Istoricul şi scriitorul Daniel Iancu, din Deva, a fost reclamat de un vecin că are prea multe cărţi. Vecinul a sesizat la asociaţia de proprietari că scriitorul ar avea prea multe cărţi, unele dintre acestea fiind depozitate pe casa scării şi pe terasa comună a blocului în care locuieşte, Daniel Iancu apreciind, însă, că volumele, de ordinul miilor, nu ar putea să deranjeze pe cineva.

Daniel Iancu a fost reclamat de un vecin că are prea multe cărţi

„Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele!”, spune scriitorul hunedorean Daniel I. Iancu, autor al mai multor volume de reportaje.

Istoricul a relatat că locuiește la etajul patru al unui bloc din Deva, judeţul Hunedoara și având foarte multe cărți în apartament a decis să mute o parte din ele în fața ușii locuinței, unde fiind la ultimul etaj din bloc, a crezut că volumele nu încurcă pe nimeni.[sursa]

Daniel Iancu a fost reclamat de un vecin că are prea multe cărţi

O bibliotecă cu peste 15.000 de volume a fost cumpărată în anii trecuți, însă, spune Daniel I. Iancu, unele cărți au fost donate de-a lungul timpului.

Un vecin s-a temut însă că din cauza cărților strânse de Daniel Iancu, plafonul de beton ar putea ceda, astfel s-a prezentat la Asociația de proprietari, pentru a depune o plângere împotriva publicistului. Sesizarea nu a primit un răspuns, pentru că reclamantul nu a mai fost de acord să o facă și în scris.

„Am auzit despre această reclamaţie verbală de la alţi vecini, pentru că nu există un document scris în acest sens. Toate aceste cărţi nu deranjează pentru că o parte se află pe casa scării, la ultimul etaj, acolo unde se află şi apartamentul meu. Dacă va trebui să le mut de acolo, mă voi conforma şi voi respecta prevederile legale.„, a declarat Daniel Iancu.

• CITEŞTE ŞI:  16 imagini care descriu perfect zilele de luni

Istoricul are acum o colecţie de circa 20.000 de volume, o parte fiind depozitată în biblioteca apartamentului, iar restul pe casa scării sau pe terasa blocului. Numărul cărţilor a fost mult mai mare, însă o parte dintre ele le-a donat, în special cele care nu aveau o temă legată de istorie.

„Unele cărţi le-am cumpărat, pe altele le-am primit ca donaţie. De exemplu, am cumpărat biblioteca fostului meu profesor de fizică, circa 10.000 de volume, însă le-am păstrat doar pe cele care au ca tematică istoria, deoarece asta mă pasionează.”, a explicat Daniel Iancu.

Povestea cu cărţile care ar putea dărâma blocul a luat amploare după ce scriitorul a povestit întâmplarea pe reţelele de socializare. De acolo, mesajul său s-a răspândit şi astfel a stârnit amuzamentul internauţilor.

Scriitorul a fost decorat de președintele Klaus Iohannis. În anul 2022, dr. Daniel Iancu, în prezent cercetător științific la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, a primit Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri, conferită de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: