În data de 6 martie 1981, Marianne Bachmeier a deschis focul într-o sală de judecată aglomerată. Ţinta femeii era un agresor sexual în vârstă de 35 de ani, judecat pentru uciderea fiicei sale. Acesta a murit după ce a încasat 6 dintre gloanţele care l-au vizat.

Înainte de a deveni „Mama răzbunătoare” a Germaniei, Marianne Bachmeier era o mamă singură, care s-a chinuit să-şi crească fiica, după ce ea însăşi a avut o copilărie dificilă. Marianne trăia împreună cu cea de-a treia fiică a sa, pe nume Anna, care în anul 1980 avea 7 ani. Celelalte două fiice ale Mariannei, născute pe când aceasta avea 16, respectiv 18 ani, au fost date spre adopţie.

În data de 5 mai 1980, pe când Anna Bachmeier avea 7 ani, a avut o mică ceartă cu mama sa şi nu a mai ajuns la şcoală. În schimb, a ajuns pe mâinile lui Klaus Grabowski, un măcelar în vârstă de 35 de ani, care a ademenit-o acasă la el pentru a se juca cu pisicile acestuia.

Grabowski a ţinut-o pe Anna timp de câteva ore în casa lui, abuzând-o sexual, după care a strangulat-o cu o pereche de ciorapi de damă care aparţineau logodnicei sale. Conform cercetărilor ulterioare, a reieşit că Grabowski a legat-o pe copilă şi a băgat-o într-o cutie de carton pe care a abandonat-o pe malul unui canal.

Logodnica lui Grabowski a fost cea care l-a denunţat pe criminal la poliţie.[sursa]

Klaus Grabowski era un agresor sexual condamnat în trecut pentru două infracţiuni la viaţa saxuală. Abuzase de două fete.

În anul 1976, bărbatul s-a oferit pentru a fi castrat chimic, în încercarea de a arăta că nu-şi poate controla apucăturile. Ulterior, s-a aflat că urma în secret un tratament hormonal, pentru a anula efectul castrării.

Marianne Bachmeier

Marianne Bachmeier şi răzbunarea din sala de judecată

Ajuns în faţa instanţei, Grabowski a declarat că nu a intenţionat să abuzeze de Anna. A mărturisit că tocmai copila a fost cea care l-a sedus, după care a încercat să-l şantajeze. De frică să nu ajungă din nou în spatele gratiilor, bărbatul ar fi ucis-o pe Anna. Criminalul a insistat că fata intenţiona să-i povestească mamei ei faptul că ar fi atins-o în mod nepotrivit, cu scopul de a face rost de bani de la el.

În cea de-a treia zi a procesului care a avut loc la Tribunalul Lübeck, în timp ce se afla în sala de judecată, Marianne Bachmeier a scos un pistol Beretta şi a ţintit către ucigaşul fetiţei sale.

Femeia a tras de 8 ori, nimerindu-l în spate cu 6 gloanţe. Klaus Grabowski a murit în sala de judecată.

Judecătoarea Guenther Kroeger a declarat apoi că a auzit-o pe Marianne Bachmeier afirmând că „a vrut să-l omoare” pe Grabowski. Ulterior, femeia îndurerată a continuat: „A ucis-o pe fiica mea. Am vrut să-l împuşc în faţă, însă l-am împuşcat în spate. Sper că este mort.”

Condamnarea ei a împărţit ţara în două

Cazul mamei care a răzbunat moartea fiicei sale a devenit rapid un subiect de interes naţional, care apoi a fost dezbătut şi de presa internaţională.

Revista germană Stern a publicat o serie de articole cu detalii ale procesului. După ce reprezentanţii revistei au contactat-o, Marianne Bachmeier a fost de acord să-şi publice povestea de viaţă în schimbul a 250.000 de mărci, echivalentul a circa 158.000 de dolari.

Revista a avut un succes uriaş cu articolele publicate despre cazul mamei răzbunătoare. A urmat o divizare în rândul cititorilor.

Era Marianne Bachmeier o mamă îndurerată, care a vrut doar să răzbune moartea brutală a fiicei sale? Sau era ea însăşi o criminală dornică de sânge?

Dincolo de enigma etică a acestui caz, trebuia stabilit şi adevărul din punct de vedere legal. Judecătorii au avut sarcina de a stabili dacă femeia va răspunde pentru omor sau pentru omor prin imprudenţă. De această încadrare juridică depindea soarta Mariannei.

În cele din urmă, judecătorii au condamnat-o pentru omor prin imprudenţă la o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în anul 1983.

Conform unui sondaj realizat de către Institutul Allensbach, 27% dintre respondenţi au considerat că sentința a fost prea dură. De asemenea, 25% au considerat pedeapsa foarte blândă și 28% dintre participanţi au declarat că sentința a fost una corectă.

Mormântul Annei Bachmeier

Viaţa de după închisoare

În luna iunie 1985, Marianne Bachmeier a fost eliberată din închisoare, după ce a făcut jumătate din sentinţa primită.

Femeia s-a mutat în Nigeria, unde s-a măritat şi a rămas acolo până la începutul anilor 1990.

Ulterior, Marianne a divorţat şi s-a mutat în Sicilia, Italia, unde a rămas până când a fost diagnosticată cu cancer pancreatic. Acesta a fost momentul în care s-a întors în Germania.

Marianne Bachmeier a murit în anul 1996, la vârsta de 46 de ani. A fost înmormântată în oraşul Lübeck, alături de fiica sa, Anna.

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele