Mucurile de ţigară pot fi găsite peste tot! Pe străzi, pe plaje sau chiar în spaţii publice în care se desfăşoară diferite activităţi.

Timp de mai multe decenii, se credea că mucurile de ţigară nu pot fi reciclate, întrucât conţin elemente organice şi anorganice, încât companiile de reciclat nu ar putea face nimic cu ele.

Dar totul va lua o întorsătură uimitoare!

reciclare mucuri de tigara

Mucurile de ţigară vor fi colectate şi depoluate de societatea Mé Go! din Brest (Franţa), apoi reciclate pentru a se fabrica paleţi sau mic mobilier. Este vorba de o premieră în Belgia. Societatea din Bruxelles, WeCircular, care colaborează cu Mé Go!, discută cu alte oraşe, printre care Namur, precum şi cu alte companii.

Ea va colecta mucurile de ţigară la Waterloo, le va trimite la Brest şi va avea grijă de întreţinerea scrumierelor pentru 4.500 de euro pe an. Achiziţia scrumierelor a costat şi ea 4.500 de euro municipalitatea. E vorba de mici stâlpi de aluminiu fixaţi în pământ şi ale căror deschideri pentru mucuri nu permit aruncarea altor deşeuri.

Mucurile de ţigară vor fi adunate regulat, centralizate de WeCircular în recipiente ermetice şi trimise la Brest pentru a fi reciclate după un procedeu unic. Mé Go! reciclează în prezent 20.000 – 30.000 de mucuri de ţigară pe zi adunate în unele oraşe din Franţa.

Waterloo va lupta împotriva aruncării de mucuri de ţigară în spaţiile publice, lucru care este una din manifestările necivilizate cele mai frecvente şi care costă scump atât la curăţenie, cât şi ca impact asupra mediului.

• CITEŞTE ŞI:  Împărăteasa Teodora, curtezana devenită împărăteasă şi apoi sfântă

În afara poluării vizuale pe care o creează, mucurile de ţigară aduc daune importante mediului: unele studii consideră că un singur muc de ţigară poate contamina până la 500 de litri de apă.

Aşadar, dacă ai deja o afacere, vrei să intri în domeniul reciclării sau deţii un centru de colectare deşeuri, ar trebui să te gândeşti şi la această piaţă, care este la început!

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele