Una dintre cele mai frumoase actrițe românce ale epocii trecute, Elena Ioja, cunoscută din seria de filme Brigada Diverse, mai precis în B.D. în alertă și B.D. la munte și la mare, nu a mai jucat în absolut niciun film, iar de mai bine de 50 de ani nu s-a mai știut nimic despre ea. Cu toate că numele ei s-ar putea să nu vă spună mare lucru, cu siguranță v-o veţi aminti dacă o revedeţi.

Personajul feminin care a captat interesul publicului în seria Brigada Diverse se numea Stela Mocuța. Actrița care a interpretat acest rol avea 24 de ani la acea vreme, dar a dispărut brusc din industria cinematografică și nu s-a știut nimic de ea timp de jumătate de secol.

Actriţa se numeşte Elena Ioja şi s-a născut la București, pe 6 iunie 1946. Artista a absolvit IATC în anul 1970 și a debutat în film în același an, intepretând rolul Stelei Mocuța în primul film din seria Brigada Diverse, mai exact în partea a doua a peliculei B.D. în acțiune, intitulată Profesorul de mimică (1970). Alte roluri în seria regizată de Mircea Drăgan au fost în B.D. întră în alertă, partea Văduve cu termen redus (1971) și  B.D. – la munte și la mare, partea Prafuri pentru mama-mare (1971).

elena ioja actriţă în brigada diverse
Elena Ioja, o apariţie superbă în Brigada Diverse

Elena Ioja, o imagine senzuală în Brigada Diverse

Într-o imagine din Brigada Diverse, o tânără senzuală în fustă scurtă îl seduce pe George Mihăiță, extrem de tânăr, care avea în jur de 18-20 de ani. George Mihăiță, un nepot al lui plutonierului Căpșună (interprtetat de Papaiani), vine de la țară să se facă milițian. Dar, tânăra îi sucește mințile. Mihăiță îi cumpără niște mărgele ieftine pentru a o seduce.

• CITEŞTE ŞI:  Dramele din viaţa lui Keanu Reeves, unul dintre cei mai iubiţi actori de la Hollywook

Rolul pe care îl joacă este cel al unei tinere care face striptease. Desigur, tânăra nu era de nasul lui Parpalete (personajul interpretat de Mihăiță) căruia îi face vânt.

B.D. în alertă este al doilea din seria Brigada Diverse și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de răufăcători care punea în circulație bani falși, cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le apoi la „Consignația”, și destrămarea unei rețele de hoți din locuințe din care făcea parte un grup de femei. Femeile se dădeau drept văduve, spre a stârni compasiunea unora creduli și a-i jefui.

Elena Ioja avea 26 de ani când a apărut în acest al treilea și ultim film. De atunci, vreme de peste 50 de ani, iubitorii de filme nu au mai știut nimic de ea.[sursa]

elena ioja actriţă în brigada diverse
Elena Ioja în Brigada Diverse

A devenit Elena Perrou

În ciuda succesului, tânăra a ales să dispară din lumina reflectoarelor și să își schimbe viața. S-a căsătorit, și-a schimbat numele după soț, devenind Elena Perrou, mutându-se împreună cu acesta în Grecia.

S-a născut pe 6 iunie 1946 în București. S-a căsătorit și a emigrat în S.U.A. Și-a schimbat numele după soț și a devenit Elena Perrou. Astăzi este retrasă împreună cu soțul ei în insula Samos din Grecia.”, se arată în descrierea actriței de pe iMDB.

În anul 2021, o fotografie publicată de Studiourile Buftea i-a luat prin surprindere pe internauți, care nu au uitat-o și doreau să știe ce s-a ales de actriță.: „Este Elena Ioja. A dispărut misterios din spațiul public”, „Așa actori rar o să mai vedem, zici că erau în viața reală, nicidecum că jucau în filme, formidabil, numai unul și unul” și „Un film splendid, iar actrița frumoasă și talentată”, sunt doar câteva dintre comentarii.

• CITEŞTE ŞI:  Trauma suferită de "fetiţa cu palton roşu" din filmul Lista lui Schindler

Într-un final Elena Ioja, acum Perrou a reapărut, după mai bine de 50 de ani, în fața telespectatorilor. A făcut acest lucru pe Facebook, comentând: „Mulţumesc mult!!! Ce amintiri frumoase, mi-a făcut multă placere şi onoare să fiu în compania celor mai buni şi de neuitat actori ai României. Mulţumesc pentru frumoasele amintiri!”.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele