Cu toţii ne dorim să câştigăm o sumă uriaşă la loterie. Chiar dacă nu jucăm la loto, tot ne trece prin gând cum ar fi ca norocul să ne lovească şi să obţinem un câştig fabulos.

Dar apoi aflăm de blestemul câştigătorilor la loto. Evident, nu toţi câştigătorii la loto ajung să-şi piardă banii. Însă foarte mulţi dintre cei care obţin câştiguri mari, având o situaţie materială relativ precară, ajung să piardă banii, întrucât nu ştiu să-i administreze.

10 câştigători la loto care au pierdut tot

#10. Mihai Cazacu – 3,8 mil. $

mihai cazacu loterie

Mihai Cazacu, originar din Iaşi, a câştigat la loto 3.8 milioane de euro, în anul 2008.

După ce s-a umplut de bani, Cazacu a investit o parte din bani în firma de construcţii pe care o deţinea dinainte.

Văzundu-se proprietarul unei averi mai mari decât ar fi visat vreodată, ieşeanul a “spart” o bună parte din bani pe maşini de lux, vile somptuoase şi excursii pe toată planeta.

În vara aceluiaşi an, a fost prins beat la volanul noului său bolid, un Audi Q7, în valoare de 100.000 de euro.

S-a lăsat cu un dosar penal, însoţit de o condamnare la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. La începutul anului 2014, Mihai Cazacu a aterizat în mijlocul unui nou scandal.

În anul 2017, Mihai Cazacu, alături de fratele său Petrică, dar şi de un anume Dumitru Codre, a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală.

Cei trei au fost prezentaţi şi Tri­bunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, judecătorii stabilind să fie cercetaţi sub control judiciar.

#9. Lee Ryan – 9,1 mil. $

lee ryan castigator la loto puscarie

Britanicul Lee Ryan îşi aştepta sentinţa în anul 1995, când a decis să-şi încerce norocul la loto.

Acesta era cercetat pentru furt de autovehicule, însă tocmai în acea perioadă a reuşit să câştige 9,1 milioane de dolari. Cu toate acestea, nu a scăpat de pedeapsă, fiind condamnat la 9 luni de închisoare cu executare.

Publicitate

După ispăşirea pedepse, cum era de aşteptat, Lee Ryan a început să cheltuie banii fără nicio logică.

• CITEŞTE ŞI:  Top 10 cele mai scumpe beri din lume. Cea mai scumpă bere costă 2583$

Nimeni nu a înţeles de ce a decis să se mute în Kârgâzstan în anul 2004, însă acolo Lee Ryan şi-a pierdut o mare parte din avere.

Până în anul 2010, Ryan a devenit falit, ajungând să doarmă pe străzile Londrei timp de doi ani, până şi-a găsit un loc de muncă.

#8. Keith Gough – 12,6 mil. $

keith gough loterie

În anul 2005, londonezul Keith Gough a câştigat la Loteria Naţională suma de 12,6 milioane de dolari.

Deşi avea o viaţă de familie bună şi până la acel moment, atunci a început să-şi răsfeţe în lux prietenii şi familia. Cheltuielile au scăpat de sub control, apărând dese neînţelegeri între el şi soţia sa. În cele din urmă, cei doi au divorţat, iar Keith a devenit alcoolic.

Keith a ajuns într-o situaţie atât de tragică, încât, fiind singur şi plin de datorii, a murit în anul 2010 în urma unui infarct.

#7. John McGuinness – 14 mil. $

john mcguinnes patron livingston

John McGuinness este un alt britanic care a reuşit să câştige o sumă uriaşă la loto.

În anul 1997, acesta a câştigat un premiu în valoare de 14 milioane de dolari. John şi-a dat demisia de la spitalul la care lucra ca portar şi a început să-şi trăiască viaţa ca şi cum ar fi sfârşitul lumii.

Fiind un mare microbist, John McGuinness a decis să învestească în echipa sa favorită, FC Livingston, ajungând să achite 4,2 milioane de dolari pentru a acoperi ieşirea din insolvenţă a clubului.

Ce nu a bănuit John McGuinness a fost faptul că, devenind finanţator al clubului, era responsabil şi pentru plata datoriilor acumulate până la intrarea în insolvenţă.

Astfel, McGuinness a rămas fără bani, blestemul câştigătorilor la loto lăsându-l din anul 2009 să trăiască de azi pe mâine.

#6. William Post – 16,2 mil. $

william post loterie

Povestea de viaţă a lui William „Bud” Post este demnă de un scenariu complex de la Hollywood.

La vârsta de opt ani a fost trimis la un orfelinat, la scurt timp după ce mama lui murise. A dus o viaţă foarte tristă până în anul 1988, când a câştigat marele premiu al Loteriei Pennsylvania, în valoare de 16,2 milioane de dolari. A cumpărat maşini, case, yachturi, şi chiar un avion.

• CITEŞTE ŞI:  10 lucruri uriaşe, care au fost furate de hoţi inventivi

Povestea devine şi mai bizară când fratele său a încercat să-l ucidă, pentru a pune mâna pe bani, fără a avea succes însă. Totuşi, soţia lui William a reuşit să capete o bună parte din bani, după ce l-a dat în judecată.

În cele din urmă, William a ajuns să aibă datorii de circa 1 milion de dolari.

#5. Janite Lee – 18 mil. $

blestemul câştigătorilor la loto

Janite Lee, o emigrantă coreeană în SUA, a câştigat 18 milioane de dolari la Loteria Missouri, în anul 1993.

Şi-a cheltuit insa banii pe programe educaţionale, organizaţii politice şi servicii publice.

Deşi a avut onoarea de a cina cu Al Gore, Bill Clinton şi preşedintele coreean Kim Dae-Jung, în câţiva ani Janite a ajuns la faliment.

Janite Lee a dovedit că nici cei care nu cheltuie banii pe droguri şi maşini scumpe nu scapă de blestemul câştigătorilor la loto.

#4. Jeffrey Dampier – 20 mil. $

castigator la loto

Jeffrey Dampier a câştigat 20 de milioane de dolari la loteria din Illinois, în anul 1986.

Nefiind o fire egoistă, a început sa ofere cadouri tuturor cunoscuţilor.

A cumpărat pentru prieteni şi familie case, maşini, vacanţe exotice şi orice îşi mai doreau aceştia. Din păcate însă, cadourile primite nu au fost suficiente pentru cumnata lui şi iubitul acesteia.

Cei doi l-au răpit pe Jeffrey, în anul 2005, şi l-au împuşcat în cap.

În prezent, aceştia sunt în închisoare şi vor rămâne acolo până la sfârşitul vieţii.

#3. David Lee Edwards – 27 mil. $

blestemul câştigătorilor la loto

În anul 2002, David Lee Edwars, un american din statul Kentucky, a câştigat la loto suma de 27 de milioane de dolari.

David a început să cheltuie banii fără să ţină cont de nimic, ca şi cum ar fi avut fonduri nelimitate. În decurs de 5 ani şi-a cumpărat case, yachturi, maşini de lux, fără a face nicio investiţie inteligentă. De asemnea, o bună parte din banii săi s-au dus pe cantităţi uriaşe de narcotice.

A devenit dependent de droguri, iar soţia sa l-a părăsit, îmbolnăvindu-se grav în anul 2013.

• CITEŞTE ŞI:  Julia Pastrana, cântăreaţa numită "Femeia Maimuţă" din cauza aspectului

Singur şi fără niciun bani, David a murit la vârsta de 58 de ani.

#2.  Billie Bob Harrell Jr. – 31 mil. $

În iunie 1997, Billie Bob Harrell Jr. a câştigat 31 de milioane de dolari la loteria din Texas. După ce a dat acest noroc peste el, a început împartă bani în stânga şi în dreapta.

A dat bani rudelor, prietenilor, bisericii. Însă, la aproape doi ani după câştig, a rămas lefter şi s-a sinucis.

Cu puţin timp înainte să facă acest lucru, el i-a spus consilierului lui financiar că acel bilet la loterie a fost cel mai rău lucru care i s-a întâmplat.

#1. Jack Whittaker – 315 mil. $

blestemul câştigătorilor la loto

În anul 2002, Jack Whittaker, din Virginia de Vest, SUA a câstigat fabuloasa sumă de 315 milioane de dolari, la o loterie organizată de Crăciun, însă după aceea nu a mai reuşit să scape de ghinion.

Avea de ales între încasarea premiului în tranşe sau primirea unei sume forfetare în valoare de 113 milioane de dolari. Evident, omul a ales cea de-a doua variantă.

La scurt timp după primirea premiului, el a fost arestat pentru conducerea autovehiculului personal în stare de ebrietate.

Mai târziu nişte hoţi i-au spart maşina şi i-au furat 545.000 de dolari. După circa un an de zile a fost arestat din nou, de data aceasta pentru că a ameninţat un manager de bar, în urma unei băute zdravene.

Asta n-a fost tot.

Au urmat drame mai mari, precum pierderea nepoatei, dar şi decesul fiicei sale. Amandouă au fost găsite moarte în casa lui, în urma unor supradoze de droguri.

Până în anul 2007, toţi banii aveau să dispară, iar Whittaker a devenit mai sărac decât era, confirmând o dată în plus blestemul câştigătorilor la loto.[Citeşte povestea completă]

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele