A murit OJ Simpson. Fostul sportiv avea vârsta de 76 de ani.

Familia lui Simpson a anunțat vestea într-o declarație în data de 11 aprilie 2024, spunând că fostul star de fotbal american a murit după ce a fost diagnosticat cu cancer.

OJ Simpson a făcut pentru prima dată aluzie la diagnosticul său în mai 2023, când a distribuit o postare pe X în care spunea că, în „ultimii ani, din nefericire, a contractat cancerul”.

La acea vreme, el a adăugat: „Așa că a trebuit să fac toată chestia cu chimioterapia. Am trecut peste chimioterapie… Sunt sănătos acum. Se pare că l-am învins – mă bucur pentru asta”.

Simpson nu a precizat natura cancerului cu care a fost diagnosticat. În februarie, Simpson a indicat că este sănătos, în timp ce a închis zvonurile potrivit cărora ar fi fost internat într-un ospiciu.[sursa]

A murit OJ Simpson
A murit OJ Simpson, celebrul fotbalist acuzat de uciderea soţiei sale

„Hei, lumea X, ospiciu? Ospiciu? Vorbiți despre ospiciu?”, a scris el pe X. „Nu, nu sunt în niciun ospiciu. Nu știu cine a lansat asta”, a continuat Simpson. „Cred că este așa cum spune Donald [Trump]: «Nu poți avea încredere în mass-media»”.

Familia a confirmat: a murit OJ Simpson

Din nefericire, familia lui Simpson a confirmat că boala sa a revenit, deoarece au împărtășit declarația prin care au anunțat astăzi moartea sa.

„La 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a cedat în lupta sa cu cancerul. A fost înconjurat de copiii și nepoții săi. În această perioadă de tranziție, familia sa vă roagă să le respectați dorințele de intimitate și grație.”, se arată în declarație.

Viaţa lui OJ Simpson şi procesul secolului

Născut în anul 1947, Orenthal James Simpson a fost o vedetă a fotbalului american, activând timp de 11 sezoane în NFL, în perioada 1969-1979. În paralel, și-a început cariera de actor, apărând în numeroase seriale și filme.

• CITEŞTE ŞI:  Un ziar l-a dat mort din greşeală, inventatorul dinamitei aflând că oamenii l-au numit "vânzătorul de moarte"

În anul 1995, el s-a aflat în centrul atenției dintr-un motiv mai sinistru, fiind judecat pentru uciderea fostei sale soții, Nicole Brown Simpson, și a prietenului acesteia, Ron Goldman.

Poliția și-a anunțat intenția de a-l aresta pe Simpson la câteva zile după crime, iar după o urmărire cu mașina în care a fost implicat Ford Bronco-ul alb al lui Simpson, fotbalistul s-a predat în cele din urmă Poliției.

Publicitate

În ciuda dovezilor care îl incriminau în mod categoric pe fostul sportiv, în timpul procesului, echipa de avocaţi a lui OJ Simpson, din care făcea parte şi celebrul Robert Kardashian, a pus sub semnul întrebării veridicitatea probelor și a argumentat că anchetatorii au încălcat procedurile și că probele au fost manipulate în mod eronat.

Procesul a fost supranumit „procesul secolului”, deoarece milioane de oameni au urmărit evenimentele pe măsură ce se desfășurau.

OJ Simpson şi-a angajat o echipă de 12 avocaţi pentru a-l apăra. După cum era de aşteptat, procesul a devenit foarte controversat și a provocat o divizare a societăţii americane.

Deşi arma crimelor nu a fost găsită, procurorii erau convinşi că au strâns suficiente probe împotriva lui OJ Simpson. Dar s-au înşelat.

În cele din urmă, Simpson a fost găsit nevinovat de crime, dar cazul a dus totuși la crearea unui serial dramatic, The People v. O. J. Simpson: American Crime Story. Simpson a fost portretizat de Cuba Gooding Jr. în acest serial, în care au mai jucat Sarah Paulson, David Schwimmer și John Travolta.

Simpson a lăsat în urma sa patru copii: Arnelle și Jason, din prima căsătorie cu Marguerite Whitley, și Sydney și Justin, din căsătoria cu Nicole Brown Simpson.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: