Keanu Reeves este, fără îndoială, unul dintre cei mai iubiţi actori de la Hollywood. Printre altele, a devenit cunoscut în toată lumea pentru rolurile sale din filmele Matrix, Avocatul Diavolului, John Wick sau Speed.

Este un tip modest, prietenos, generos şi foarte apreciat ca actor. Nici faima uriaşă şi nici sumele mari de bani câștigate de-a lungul carierei sale nu au reușit să-l schimbe. Însă în spatele zâmbetului său stă o tristeţe uriaşă, căci viaţa sa a fost marcată de tragedii care l-au schimbat pentru totdeauna.

Keanu Reeves are origini exotice

Keanu Charles Reeves s-a născut în data de 2 septembrie 1964, în Beirut, Liban. Părinţii săi, Patricia Taylor, o englezoaică din Essex, şi tatăl său, Samuel Nowlin Reeves, un geolog născut în Hawaii, cu strămoşi portughezi şi chinezi, s-au întâlnit şi căsătorit în capitala Libanului.

Numele său este o derivare de la numele unui unchi îndepărtat de-ai săi, al cărui nume înseamnă „briza blândă care se ridică deasupra munţilor” în hawaiiană.

Clipele grele au început încă din copilărie. Tatăl său, alcoolic, şi-a abandonat familia pe când Keanu avea doar 3 ani. Ulterior, bărbatul a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru posesie de heroină și cocaină. Mama lui, care a fost nevoită să lucreze inclusiv ca dansatoare de striptease pentru a-şi putea întreţine familia, a decis să meargă într-un final cu copiii în Canada, primind cu toţii naţionalitatea canadiană.

keanu reeves

Keanu a urmat cursurile mai multor licee, între care Şcoala de Arte Etobicoke şi Şcoala catolică particulară De La Salle, unde a făcut parte din echipa de hochei a şcolii. Şi-a dorit să urmeze o carieră de jucător profesionist, însă o accidentare şi o vizită la New York i-au schimbat hotărârea. Astfel, s-a îndreptat spre o carieră de actor.[susa]

• CITEŞTE ŞI:  Turcul mecanic, "mașina" de jucat șah din Timişoara care, în urmă cu 250 de ani, i-a învins pe Napoleon și pe Benjamin Franklin

Dramele din viaţa lui Keanu Reeves

Ajuns în lumea filmului, problemele nu s-au încheiat pentru Keanu Reeves. Mai întâi l-a pierdut pe cel mai bun prieten al său, River Phoenix, un actor talentat și fratele mai mare al celebrului Joaquin Phoenix. Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare ale filmului My Own Private Idaho (1991) și au rămas apropiați până la moartea lui River, din anul 1993. River Phoenix a murit în urma unei supradoze de droguri în fața clubului Viper Room din Los Angeles, acolo unde cânta cu trupa sa. Keanu a fost profund afectat de dispariția lui și i-a adus un omagiu în filmul The Matrix, dedicându-i rolul său.

Keanu Reeves a mai pierdut și alți prieteni din cauza drogurilor sau a bolilor. Printre aceştia se numără actorii Brandon Lee, care a murit în timpul filmărilor pentru filmul The Crow, în anul 1993, Chris Farley, care a murit din cauza unei supradoze de droguri în anul 1997, și Heath Ledger, care a murit în urma unei supradoze accidentale de medicamente în anul 2008.

Filmul The Matrix (1999) a reprezentat un moment definitoriu pentru cariera lui Reeves și l-a transformat într-un superstar. Însă succesul peliculei a fost umbrit de o altă dramă.

keanu reeves si jennifer syme
Keanu Reeves alături de Jennifer Syme

Keanu Reeves şi-a pierdut fiica şi soţia

În anul 1998, Keanu a cunoscut o tânără pe nume Jennifer Syme, pe care mai târziu a numit-o dragostea vieții lui. Jennifer a rămas însărcinată, iar cei doi urmau să aibă o fetiţă. Totul părea să fie minunat pentru ei până într-o zi când Jennifer a constatat că nu mai simte bebelușul mișcând. În ajunul Crăciunului, o ecografie le-a dat o veste oribilă. Micuța care trebuia să se nască într-o lună și care avea să poarte numele Ava Archer Reeves, murise.

Însă aceasta nu avea să fie ultima dramă din viaţa actorului. Jennifer Syme a murit într-un accident de mașină în data de 2 aprilie 2001, la vârsta de 28 de ani, la scurt timp după ce ea și Keanu Reeves păreau că îşi vor reface relaţia.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Jason Padgett, petrecăreţul devenit matematician în urma unei bătăi

Jennifer a plecat de la o petrecere care a avut loc la casa lui Marilyn Manson. S-a urcat la volanul maşinii sale, conducând cu viteză. A pierdut controlul volanului şi s-a izbit în niște mașini parcate pe bulevardul Cahuenga din Los Angeles. Tânăra a fost aruncată din maşină, pierzându-şi viaţa. Poliția a găsit în mașina ei două sticle de medicamente prescrise pentru depresie și dureri de spate.

„În 1998, am cunoscut-o pe Jennifer Syme. Ne-am îndrăgostit la prima vedere şi, în 1999, Jennifer era însărcinată cu fiica noastră. Din păcate, la opt luni, copilul nostru s-a născut fără viaţă. Am fost devastaţi de moartea ei şi, într-un final, relaţia noastră a luat şi ea sfârşit. Un an şi jumătate mai târziu, Jennifer a murit într-un accident de maşină. De atunci, am evitat relaţiile serioase sau să am copii.”, a declarat Keanu Reeves.

În anul 2001, sora sa, Kim, fusese diagnosticată cu leucemie la vârsta de numai 25 de ani. Keanu a luat o pauză de la filmările seriei The Matrix, pentru a-şi îngriji sora. I-a gătit, i-a făcut curat şi a îngrijit-o personal. Mai mult, şi-a donat aproape toţi banii pe care îi făcuse în urma succesului primului film din seria The Matrix pentru cercetarea leucemiei.

Keanu Reeves obişnuieşte să meargă cu metroul

Viaţa sa este simplă şi liniştită

„Durerea își schimbă înfățișarea, dar nu se termină niciodată. Oamenii au această părere greșită  că poți să treci peste și să spui: «A trecut și mă simt mai bine!». Se înșală. Atunci când cei pe care îi iubești dispar, tu ești singur. Îmi lipsește să fiu parte din viața lor, iar ei să fie parte din a mea. Mă întreb adesea cum ar fi arătat prezentul dacă ei ar fi fost aici, ce am fi făcut împreună. Îmi lipsesc toate acele lucruri minunate care nu vor mai fi niciodată.”, spunea Keanu într-un interviu pentru revista People, în anul 2006.

• CITEŞTE ŞI:  Henning Brand, omul care a descoperit fosforul după ce a încercat să facă aur din urină

Toate aceste tragedii l-au îndemnat pe Keanu Reeves să nu se agaţe de averea sa şi să doneze bani pentru a-i ajuta pe alții să evite dureri precum cele trăite de el.

„Banii nu înseamnă nimic pentru mine. Aş putea trăi încă două secole din ceea ce am agonisit”, a povestit el. „Ideea mea de fericire este să dorm alături de persoana pe care o iubesc, să împart cina cu prietenii sau să merg cu motocicleta. Nu are nimic în comun cu un cont în bancă cu multe zerouri.”, a mai declarat Keanu.

keanu reeves alexandra grant
Keanu Reeves şi actuala sa parteneră, Alexandra Grant

Deşi ar fi putut avea orice femeie şi-ar fi dorit, actorul nu a căzut pradă farmecelor vreunei dive de la Hollywood. S-a îndrăgostit de o femeie obișnuită, apropiată de vârsta lui. Este vorba despre artista Alexandra Grant. Cei doi nu apar foarte des în public şi preferă să aibă o viaţă liniştită. Nu puţini au fost cei care s-au arătat impresionaţi de faptul că actorul a ales să-şi continue viaţa alături de o persoana care nu este nici actriţă, nici fotomodel. Cu toate acestea, pentru cunoscuţii săi, alegerea pe care a făcut-o nu este o surpriză.

Deşi preferă să aibă o viaţă liniştită şi discretă, departe de tabloide şi de camerele paparazzilor, Keanu Reeves a fost numit de revista Time unul dintre cei mai influenți oameni din lume în anul 2022.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele