Elon Musk, celebru pentru predicţiile sale din domeniul tehnologiei, care a avertizat că inteligența artificială ar putea depăși oamenii în decurs de un an, face preziceri legate de alegerile din SUA.

Potrivit lui Elon Musk, în anul 2032, candidatul câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA ar putea fi un robot. Fondatorul SpaceX şi Tesla, dar şi proprietar al platformei de socializare X (fostul Twitter) sugerează că inteligența artificială ar putea prelua conducerea lumii în decursul următorului deceniu.

Musk a afirmat că alegătorii s-ar putea afla în situația de a trebui să aleagă între un Transformer capabil să-și modifice aspectul și un bot Diffusion ghidat de către ChatGPT în cursa pentru Casa Albă.[sursa]

Viitorul președinte al Americii
Viitorul președinte al Americii ar putea fi un robot

Elon Musk despre cine sau ce va fi viitorul președinte al Americii

Musk, în vârstă de 52 de ani, a făcut predicția la cea de-a 10-a ceremonie anuală de decernare a premiilor Breakthrough din Los Angeles – supranumită Oscarurile științei, întrebat fiind – cine crede că va fi următorul președinte.

Râzând, el a răspuns cu o altă întrebare: „Cine credeți că va câștiga Casa Albă în 2032? Ce tip de AI? Transformers sau Diffusion?”.

Când a pus anterior aceeași întrebare într-un sondaj pe X, aproape 1,2 milioane au votat. Dintre aceștia, 77,4% au votat pentru Transformers – jucării robot inventate de compania japoneză Takara Tomy în anul 1984, care pot lua alte înfățișări, cum ar fi vehicule și animale.

Vorbind despre alegerile din SUA, desfășurarea tehnologiei AI „ar putea face ravagii” asupra alegerilor din SUA din acest an, susține un expert. La început, când modelele AI au fost introduse pentru a economisi timpul creatorilor de conținut, sistemele AI au fost antrenate pe cantități masive de imagini, audio și text, create în mare parte de oameni.

• CITEŞTE ŞI:  De ce nu au fost găsite rămăşiţe umane pe Titanic? Ce s-a întâmplat cu trupurile celor dispăruţi în naufragiu

În prezent, din cauza volumului mare de materiale generate de inteligența artificială care inundă internetul – de la postări pe bloguri la lucrări de artă – unele instrumente AI sunt antrenate cu date preluate din alte instrumente create artificial, în loc să se bazeze pe date originale.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: