O provocare veche de 300 de ani, care a devenit populară pe reţelele de socializare, dă mari bătăi de cap internauţilor. Oamenii au fost foarte repede umiliți după ce și-au dat seama că nu puteau face acest vechi exercițiu de pian, deși părea ușor la prima vedere.

Cu toții am făcut-o. Am văzut un filmuleț pe internet și ne-am zis: „Sunt sigur că pot face asta, ține-mi berea!”, dar am eșuat spectaculos.

Ei bine, cel mai recent clip de acest gen a început să circule pe rețelele de socializare și a zdruncinat creierele utilizatorilor care au crezut cu adevărat că vor reuși din prima.

provocare veche de 300 de ani
O provocare veche de 300 de ani dă mari bătăi de cap internauţilor

O provocare veche de 300 de ani

Se pare că exercițiul sau provocarea are 300 de ani vechime și este folosit de pianiști pentru a-și îmbunătăți disciplina și dexteritatea degetelor.

Dar dacă nu ați cântat niciodată la un instrument, nu vă simțiți prost că vă chinuiți, deoarece cei de pe canalul de YouTube Pianote, o pagină axată pe tot ceea ce înseamnă pian, s-au chinuit şi ei atunci când au încercat acest lucru.

Provocarea funcționează prin plasarea de către o persoană a tuturor celor cinci degete în poziție verticală pe o suprafață plană și apoi ridicarea unui grup de degete în timp ce celălalt rămâne jos, pe suprafața respectivă.

Astfel, (primul fiind degetul mare) o persoană ar ridica al doilea și al patrulea deget, în timp ce restul rămân jos, apoi ar trece la ridicarea degetului mare, a celui de-al treilea și a degetului mic, în timp ce celelalte două rămân jos.

• CITEŞTE ŞI:  Mesajele ascunse în "Cina cea de taină", celebra pictură a lui Leonardo da Vinci

Atunci când clipul a fost distribuit pe X (fostă Twitter), utilizatorii au remarcat cât de surprinzător de dificil poate fi acest lucru.

Mai greu decât pare la prima vedere

„Tocmai am încercat, iar degetele mele au dansat de parcă ar fi avut un impuls de cofeină! Dar, serios, cine are nevoie de sală de gimnastică atunci când ai rutine de pian vechi?”, a scris un utilizator.

„Nu-mi pot mișca deloc degetele, mă gândesc prea mult la asta.”, a scris un alt utilizator.

„La naiba, creierul meu a cedat după multe încercări”, a comentat altul.

Publicitate

„Abia mă descurc cu o tastatură obișnuită, așa că o provocare de 300 de ani pentru degete este cu siguranță peste puterile mele”, a glumit altul.

Unii utilizatori au explicat, de asemenea, cum cred că această provocare i-ar ajuta pe cei care cântă la pian, deoarece o aplică la interpretarea muzicii.

„Acest exercițiu este conceput pentru a întări și îmbunătăți flexibilitatea degetelor, care este crucială pentru a cânta piese complexe la pian care necesită mișcări independente ale degetelor.”, a scris un utilizator.

„Provocarea degetelor, veche de 300 de ani pentru primii pianiști, este un adevărat test de dexteritate și precizie. Este fascinant modul în care tradițiile muzicale se duc mai departe în timp, modelând înțelegerea noastră despre muzică și interpretare. Practica duce la perfecțiune.”, a mai comentat o persoană.

Dacă ați reușit cu ușurință din prima încercare… ei bine, pur și simplu nu vă cred. Dar, în cazul în care mă înșel, poate că ar merita să vă gândiţi să cântaţi la un instrument.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: