Probabil că ați citit undeva pe internet despre un obiect „misterios” fotografiat pe orbita Lunii, care a fost identificat de NASA de curând. Iniţial considerat un OZN, NASA a identificat în cele din urmă obiectul misterios observat în apropierea Lunii.

Fotografiile, care sunt reale, arată o dungă subțire și întunecată deasupra suprafeței lunare, care se deplasează cu o viteză aparent mare. Imaginea a fost captată de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) al NASA dar, în ciuda rapoartelor din mass-media despre misterioasele „plăci de surf” care zboară deasupra Lunii, nu există și nu a existat niciodată un mare mister cu privire la ceea ce este obiectul.

Camera LRO (LROC) a fost poziționată și pregătită pentru a capta imaginea, ceea ce era necesar, deoarece obiectul de sub ea se deplasa cu o viteză relativă de peste 3,2 kilometri pe secundă.[sursa]

obiectul misterios observat în apropierea Lunii
NASA a identificat obiectul misterios observat în apropierea Lunii

Obiectul misterios observat în apropierea Lunii este nava spaţială Danuri

„Din cauza vitezelor relative rapide dintre cele două nave spațiale (aproximativ 11.500 de kilometri pe oră), echipa de operațiuni LRO de la Centrul Goddard Space Flight Center al NASA din Greenbelt, Maryland, a avut nevoie de o sincronizare rafinată pentru a îndrepta LROC spre locul potrivit la momentul potrivit pentru a surprinde Danuri, prima navă spațială a Republicii Coreea pe Lună”, a explicat NASA într-un comunicat.[sursa]

Cum arată de fapt Danuri

În timpul celor trei orbite care s-au întâmplat să fie suficient de aproape de Danuri, LRO a capturat imagini de la o înălțime de până la 8 kilometri deasupra acesteia.

Capturarea imaginii a necesitat o sincronizare de o fracțiune de secundă și viteze rapide ale obturatorului, dar, în ciuda acestui lucru, neclaritatea a fost totuși inevitabilă.

• CITEŞTE ŞI:  Top 10 mutaţii genetice rare, care pun la îndoială natura umană

„Deși timpul de expunere al camerei LRO a fost foarte scurt, de numai 0,338 milisecunde, Danuri apare totuși estompat de 10 ori mai mare decât dimensiunea sa în direcția opusă de deplasare, din cauza vitezelor relativ mari de deplasare dintre cele două nave spațiale”, a mai explicat NASA.

Nava spațială sud-coreeană este, de asemenea, capabilă să facă fotografii. Cu ajutorul instrumentului ShadowCam, finanțat de NASA, nava orbitală a capturat, la rândul său, o imagine a LRO în aprilie 2023. Din păcate, claritatea nu este deloc excelentă.

obiectul misterios observat în apropierea Lunii
Orbiterul, trecând pe deasupra Danuri

Acum, datorită sincronizării excelente a NASA, avem ambele imagini.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: