Un bărbat care a evadat din închisoare acum aproape 50 de ani a fost prins în New Mexico, după ce a fost descoperit chiar de ofiţerul de poliţie pe care l-a împuşcat.

Luis Archuleta, de 77 de ani, a fost condamnat în anul 1973 pentru că a împuscat un ofiţer de poliţie.

El a reuşit să scape un an mai târziu. De atunci victima sa, Daril Cinquanta, de la poliţia din Denver, nu a încetat să-l caute, chiar şi după ce s-a pensionat.[New York Times]

„Savurez cu bucurie faptul că l-am prins”, a spus fostul ofiţer de poliţie Daril Cinquanta, care i-a luat urma după un pont telefonic primit în această vară.

A informat FBI-ul, iar poliţia, împreună cu o echipă SWAT, l-a arestat la locuinţa sa din Española, New Mexico, unde s-a ascuns timp de patru decenii.

A evadat din închisoare acum aproape 50 de ani

Archuleta a scăpat dintr-o închisoare din Colorado în anul 1974, la un an după ce a fost condamnat.

În anul 1977 a fost declarat fugar de către forţele federale.

Victima sa, care între timp şi-a înfiinţat propria firmă de detectivi, a continuat să-l vâneze.

Când a primit un telefon de la o persoană ce a pretins că ştie unde se află fugarul, care îşi schimbase numele, Cinquanta a fost sceptic.

După ce a verificat informaţiile, a aflat că acesta fusese arestat pentru stare de ebrietate la volan. Comparând imaginile, inclusiv tatuajele, şi-a dat seama că e aceeaşi persoană.

„Această persoană îmi spune: m-am gândit bine şi îţi voi spune unde este tipul care a tras în tine. Evident că am fost sceptic. Persoana asta mi-a dat adresa, numele său fals şi alte date”, a povestit el. „Mi-ar plăcea să stau de vorbă cu el.”, a spus fostul ofiţer care a fost împuşcat în stomac, relatează NBC News.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Statul Alabama (SUA) introduce castrarea chimică a violatorilor pedofili

Pe 30 iunie instanţa din Colorado a reemis mandatul de arestare care expirase din 2018, a transmis FBI, sub acuzaţia de fugă în vederea evitării pedepsei şi evadare din închisoare.

Archuleta era căsătorit şi locuia de patru decenii în Española, sub numele de Ramon Montoya.

Soţia nu ştia că este fugar.

Bărbatul îşi va ispăşi pedeapsa în închisoarea din care a evadat.

„Suntem recunoscători partenerilor noştri federali care ne-au ajutat să-l readucem pe Archuleta în Colorado pentru a-şi ispăşi sentinţa pentru această infracţiune severă.

Sperăm ca arestarea sa să-i aducă linişte victimei sale”, a transmis directorul executiv al Departamentului Corecţional al închisorii din Colorado.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele