Richard Chase a fost un criminal în serie, a cărui tendinţă de a consuma sângele victimelor i-au adus porecla de Ucigaşul Vampir sau Vampirul din Sacramento.

În mod clar, toţi ucigaşii în serie au probleme de ordin psihic, însă acestea variază de la caz la caz. Iar Richard Chase reprezintă unul dintre cazurile extreme. Acest ucigaş îşi trăia viaţa într-o serie de scenarii ireale, care au avut consecinţe fatale.

Criminalul a ajuns în atenţia publică după ce a ucis şi mutilat trupurile a şase persoane din oraşul californian Sacramento, la finalul anilor ’70.

Având în vedere porecla sa, nu e de mirare să aflăm că una dintre „semnăturile” sale era reprezentată de faptul că obişnuia să consume din sângele victimelor.

Credeţi sau nu, faptul că Richard Chase bea sângele victimelor nu este cel mai bizar lucru pe care acesta îl făcea.[sursa]

richard chase

Richard Chase, un copil cu probleme

Richard Chase a arătat semne de probleme mintale încă de la o vârstă fragedă. Totuşi, tatăl său, un bărbat strict, care obişnuia să recurgă la corecţii fizice, nu a făcut prea multe pentru a-l ajuta.

Chase era un copil retras şi nefericit. Simptomele sau s-au accentuat mai tare în adolescenţă. A pornit câteva incendii, uda frecvent patul în timpul somnului şi arăta semne de cruzime faţă de animale. Aceste trei obiceiuri au fost numite „Triada Macdonald”, o triadă a sociopatiei propusă de către psihiatrul J. M. Macdonald în anul 1963, pentru diagnosticarea acestei boli.[detalii]

Problemele lui Chase s-au agravat şi mai tare atunci când a fost dat afară din casă de către tatăl său. Fără îndrumare şi supraveghere, tânărul s-a refugiat în alcool şi droguri, devenind dependent în scurt timp.

• CITEŞTE ŞI:  Un copil de 5 ani a povestit la grădiniţă cum tatăl său a ucis un om

Drogurile au început să-i întunece mintea şi mai mult. La un moment dat, era convins că inima sa se oprise şi că era un fel de zombie.

Totuşi, atunci când nu se credea mort, Richard nu-şi neglija sănătatea. Temându-se că are deficit de vitamina C, obişnuia să-şi preseze portocale întregi de frunte, considerând că astfel creierul său va absorbi direct nutrienţii necesari.

Dar nici acesta nu este cel mai bizar lucru pe care îl făcea Richard. Bărbatul era convins că oasele sale craniene s-au despărţit şi că se mişcau sub piele, schimbându-şi poziţiile. Încercând să le observe mişcările, Richard s-a ras în cap.

Publicitate

În mod deloc surprinzător, Richard Chase a fost diagnosticat la vârsta de 25 de ani cu schizofrenie paranoidă. A fost instituţionalizat în anul 1975, pentru ca acesta să nu devină un pericol pentru sine sau pentru alţii.

Eliberarea şi crimele

Asistenţii din cadrul spitalului de psihiatrie în care era internat Richard Chase l-au poreclit „Dracula”, observând pasiunea acestuia pentru sânge. Chase a fost surprins în mai multe rânduri încercând să bea sângele unor păsări pe care le-a ucis. Făcea acest lucru în încercarea sa de a anula efectele unei otrăvi care, îşi imagina el, îi fusese administrată şi-i transforma încet propriul sânge în pudră.

Nu era la primul incident în ceea ce priveşte sângele. Anterior internării, bărbatul şi-a injectat sânge de iepure, lucru care l-a îmbolnăvit destul de rău.

Cu toate acestea, specialiştii din cadrul spitalului de psihiatrie au decis că Richard Chase s-a reabilitat şi că este în siguranţă dacă va locui cu mama sa.

Aceasta avea să fie o decizie extrem de greşită.

Deşi a fost pus în grija mamei sale, nimic nu-l împiedica pe Richard să iasă din casă sau să locuiască în altă parte. Astfel, la scurt timp de la eliberarea sa, bărbatul s-a mutat, spunând, evident, că mama lui îl otrăvea.

• CITEŞTE ŞI:  Sultanul Mahomed al III-lea şi-a ucis 19 fraţi pentru a-şi asigura tronul

O nouă obsesie

Pe 29 decembrie 1977, frustrat şi singur, după ce, aşa cum el însuşi a povestit, mama sa nu l-a primit în vizită de Crăciun, se plimba pe străzile din cartier.

Atunci l-a zărit pe Ambrose Griffin, un bărbat de 51 de ani, care îşi ajuta soţia să ducă în casă cumpărăturile. Din senin, Richard Chase a scos un pistol şi l-a împuşcat în piept, după care s-a făcut nevăzut. Acesta avea să fie începutul unei noi obsesii.

Pe 23 ianuarie 1978, Chase a pătruns în casa unei femei însărcinate, pe nume Teresa Wallin. Aceasta îşi lăsase uşa de la intrare descuiată.

În timpul interogatoriului, Richard Chase a mărturisit că o uşă descuiată era ca o invitaţie pentru el, un fel de justificare pentre ce s-a întâmplat ulterior. De atunci, toate victimele sale au fost oameni care şi-au lăsat uşile descuiate.

Richard a împuşcat-o pe Teresa Wallin de trei ori cu acelaşi pistol folosit anterior. Apoi a înjunghiat-o cu un cuţit de măcelar, după care i-a scos organele şi i-a băut din sânge.

Pe 27 ianuarie 1978, Robert Chase a găsit încă o uşă descuiată. Era vorba despre cea a Evelynei Miroth. În interior se aflau Evelyn, fiul său în vârstă de 6 ani, nepotul său în vârstă de aproape 2 ani şi un prieten pe nume Dan Meredith. Acesta din urmă a fost împuşcat în cap, pe hol.

Evelyn şi copilul său au fost găsiţi în dormitor. Copilul a fost împuşcat de două ori în cap, iar trupul femeii prezenta urme de canibalism. Stomacul îi era deschis, iar unele organe lipseau. De asemenea, cadavrul prezenta urmele unei relaţii sexuale.

• CITEŞTE ŞI:  O tânără şi-a înjunghiat sora de 200 de ori, pentru că era mai frumoasă

Bebeluşul, însă, lipsea. Cadavrul acestuia a fost găsit după câteva săptămâni, fără cap, în spatele unei biserici.

Procesul şi moartea lui Richard Chase

Poliţiştii au descoperit amprentele lui Chase create în sângele Evelynei, pe podea. Ştiau deja că este vorba despre un criminal în serie, însă acest lucru a reprezentat ultima piesă din puzzle.

Richard Chase a fost identificat şi arestat. La percheziţia domiciliară, poliţiştii au găsit ustensilele folosite de criminal cu care şi-a disecat victimele, precum şi diverse organe pe care le ţinea în frigider.

Procesul Vampirului din Sacramento a început pe 2 ianuarie 1979 şi a durat 5 luni. Avocatul lui Chase a respins din start pedeapsa capitală, motivând că acesta nu era vinovat, din motive de nebunie.

În final, după o deliberare care a durat 5 ore, juriul a susţinut acuzaţiile procurorului. Astfel, Richard Chase a fost găsit vinovat pentru 6 capete de acuzare pentru crimă, fiind condamnat la moarte, în camera de gazare.

Până la data execuţiei, Richard Chase a fost plasat în închisoare. Colegii săi de celulă, aflându-i povestea, erau înspăimântaţi de el. Din acest motiv, îl încurajau constant să se sinucidă.

Şi, având în vedere lucrurile pe care le-a făcut în timp ce se afla în libertate, este evident faptul că Richard Chase trebuia să încerce şi experienţa sinuciderii. Bărbatul a strâns pastilele anti-anxietate pe care le primea zilnic şi le-a băut pe toate în data de 25 decembrie 1980. A doua zi a fost găsit decedat în celula sa.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele