înţeles.”, a declarat Kira Conard.

Tânăra a absolvit facultatea în anul 2019, iar acum este psiholog. Păstrând proporțiile, destinul smerit și jertfelnic al lui Schroder imită după propriile puteri exemplul Tâmplarului din Nazaret.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele