În anii ’80, viața părea să-i ofere absolut totul australianului David Glasheen. Nimic nu prevestea că va ajunge să trăiască izolat pe o insulă, alături de câinele său.

Era proprietarul unei companii miniere de succes, care extrăgea aur din Papua Noua Guinee. Acest lucru îi oferea un statut privilegiat între ceilalți muritori ai planetei.[The Australian]

Publicitate

În anul 1987, lucrurile aveau să se schimbe total pentru David.

Cum a ajuns să trăiască izolat pe o insulă

În urma crahului bursier petrecut în acel an a pierdut toată averea, estimată în jurul a 37 de milioane de dolari.

Cum toate relele par să vină deodată, soția l-a părăsit la scurt timp după dezastrul financiar.

David Glasheen (în dreapta), pe când era un om de afaceri prosper, la o întâlnire în Kuweit

Vezi şi: A fost părăsit de soţie, dar la scurt timp a câştigat o sumă fabuloasă la loto

Publicitate

La pământ, din toate punctele de vedere, în cele din urmă a ales să se retragă pe insula Restoration în urmă cu 22 de ani.

izolat pe o insulă
David şi câinele său

”Cred că în viața fiecăruia există momente în care are nevoie de refacere, iar această insulă este locul în care mi s-a întâmplat”, a mărturisit Glasheen.

Abilitatea de a trece peste pericolele cu care se confruntă zilnic este esențială în viața lui David.

”Capacitatea de a simți pericolul se află undeva în creierul fiecăruia. E bine să conștientizăm acest lucru. Aţi auzit zicala «măsori de două ori, tai o dată». Ei bine, aici unde sunt eu, măsori de cinci ori, tai o dată. Nu îţi permiţi să faci greşeli”, spune Glasheen.

Exemplul cel mai elocvent referitor la riscul asumat de a trăi izolat pe o insulă este oferit de întâmplarea în care David şi-a rupt şoldul, după ce a căzut și a fost nevoit să parcurgă târâș 60 de metri, timp de o oră, pentru a ajunge la telefonul prin satelit prin intermediul căruia a cerut ajutor. 

Publicitate

David mărturisește că pe insulă a avut parte nu numai renașterea sa din punct de vedere psihologic, ci chiar și fizic.

Simțurile sale s-au dezvoltat oferindu-i abilitatea de a percepe locurile cele mai bune de pescuit sau de a sesiza orice mișcare în apă sau tufișuri, iar întunericul nu mai e atât de opac precum la începuturile aventurii sale.

Cum decurge viaţa lui David pe insulă

izolat pe o insulă

David își începe fiecare zi cu o cană de cafea, pe care o face la un arzător cu butelie.

Micul dejun e compus cel mai adesea din musli și fructe – pawpaw, mango și prune – pe care le cultivă pe insulă.

La prânz, are pește cu orez sau legume, din grădina sa.

Publicitate

Căţelul e nelipsit din preajma sa.

O dată pe an, David pleacă la cumpărături, eveniment pe care-l descrie a fi asemănător Crăciunului. ”E minunat atunci când plec la cumpărături. Primul lucru pe care-l fac este să-mi cumpăr câteva fripturi, înghețată și iaurturi”, spune el.

Cumpără ceea ce nu poate produce sau nu găsește pe insulă – orez, paste, ulei de măsline, usturoi, sosuri.Glasheen mărturisește că singurul lucru care îi lipseşte este familia lui. Are un fiu de 21 de ani şi o fiică care nu l-au vizitat niciodată pe insulă. El a mai avut o fiică, care s-a sinucis în urmă cu câţiva ani.

Cu toate neajunsurile, ajuns la 76 de ani, Glasheen spune că perspectiva de a-și petrece zilele pe insulă până la finalul vieții l-a atras complet.

Publicitate

”Am renăscut cu adevărat aici. Trăiesc în Rai, de ce l-aș părăsi?”, spune el.

Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele