Acasă Oameni şi societate Voluntari înjuraţi de săteni, pentru că au refăcut casa unei familii sărace

Voluntari înjuraţi de săteni, pentru că au refăcut casa unei familii sărace

2153
0

Ce păţeşti când faci o faptă bună? De foarte multe ori ajungi să regreţi. Sigur ştiţi vorba aia cu facerea de bine…

De acest lucru s-au convins o dată în plus mai mulţi voluntari care au fost înjuraţi de săteni, după ce au mers într-o localitate să ajute o familie săracă.[igj.ro]

Sătenii din Bobu, com. Scoarţa, jud. Gorj, s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs.

Au fost înjuraţi de săteni

Mai mult, unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei.

„Am primit multe reclamații, dar nu am băgat în seamă aceste răutăți. Nu am stat să analizăm din partea căror persoane au venit, deoarece noi lucram cumva contra-cronometru și nu aveam timp să ne ocupăm de asta. Au mers și la Primăria comunei Scoarța, pentru a depune sesizări. Unii dintre săteni ne înjurau de fiecare dată când treceau pe drum, prin fața casei“, a spus Nicoleta Iftode, unul dintre voluntari.

înjuraţi de săteni
Sursa foto: igj.ro

Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, a spus că oamenii erau invidioși: „Oamenii nu au înțeles situația. Credeau că primăria le-a dat bani sau a achiziționat materiale, pentru familia respectivă. Le-am explicat că s-au implicat mai mulți voluntari în această acțiune umanitară. Oamenilor le era ciudă pentru că au fost ajutați“.

Căsuța în care locuia soții Moraru împreună cu cei doi copii era împărțită în două camere și un mic hol în care era improvizată o bucătărie, în care se afla un aragaz la care funcționa doar un singur „ochi“.

Cei patru membri ai familiei locuiau într-o singură încăpere, de trei pe doi metri, pentru că în cealaltă nu se putea sta, deoarece nu avea tavan, acoperișul era degradat și prin acesta se vedea cerul.

Era folosită mai mult ca spațiu de depozitare. Camera în care toată familia trăia nu avea nici măcar tencuială.

„La început am avut în plan să reparăm acoperișul prin care ploua. Apoi, am decis că trebuie înlocuit, după care am luat decizia că trebuie să punem și o instalație electrică, deoarece casa nu era racordată la energie electrică și încet-încet am reușit să refacem toată casa“, a spus Nicoleta Iftode.

Copiii și părinții lor au dormit într-un cort lângă casă, în timpul desfășurării lucrărilor. Lucrările s-au desfășurat pe parcursul unei luni.

Au început în luna august și s-au încheiat, în cea mai mare parte, la sfârșitul lunii septembrie.

47 de voluntari și donatori s-au implicat în acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here