Este posibil să fi văzut şi cu alte ocazii fotografia de mai jos, fără să ştiţi povestea din spatele ei.

Pe scurt, femeia din imagine a fost condamnată la moarte pentru adulter. Aceasta ar fi avut o relaţie extraconjugală, iar soţul ar fi avut dovezi în acest sens.

Dar de ce stă femeia într-o cutie din lemn, ce pare încuiată, pe jumătate ieşită în exterior?

Întâmplarea are loc în anul 1913, în Mongolia, iar fotografia a fost făcută de Albert Kahn. Albert Kahn a fost un milionar francez, bancher de meserie şi pasionat de fotografie.[1]

Femeia din Mongolia condamnată la moarte pentru adulter
© Albert Kahn, 1913

„Pasionat” este puţin spus. Albert Kahn este chiar unul dintre pionierii fotografiei color, îmbunătăţind tehnica fraţilor Lumiere.[2]

În timpul călătoriilor sale exotice, Albert Kahn a vizitat şi Mongolia.

Femeia condamnată la moarte pentru adulter

În Mongolia a descoperit în deşert o femeie închisă într-o cutie din lemn. Cutia avea o gaură în partea laterală, prin care femeia putea ieşi cu jumătate din corp.

Femeia fusese condamnată la o moarte lentă şi dureroasă, prin înfometare, fapt pentru care a fost încuiată în cutia ce urma să-i devină sicriu.

Pe sol se aflau două boluri ce aveau apă în ele, dar nu avea nimeni sarcina de a le umple.

Persoana din interiorul cutiei avea voie să cerşească apă şi mâncare, însă nu erau prea mulţi trecători în zona în care era lăsată să-şi ispăşească ultima pedeapsă.

Oricum, cel condamnat nu făcea decât să-şi prelungească agonia, întrucât nu avea cum să primească apă şi mâncare în mod constant, pentru a supravieţui.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  10 lucruri interesante şi revoltătoare despre averea lui Pablo Escobar

Albert Kahn nu avea cum să intervină pentru a o elibera pe femeie. Era interzis oricărei persoane să intervină în astfel de situaţii. Mai mult, fiind antropolog, Albert Kahn ştia că nu poate interveni în sistemul legislativ şi de ordine al unei civilizaţii străine.

Fotografia a apărut în numărul din anul 1922 al revistei National Geographic, având ca descriere „Femeie din Mongolia, condamnată la moarte.”

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele