Un bărbat pe nume Thai Ngoc, în vârstă de 80 de ani, suferă de insomnie severă și susține că nu a dormit de 60 de ani. În această perioadă, abia dacă a închis un ochi.

Dintre toate abilitățile supraomenești pe care le poți avea, cei mai mulți nu și-ar imagina că a nu putea dormi ar fi una dintre ele.

Un bărbat în vârstă de 80 de ani și-a derutat membrii familiei precum și pe experții din domeniul medical, întrucât susține că nu poate dormi de circa şase decenii.

Bărbatul care nu a dormit de 60 de ani

Thai Ngoc locuiește într-un mic sat din Vietnam și, în peste 60 de ani, abia dacă a dormit o clipă. Membrii familiei sale au declarat că inițial au fost puțin speriați de acest lucru, dar acum s-au obișnuit cu lipsa lui de somn.[sursa]

nu a dormit de 60 de ani
Thai Ngoc , bărbatul care nu a dormit de 60 de ani

Un YouTuber cunoscut, pe nume Drew Binsky, a fost hotărât să dea de urma bărbatului din sudul Vietnamului și în cele din urmă l-a identificat pentru a petrece o noapte cu el (nu în sensul acela) și a vedea dacă afirmațiile sale despre insomnie sunt adevărate.

Ngoc crede că lipsa sa de somn provine de la o febră pe care a suferit-o în anul 1962, în timpul copilăriei sale. El a explicat, de asemenea, că a mers la spital pentru a obține o lămurire, dar că nu au putut oferi nicio explicație.

Alții au sugerat că insomnia sa permanentă este legată de un caz neobișnuit de tulburare de stres post-traumatic cauzată de Războiul din Vietnam.

• CITEŞTE ŞI:  În România oamenii au ajuns să se închine la primarii pictaţi în biserici şi la mama unui patron

Indiferent de motiv, Ngoc a spus că „este frustrant și exasperant”.

„Văzându-i pe alții dormind, îi invidiez. În nopțile luminate de Lună, de obicei ies să plivesc buruienile și să lucrez pământul, pentru că statul nemișcat este insuportabil. Este ciudat că muncesc de două ori mai mult decât alții, dar viața mea nu este încă atât de prosperă.”, a mai spus bărbatul.

Dacă nu doarme, ce face cu timpul dublu pe care îl are

Așadar, din moment ce nu doarme ca noi ceilalți, ce face pentru a se ține ocupat în orele ciudate ale nopții?

Ngoc explică faptul că în timpul zilei se ocupă de munca la câmp, iar noaptea lucrează la vinul său de casă. Se pare că folosește cu adevărat fiecare oră din zi.

Publicitate

În ciuda lipsei sale de somn, el a spus că degustarea shot-urilor de vin de orez îl face somnoros, dar rareori este suficient pentru a-l face să prindă câteva ore de somn.

Un traducător i-a spus lui Binsky: „Când bea mult, doarme puțin. Poate una sau două ore”.

Dar, de cele mai multe ori, în jurul orei 4 dimineața, se duce pur și simplu să se întindă în patul său, dar nu reușește să adoarmă, cu mintea lui încă mai zburdând ca atunci când este treaz.”

În mod simpatic, Ngoc se schimbă în pijamale în fiecare seară în speranța că va reuși să aibă parte de un somn corespunzător. Dar el a spus că a trecut foarte, foarte mult timp de când a reușit să reducă la tăcere toate gândurile care îi zburdă prin minte.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: