În anii ’80, viața părea să-i ofere absolut totul australianului David Glasheen. Nimic nu prevestea că va ajunge să trăiască izolat pe o insulă, alături de câinele său.

Era proprietarul unei companii miniere de succes, care extrăgea aur din Papua Noua Guinee. Acest lucru îi oferea un statut privilegiat între ceilalți muritori ai planetei. În anul 1987, lucrurile aveau să se schimbe total pentru David.[The Australian]

Cum a ajuns să trăiască izolat pe o insulă

În urma crahului bursier petrecut în acel an a pierdut toată averea, estimată în jurul a 37 de milioane de dolari. Cum toate relele par să vină deodată, soția l-a părăsit la scurt timp după dezastrul financiar.

David Glasheen (în dreapta), pe când era un om de afaceri prosper, la o întâlnire în Kuweit

Vezi şi: A fost părăsit de soţie, dar la scurt timp a câştigat o sumă fabuloasă la loto

La pământ, din toate punctele de vedere, în cele din urmă a ales să se retragă pe insula Restoration în urmă cu 22 de ani.

izolat pe o insulă
David şi câinele său

”Cred că în viața fiecăruia există momente în care are nevoie de refacere, iar această insulă este locul în care mi s-a întâmplat”, a mărturisit Glasheen.

Abilitatea de a trece peste pericolele cu care se confruntă zilnic este esențială în viața lui David. ”Capacitatea de a simți pericolul se află undeva în creierul fiecăruia. E bine să conștientizăm acest lucru. Aţi auzit zicala «măsori de două ori, tai o dată». Ei bine, aici unde sunt eu, măsori de cinci ori, tai o dată. Nu îţi permiţi să faci greşeli”, spune Glasheen.

Exemplul cel mai elocvent referitor la riscul asumat de a trăi izolat pe o insulă este oferit de întâmplarea în care David şi-a rupt şoldul, după ce a căzut și a fost nevoit să parcurgă târâș 60 de metri, timp de o oră, pentru a ajunge la telefonul prin satelit prin intermediul căruia a cerut ajutor. 

• CITEŞTE ŞI:  Darius cel Mare, unul dintre cei mai influenţi conducători ai lumii antice

David a mărturisit că pe insulă a avut parte nu numai renașterea sa din punct de vedere psihologic, ci chiar și fizic. Simțurile sale s-au dezvoltat oferindu-i abilitatea de a percepe locurile cele mai bune de pescuit sau de a sesiza orice mișcare în apă sau tufișuri, iar întunericul nu mai e atât de opac precum la începuturile aventurii sale.

Cum decurge viaţa lui David pe insulă

izolat pe o insulă

David își începe fiecare zi cu o cană de cafea, pe care o face la un arzător cu butelie. Micul dejun e compus cel mai adesea din musli și fructe – pawpaw, mango și prune – pe care le cultivă pe insulă.

La prânz, are pește cu orez sau legume, din grădina sa. Căţelul e nelipsit din preajma sa.

Publicitate

O dată pe an, David pleacă la cumpărături, eveniment pe care-l descrie a fi asemănător Crăciunului. ”E minunat atunci când plec la cumpărături. Primul lucru pe care-l fac este să-mi cumpăr câteva fripturi, înghețată și iaurturi”, a mai spus el. Cumpără ceea ce nu poate produce sau nu găsește pe insulă – orez, paste, ulei de măsline, usturoi, sosuri.Glasheen mărturisește că singurul lucru care îi lipseşte este familia lui. Are un fiu de 21 de ani şi o fiică care nu l-au vizitat niciodată pe insulă. El a mai avut o fiică, care s-a sinucis în urmă cu câţiva ani.

Cu toate neajunsurile, ajuns la 76 de ani, Glasheen spune că perspectiva de a-și petrece zilele pe insulă până la finalul vieții l-a atras complet. ”Am renăscut cu adevărat aici. Trăiesc în Rai, de ce l-aș părăsi?”, a mai declarat David Glasheen.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele