Cei mai mulţi dintre noi speră sau îşi doresc să câştige la loterie. Evident, majoritatea n-o fac. Dar când oferi drept bacşiş un bilet de loterie care se dovedeşte a fi câştigător, cel mai probabil simţi că pământul îţi fuge de sub picioare.

Edward Seward a mers la o cafenea în urmă cu peste 20 de ani, în anul 1999, s-a aşezat la masă şi a luat micul dejun. Avea să fie ziua când i-a schimbat viaţa chelneriţei care l-a servit.

Edward a plătit consumaţia şi i-a lăsat chelneriţei un bilet la loterie drept bacşiş. Bărbatul obişnuia să facă acest lucru, fiind un client fidel al cafenelei.

Chelneriţa se numeşte Tonda Dickerson, o femeie aproape de 30 de ani la acea vreme, care tocmai divorţase. Era duminică, 7 martie 1999, când Tonda a primit biletul de la Edward. Extragerea a avut loc în duminica următoare.

O săptămână mai târziu, viaţa chelneriţei avea să se schimbe pentru totdeauna. Atât în bine, dar mai ales în rău.[sursa]

Chelneriţa a primit bacşiş un bilet de loterie câştigător

Biletul primit bacşiş s-a dovedit a fi câştigător. Tonda a câştigat premiul în valoare de 10 milioane de dolari, oferit de Loteria Florida.

Documentele depuse de Tonda arată că a ales să încaseze premiul pe o durată de 30 de ani, în fiecare an urmând să primească suma de 375.000 de dolari. Această variantă este recomandată de specialiştii din domeniul financiar, în detrimentul încasării întregului câştig deodată.

Tonda Dickerson urma să aibă o viaţă liniştită, fără a mai fi nevoită să lucreze vreodată. Sau cel puţin asta credea ea.

• CITEŞTE ŞI:  Ultimii ani ai lui Traian Vuia, prezentaţi în presa de atunci: bolnav, sărac, ajuns să fie ignorat de contemporani

Totuşi, la scurt timp Tonda avea de înfruntat procese cu colegii de la muncă, cu prietenii, cu Fiscul, cu fostul soţ şi chiar cu bărbatul care i-a oferit biletul câştigător drept bacşiş.

Colegii au vrut o parte din câştig

Colegii Tondei au susţiunt că aveau o înţelegere conform căreia oricare dintre ei ar fi câştigat un bilet la loto să împartă câştigul cu ceilalţi. Bineînţeles, Tonda a negat acest lucru şi a respins oferta de a se împăca cu ei pentru suma de 3 milioane de dolari.

A avut loc un proces, iar Tonda a pierdut. Juriul le-a dat câştig de cauză colegilor, astfel că Tonda era nevoită sa împartă câştigul cu aceştia.

Publicitate

Totuşi, în urma unui apel făcut de Tonda în anul 2000, Curtea Supremă din Alabama a întors decizia în favoarea ei, respingând solicitarea colegilor.

Cel care i-a dat bacşiş un bilet de loterie câştigător şi-a cerut partea

Nu ne putem închipui cât de frustrant a fost pentru Edward Seward, cel care i-a dat biletul chelneriţei, să afle că aceasta a câştigat 10 milioane de dolari, bani care puteau foarte bine să-i intre lui în buzunar.

Edward a susţinut că între el şi Tonda exista o înţelegere, iar dacă biletul era câştigător, chelneriţa trebuia să-i cumpere un camion nou.

În anul 2002, un judecător a respins solicitarea bărbatului, din lipsă de probe.

Dar lucrurile nu aveau să se termine aici.

În aceeaşi săptămână, fostul soţ al chelneriţei, Stacy Martin, de care divorţase în anul 1997, a decis s-o răpească.

Bărbatul a ţinut-o sechestrată în maşina ei, sub ameninţarea unei arme, spunând că o va omorî. Cumva, femeia a reuşit să-i ia pistolul fostului soţ, pe care l-a împuşcat în zona pieptului.

• CITEŞTE ŞI:  Colonelul Sanders, omul care a creat KFC când era la capătul puterilor

Tot ea l-a dus pe bărbat la spital, iar viaţa i-a fost salvată.

bacşiş un bilet de loterie câştigător
Tonda Dickerson

Lupta cu Fiscul

Timp de mai bine de 10 ani, Tonda a dus o luptă cu IRS (ANAF-ul din SUA).

Reprezentanţii IRS solicitau ca femeia să plătească o taxă suplimentară de 1 milion de dolari, dincolo de taxele achitate la primirea premiului. Funcţionarii susţineau că biletul a fost primit cadou, iar acest lucru are un regim special în SUA, pentru a fi evitate fraudele.

Totuşi, şi de această dată judecătorul i-a dat dreptate chelneriţei.

În cele din urmă, Tonda a oferit cea mai mare parte a câştigului membrilor familiei sale, pentru a pune pe picioare o afacere.

În prezent, nu se cunosc prea multe detalii despre viaţa chelneriţei. Se ştie doar că lucrează ca dealer de poker, la un casino din Mississippi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele