Există o biserică ai cărei enoriași susțin că „se conectează” cu Dumnezeu consumând cantități uriașe de alcool în timpul slujbelor.

În Africa de Sud, băuturile alcoolice au fost interzise din cauza pandemiei de coronavirus, pentru a evita aglomerarea spitalelor cu cazuri non-COVID.

Ideea era relativ simplă.

Odată cu interzicerea băuturilor alcoolice ar fi trebuit să se reducă şi bătăile, violența în familie, cazurile de șoferi băuți și consumul necontrolat de băuturi alcoolice în weekend, atât de răspândit în Africa de Sud.[sursa]

Dumnezeu consumând alcool

Poliția, medicii și analiștii estimează că alcoolul este responsabil pentru cel puțin 40% din totalul internărilor la urgențe în spitale.

Oamenii „se conectează” cu Dumnezeu consumând alcool

Însă biserica Gabola – care înseamnă „a bea” – a găsit o formă de a se adapta noilor reguli, fără a-i dezamăgi pe credincioși.

„Oamenii se bucură de propriul lor rai, pe pământ, datorită Bisericii Gabola. Așadar, Gabola este raiul pe pământ. În biserica noastră ne conectăm cu Dumnezeu prin consumul de lichior. Această biserică a fost fondată pentru a-i ajuta pe consumatorii de alcool să se reintegreze, respinși de bisericile lor coloniale”, a declarat fondatorul bisericii, Tsietsi Makiti.

Acesta a și fost arestat pentru că a încălcat legea privind vânzarea de alcool în această perioadă.

Din cauza acestei legi, biserica este nevoită să-și schimbe regulie. „Astăzi am oficiat o slujbă în care nu s-a consumat alcool deoarece nu vrem să ne opunem Justiției. În biserica Gabola nu tolerăm niciun fel de infracțiune. Lichiorul pe care ar fi trebuit să-l consumăm este deja în interiorul nostru. Atât credincioșii, cât și preoții l-au consumat înainte de a veni la biserică. Sub influența alcoolului îl putem auzi pe Duhul Sfânt”.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele