Un moment extrem de bizar a fost surprins de un bărbat în apropiere de Quebec, Canada. Pădurea care respiră i-a lăsat fără cuvinte până şi pe oamenii de ştiinţă.

Straniul fenomen s-a petrecut într-o zonă împădurită, unde solul acoperit de licheni se mişca într-un mod bizar.[ScienceAlert]

Modul în care se mişca solul dă impresia că pădurea ar respira, iar peisajul este parcă rupt dintr-un film de groază.

Unul dintre comentatorii de pe Twitter a sugerat că solul este mişcat de o ţestoasă uriaşă, care se deplasează pe sub pământ.

pădurea care respiră
Vizionaţi în materialul de mai jos straniul fenomen

Evident, nu era vorba despre o reptilă.

De asemenea, nu a fost înregistrată nici vreo mişcare seismică.

Explicaţia pentru pădurea care respiră

Pentru ca acest fenomen straniu să se petreacă, este nevoie ca solul să fie suficient de afânat, iar apa să nu lipsească.

Sistemul rădăcinos se ridică de sub pământ, mişcând solul, atunci când copacii sunt mişcaţi de vânt. Astfel se creează senzaţia de „respiraţie”.

“În timpul unui eveniment cu ploaie şi vânt, pământul devine saturat şi coeziunea lui cu rădăcinile este slăbită în timp ce vântul bate în coroana copacului.” a declarat Mark Vanderwouw, expert în floră.

Chiar daca fenomenul a fascinat Internetul, pădurea care respiră din materialul de mai jos nu este un caz singular şi nici atât de rar pe cât ne-am aştepta.

Defrişările pot accentua fenomenul şi pot duce şi la piederea copacilor ce încă nu au fost tăiaţi.

Publicitate

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele