În ziua de azi, străzile celor mai multe dintre oraşele lumii, dar în special cele din marile metropole, sunt extrem de aglomerate, iar să găseşti un loc de parcare poate fi o aventură. V-aţi întrebat vreodată cât costă cel mai scump loc de parcare din lume?

Un om de afaceri din Hong Kong a plătit aproape un milion de dolari pentru un loc de parcare.

Johnny Cheung Shun-yee, unul dintre cei 10 investitori care au plătit 5,15 miliarde de dolari pentru achiziţia unei clădiri de birouri denumită The Center, a declarat că a vândut ultimul dintre cele patru locuri de parcare pe care le deţinea pentru fabuloasa sumă de 969.000 $.[Time.com]

Cumpărătorul deţine mai multe spaţii în turnul The Center şi avea neapărat nevoie de un loc de parcare.

Johnny Cheung Shun-yee nu a vrut să divulge identitatea cumpărătorului.

Suma de 7,6 milioane dolari Hong Kong (969.000 de dolari americani) plătită pentru un loc de parcare, reprezintă cea mai mare sumă plătită vreodată pentru a parca un automobil în Hong Kong. Cel mai probabil, oriunde în lume.

Comparativ, 969.000 de dolari reprezintă de 30 de ori salariul mediu anual în Hong Kong.

De asemenea, înseamnă preţul unui apartament de două camere în cartierul de lux Chelsea din Londra. Sau în cartierul Manhattan, din New York.

cel mai scump loc de parcare
Clădirea The Center, din Hong Kong

Unde se află cel mai scump loc de parcare

Locul de parcare este amplasat chiar în clădirea de birouri The Centre, care este al cincilea zgârie nori din Hong Kong.

• CITEŞTE ŞI:  Forțele Spațiale își propun să lanseze primii "sateliți Foo Fighter" în 2027 pentru a urmări amenințările hipersonice

La sfârşitul anului 2017, The Center a devenit cea mai scumpă clădire de birouri din lume. Atunci a fost vândută pentru mai mult de cinci miliarde de dolari.

“Mulţi dintre proprietarii The Center lucrează în finanţe sau alte sectoare cu creştere puternică. Pentru aceşti magnaţi nu este un preţ foarte mare comparativ cu valoarea spaţiilor de birouri pe care le deţin.”, spune Stanley Poon, director general la Centaline Commercial.

Publicitate

Cu toate acestea, suma fabuloasă plătită pentru un loc de parcare scoate în evidenţă inegalitatea profundă a veniturilor care există în Hong Kong.

Unul din cinci locuitori trăieşte sub pragul sărăciei. Acest lucru a contribuit la alimentarea protestelor stârnite de astfel de achiziţii.

În anul 2016, indicatorul Gini, care măsoară inegalitatea veniturilor disponibile, era în cazul Hong Kong-ului la cel mai ridicat nivel din ultimii 45 de ani.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele