„Primele mele observații m-au înspăimântat, pentru că în ele era prezent ceva misterios, ca să nu spun supranatural, iar eu eram singur în laboratorul meu noaptea.”, spunea marele fizician referindu-se la analiza unor semnale ciudate pe care le-a surprins. Dar de ce a crezut Nikola Tesla că a interceptat un semnal misterios, emis de fiinţe extraterestre inteligente?

Nikola Tesla, renumit pentru teoriile şi descoperirile sale practice asupra curentului alternativ, a fost un inventator, inginer mecanic și fizician de excepție. S-a constatat că invențiile sale funcționează mai bine decât se aștepta, chiar și la 100 de ani după ce le-a notat. Cu toate acestea, nimeni nu poate avea dreptate 100% din timp, iar Nikola Tesla s-a înșelat destul de des. Uneori chiar foarte mult.

De exemplu, în ciuda muncii sale de pionierat în domeniul curentului alternativ, Tesla nu credea în electroni. În schimb, el credea că atomii sunt cele mai mici elemente constitutive ale Universului, susținând că, dacă ar exista, ar face-o doar într-un vid perfect. Tesla credea în opinia din secolul al XIX-lea conform căreia eterul transmitea curenții electrici.

De asemenea, acesta a fost și momentul în care a crezut că a înregistrat o rază cosmică care se deplasa cu o viteză de 50 de ori mai mare decât viteza luminii. Şi ştim cu toţii că viteza luminii nu poate fi depăşită. Dar astăzi suntem aici pentru a discuta despre momentul în care Tesla a crezut că a recepționat semnale radio trimise de extratereștri inteligenți.[sursa]

Nikola Tesla că a interceptat un semnal
Nikola Tesla a crezut că a interceptat un semnal de la fiinţe extraterestre inteligente

De ce a crezut Nikola Tesla că a interceptat un semnal de la extratereştri

În anul 1899, Tesla a detectat un semnal ciudat pe echipamentul său.

• CITEŞTE ŞI:  18 femei incredibil de înalte

„Chiar și acum, uneori, îmi amintesc cu claritate incidentul și îmi văd aparatul ca și cum ar fi fost chiar în fața mea. Primele mele observații m-au îngrozit în mod pozitiv, deoarece era prezent în ele ceva misterios, ca să nu spun supranatural, iar eu eram singur în laboratorul meu noaptea.”, a scris Nikola Tesla despre incident.[sursa]

Pe scurt, a auzit semnale sonore. Mai exact: Bip. Bip-bip. Bip-bip-bip-bip.

„Schimbările pe care le-am observat aveau loc periodic și cu o sugestie atât de clară a numărului și ordinii încât nu puteau fi atribuite niciunei cauze pe care o cunoșteam atunci.”, a continuat Tesla, scriind că știa despre posibile surse de perturbații electrice, cum ar fi cele provocate de Soare, dar le-a respins ca fiind cauza potențială.

„A fost ceva timp după aceea când mi-a fulgerat în minte gândul că perturbațiile pe care le observasem s-ar putea datora unui control inteligent. Deși nu le puteam descifra semnificația, îmi era imposibil să mă gândesc la ele ca fiind în întregime accidentale. În mod constant crește în mine sentimentul că am fost primul care a auzit salutul unei planete către alta.”, a mai spus Nikola Tesla.

Tesla s-a străduit să facă mai mult pentru a investiga semnalul și a vorbit despre trimiterea răspunsului „patru”, jucând un joc de numărare la distanță cu presupușii extratereștri inteligenți.

Nikola Tesla, desigur, nu a recepționat semnale de la extratereștri. La început, oamenii au sugerat că semnalul trebuie să fi provenit de pe Pământ, deoarece venea pe o frecvență pe care ionosfera nu o lăsa să treacă, iar Tesla a fost ironizat pentru acest lucru.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Karina Chikitova, fetiţa de 4 ani care a supravieţuit singură timp de 11 zile în taigaua siberiană

Cu toate acestea, la mai bine de un secol după ce Nikola Tesla a găsit semnalul, o echipă a recreat dispozitivul acestuia și a crezut că a descoperit că sursa ar fi putut fi de origine cel puțin interplanetară.

„Opinia noastră este că este pe deplin rezonabil să identificăm semnalele lui Tesla ca fiind detectarea unor emisii kilometrice intense (VLF) provenind de pe Jupiter.”, a scris echipa de cercetare în anul 2003.

„Mai este nevoie de o muncă considerabilă pentru a-i convinge pe cei sceptici. Cu toate acestea, concluzia este că atunci când asculți semnalele kilometrice de pe Jupiter cu unul dintre receptoarele lui Tesla din Colorado Springs auzi ocazional «Bip… Bip-Bip… Bip-Bip-Bip-Bip». Mai mult, semnalele kilometrice extraterestre polarizate circular dreapta pătrund în ionosfera Pământului în timpul minimelor de pete solare. Tesla a fost la locul potrivit, la momentul potrivit, făcând ceea ce trebuia, cu echipamentul potrivit pentru a putea detecta aceste semnale electrice neobișnuite de origine planetară. Comunitatea științifică a fost cea care a fost nepregătită.”, au mai spus cercetătorii.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: