Ţi-ai pus problema vreodată că ai putea citi mult mai repede decât o faci în mod normal?

Aici găseşti o soluţie care îţi va permite să citeşti 1000 de cuvinte pe minut.

Spritz a dezvoltat o tehnologie care le poate permite oamenilor să citească până la 1000 de cuvinte pe minut.

Misiunea Spritz este de a schimba modul în care oamenii citesc şi să facă posibilă o comunicare mai rapidă, mai ușoară, și mai eficientă sub orice formă.

Cu Spritz, care poate fi folosit pe Samsung Galaxy S5 şi ceasul Samsung Gear 2, cuvintele apar pe ecran în mod succesiv, cu o rapiditate presetată.

În acest fel, poţi citi de la 250 până la 1000 de cuvinte pe minut. În mod normal un cititor rezonabil citeşte cu o viteză maximă între 200 şi 400 de cuvinte pe minut.

Ce se întâmplă de fapt? Cuvintele apar într-un mod prielnic pentru cursul normal de lectură pe care îl acceptă ochiul, astfel că unele cuvinte le citeşti aproape intuitiv, sau chiar anticipat.

Punctul optim de recunoaştere (ORP) este puţin în partea stângă faţă de centrul fiecărui cuvânt, şi este punctul precis la care creierul nostru descifrează orice amestec de cuvinte.

În acest fel, ochii noștri nu se mişcă deloc așa cum ar fi în mod normal, și, prin urmare, putem procesa informații instantaneu.

Încearcă şi tu!

Publicitate

250-de-cuvinte-pe-minut

Tocmai ai citit cu o viteză de 250 de cuvinte pe minut! Cu viteza asta, ţi-ar lua cam 5 ore să citeşti o carte de aproximativ 80.000 de cuvinte. Progresăm? Hai! Încearcă mai jos cu 350…

• CITEŞTE ŞI:  Dexter din viaţa reală. Criminalul în serie, care a ucis peste 70 de infractori

350-de-cuvinte-pe-minut

E deja mult mai rapid, nu? Terminăm cartea în aproximativ 3 ore şi 40 de minute.

Hai să încercăm şi cu 500 de cuvinte pe minut.500-de-cuvinte-pe-minut

Deja e prea greu de urmărit, nu? Probabil necesită ceva timp pentru a ne obişnui. Dar dacă poţi să ţii pasul cu ritmul ăsta pentru 2 ore jumătate, practic ai reuşi să citeşti cartea aia…

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele