Un paznic plictisit al unei expoziţii de artă a desenat ochi pe o pictură care i s-a părut că nu este finalizată. Pictura de avangardă denumită „Three Figures”, creaţia artistei Anna Leporskaya, a fost „îmbunătăţită” de paznicul care a vrut să-i dea puţină valoare tabloului.

Pictura „Three Figures”, de Anna Leporskaya, a fost pictată între anii 1932 şi 1934. Tabloul a fost asigurat pentru suma de 75 de milioane de ruble (aproximativ 1 milion de dolari).

Paznicul care a desenat ochi pe o pictură valoroasă

Pictura era expusă ca parte dintr-o expoziţie de artă abstractă la Centrul Prezidenţial „Boris Elţîn” din Ekaterinburg atunci când paznicul a folosit un pix obişnuit pentru a o „îmbunătăţi”. Bărbatul a desenat ochi cu pixul pe fețele abstracte a două dintre figurile din opera de artă.

desenat ochi pe o pictură
Paznicul desenat ochi pe o pictură în valoare de circa 1 milion de dolari

Pasta pixului a pătruns puțin în stratul de vopsea, deoarece albul de titan folosit pentru a picta fețele nu era acoperit de autor cu lac, așa cum se întâmplă adesea în pictura abstractă. Din fericire, paznicul a desenat cu un pix fără să apese puternic. Totuși, figura din stânga a suferit o detrerioare a stratului de vopsea.

Aleksandr Vasiliev, paznicul artist, este un veteran decorat, care a luptat în războaiele din Afganistan şi Cecenia. Acesta i-a declarat unei jurnaliste că a crezut că opera de secol XX a Annei Leporkaya era „un desen de copil”.

Vasiliev a susţinut că nişte adolescenţi l-au încurajat să-l distrugă. În urma verificărilor, adolescenţii care ar fi încurajat vandalismul nu au apărut în înregistrările camerelor de securitate.

„Sunt un prost, ce am făcut!”, a spus bărbatul în vârstă de 63 de ani, care a fost concediat în prima sa zi de lucru la galerie.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Cele şase tipuri de prietene pe care le are iubita ta (VIDEO)

Probleme personale

Paznicul a fost împuşcat, a avut şi traumatisme la cap şi plămâni în timpul Primul Război Cecen, în care a luptat din 1994 până în 1996. A fost premiat cu Medalia pentru curaj.

Se pare că „starea sa psihică şi emoţională” au fost permanent afectate. Cu toate acestea, omul şi-a găsit de-a lungul anilor slujbe ca agent de securitate în diverse locuri. Totodată, şi viaţa personală i-a fost marcată de traume, soţia şi unicul său fiu decedând.

Paznicul care a desenat ochi pe o pictură de 1 milion de dolari a fost concediat chiar în prima sa zi de muncă, riscând o amendă. Costurile pentru restaurarea tabloului au fost suportate de firma de asigurări.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

2 Comentarii

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele