Este din nou acea perioadă a anului când site-urile de știri încep să publice marile liste cu lucrurile pe care celebrul astrolog Nostradamus, un personaj controversat din secolul al XVI-lea, a prezis că se vor întâmpla în anul următor. Iată, aşadar, ce a prezis Nostradamus pentru anul 2024!

Cine a fost Nostradamus

Nostradamus, cunoscut și sub numele de Michel de Nostredame, a fost un astrolog și medic francez născut în data de 14 decembrie 1503, în Saint-Rémy⁠, Franţa.

Michel de Nostradam a fost un adept al cabalismului, acest lucru ajutându-l în misiunea sa profetică. În același timp, toată viața sa a fost, în aparență, un creștin convins, fapt pentru care a și fost acceptat la Universitatea din Avignon. Mai târziu, a dorit să studieze medicina, fiind acceptat de venerabila Universitate din Montpellier.

Studiile sale au fost întrerupte brusc, când ciuma bubonică s-a abătut asupra sudului Franței, în anul 1525. În timp ce mulți medici au părăsit, speriați, regiunea, Michel călătorea curajos dintr-un loc în altul pentru a îngriji victimele bolii extrem de contagioase. Nostradamus a reușit să se impună pe un teritoriu necunoscut după ce a preparat o pulbere purificatoare, care i-a făcut numele cunoscut. Totuși, aproape că i s-a refuzat acordarea titlului, la absolvire, patru ani mai târziu, poate din cauza acuzațiilor aduse de colegii invidioși. Dar a fost pus în drepturi datorită recunoștinței țăranilor și respectului celorlalți studenți.

nostradamus
Michel de Nostradamus

Acesta a publicat o colecție de 942 de catrene poetice intitulată “Les Prophéties” (fr. „Profeţiile”). Aceste catrene sunt adesea interpretate ca previziuni ale viitorului și au fost subiectul multor speculații și interpretări de-a lungul timpului. În consecință, există probabil aproape 400 de interpretări diferite ale catrenelor, fiecare încercând să dezvăluie secretele profețiilor, care continuă până în anul 3797. Acest lucru a fost încurajat şi de ceea ce scria Nostradamus despre catrenele sale: „Scrierile mele vor fi mai bine înțelese de cei ce vor veni după moartea mea”.

Predicţii trecute ale lui Nostradamus

Se spune că Nostradamus a prezis Marele Incendiu al Londrei din anul 1666 în catrenul său care menționează “focul în capitala lumii vestice”. Totuși, catrenul este suficient de vag pentru a permite interpretări multiple.

• CITEŞTE ŞI:  14 momente amuzante, care îţi vor face ziua mai bună

Nostradamus a mai prezis că „averile vor dispărea, iar bogații vor muri de mai multe ori. Economia mondială va fi în colaps”. Această predicție generală poate fi aplicată la orice criză economică majoră, de la Marea Depresiune până la crizele financiare moderne.

Anul trecut, previziunile au inclus totul, de la dezastrul de pe Marte până la un „incendiu ceresc asupra edificiului regal”, predicţie pe care susţinătorii lui Nostradamus au interpretat-o ca însemnând că un meteorit ar putea incendia Palatul Buckingham și l-ar putea forța pe rege să locuiască într-unul dintre numeroasele sale alte palate, castele sau cabane.

Ei bine, am reușit să trecem peste aceste lucruri care cu siguranță s-au întâmplat, dar nu vă relaxaţi, pentru că anul acesta susţinătorii teoriilor conspiraţiei susțin că vom avea de-a face cu toate lucrurile de mai sus care nu s-au materializat, precum și cu dezastre globale și un război cu China.

Deși niciuna dintre toate aceste predicţii nu sună prea bine, lucrurile nu stau tocmai rău, având în vedere că Nostradamus a prezis că lumea se va sfârși în anul 1999.

Iată ce a prezis Nostradamus pentru anul 2024, la 25 de ani după Apocalipsă menţionată anterior.

Publicitate

Războiul cu China şi demiterea regelui Carol

Unele publicații au susținut că Nostradamus a prezis un viitor război cu China, pe baza unui pasaj care spune că un „adversar roșu va deveni palid de frică”. Punând marele Ocean în spaimă. Conform acestei predicţii, țările NATO ar putea fi implicate într-un conflict cu China, putându-se termina cu un război total, ceea ce reprezintă o interpretare mai mult decât generoasă a unui adversar roșu fără nume care pare cam palid.

• CITEŞTE ŞI:  Ludmila Pavlicenco, cea mai bună lunetistă din lume, care a luptat contra naziştilor

Se pare că Regele Charles s-ar putea să nu se bucure prea mult timp de noul său rol. Un pasaj din lucrările lungi și deliberat vagi ale lui Nostradamus se referă la un „Rege al Insulelor” care va fi „alungat cu forța”. Un alt pasaj despre care se pretinde că ar fi despre Regele Charles spune că „la scurt timp după [un război dezastruos] va fi uns un nou rege / Care, pentru o lungă perioadă de timp, va liniști Pământul”.

Acest lucru a fost interpretat, de asemenea, ca făcând referire la regele Charles, care se pare că va avea un an ocupat cu liniștirea Pământului înainte de a fi hăituit din palatul său pentru asta.

De asemenea, alte predicţii includ un cutremur devastator în California și schimbări la Vatican, inclusiv alegerea unui nou Papă. Aceste predicții sunt suficient de generale pentru a permite o gamă largă de interpretări, ceea ce face ca unele persoane să le considere relevante pentru evenimente actuale sau viitoare. Ştim că un cutremur se poate produce oricând, iar în ceea ce-l priveşte pe Papa, până la urmă, starea sa de sănătate nu este cea mai bună, iar schimbările s-ar putea întâmpla şi în acest caz în orice moment.

Ce a prezis Nostradamus cu adevărat pentru anul 2024

Absolut nimic. Partea interesantă a prezicerii viitorului este că, cu cât ești mai vag, cu atât poți avea mai multă dreptate în legătură cu un număr mai mare de subiecte. Este motivul pentru care horoscoapele nu spun lucruri de genul „aruncă pastele pe care le-ai făcut marți, poate că arată bine, dar te așteaptă un tsunami de diaree”, optând în schimb pentru predicţii de genul „Soarele, care străluceşte armonios, te va face să experimentezi mari schimbări în viaţa ta”, care este atât de vagă încât poți citi orice în ea și este foarte puțin utilă în situația diareei.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  14 fotografii interesante din trecut, pe care curioşii le vor găsi de-a dreptul fascinante

Nostradamus a fost deosebit de bun la crearea de predicții atât de vagi încât, în cele din urmă, cineva ar putea să le atribuie unui eveniment nu prea asemănător din lumea reală. Sunt ceea ce se numesc „postdicții”, în sensul că nu ai putea ghici ce a prezis înainte ca evenimentul să se întâmple, dar după eveniment poți găsi un pasaj care să facă să pară că el a știut de la bun început. Chiar și atunci nu sunt atât de precise. Aşadar, având în vedere natura lor ambiguă, predicțiile lui Nostradamus pot fi aplicate retroactiv la aproape orice eveniment major.

De exemplu, un pasaj despre care se spune că ar fi prezis ascensiunea lui Hitler la putere nu te-ar fi avertizat în niciun caz de Hitler însuși: „Din adâncurile vestului Europei, Se va naște un copil din oameni săraci, Cel care prin limba lui va seduce o mare trupă; Faima lui va crește spre tărâmul Orientului.”

Dacă ai fi citit această prezicere înainte, poate ai fi putut ghici că a vrut să spună că cineva celebru se va naște în Europa de Vest, dar cam atât. Odată ce Hitler a ajuns la putere, oamenii au decis că trebuie să se fi referit chiar la Adolf Hitler și l-au declarat din nou pe Nostradamus ca fiind un vrăjitor al prezicerilor incredibile, pe baza unui pasaj incredibil de vag.

În acest an, la fel ca în fiecare an, Nostradamus nu a prezis nimic. Doar evenimentele care vor urma s-ar putea să-i dea din nou dreptate, după ce vor fi interpretate în felul descris mai sus.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele