Pentru mulţi indivizi pasionaţi de maşini, a avea un autoturism de super-lux este un vis pe care probabil nu şi-l vor îndeplini niciodată.

Pentru că dintr-un salariu decent nu-ţi poţi permite aşa ceva. Nici măcar dintr-un salariu de ministru, dar deja intrăm în altă discuţie.

Totuşi, unii reuşesc să-şi cumpere maşina visurilor, folosindu-se de diverse mijloace, cum ar fi împrumuturile.

Şi dacă te gândeai că în Emiratele Arabe Unite – una din cele mai bogate ţări din Orientul Mijlociu, oricine îşi poate permite o astfel de maşină, te-ai înşelat.

Chiar dacă şeicii nu ezită niciodată să-şi arate puterea financiară şi de multe ori se dau în spectacol cu bogăţiile lor, prin Emirate sunt unii care cu greu îşi permit un autoturism de lux.

Şi cum toţi vor să stea în rând cu bogătaşii, ajung să se împrumute până la al şaptelea neam pentru a-şi lua o maşină cu care să o ardă pe străzile spălate cu şampon cu extract de meteoriţi, din Dubai.

Imaginea de mai jos e destul de comună prin parcările din Dubai.

Iar dacă ai impresia că vreun şeic nebun şi-a cumpărat o groază de maşini pe care le-a uitat pe undeva, din nou o să greşeşti.

masini de lux

Problema e că pe acolo legile islamiste sunt destul de dure. Iar Sharia (denumirea legislaţiei) nu iartă pe nimeni!

O infracţiune destul de gravă prevăzută de Sharia este neplata datoriilor.

masini de lux masini de vanzare auto


Iar dacă rămâi în urmă cu plata ratelor, nu stă nimeni să te întrebe de sănătate, cum se întâmplă la noi cu împrumuturile în franci, ci te bagă la puşcărie.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Lucruri care cântăresc mai mult decât un TE IUBESC pentru un bărbat

Nici vorbă de faliment sau nu ştiu ce alte chestii.

masini de vanzare auto ferrari volkswagen lamborghini

Prin parcările aeroporturilor poţi găsi fel şi fel de maşini. De la BMW la Ferrari sau Porsche.

Conform BBC, într-o parcare a fost găsit un Ferrari Enzo în valoare de 1 mil. $.

Ştiu că îţi vine să intri prin monitor să pui mâna pe o maşinuţă prăfuită…

masini de lux ferrari auto de vanzare

Faptul că multe dintre maşinile de care vorbesc le poţi găsi în parcările aeroporturilor arată că proprietarii care nu au mai putut achita datoriile, au preferat să fugă din ţară decât să ajungă după gratii, abandonând maşinile.

masini de lux bmw auto de vanzare

Înainte de criza economică, nebunii au făcut împrumuturi de neconceput pentru un om normal.

Cum au început să se împută treburile, omuleţii au preferat să fugă decât să încerce să salveze situaţia.

masini de lux auto de vanzare lamborghini


Când Poliţia descoperă o maşină abandonată, iniţial încearcă să avertizeze proprietarul, lasându-i o notificare, cu termen de prezentare de 15 zile.

Dacă nu se prezintă nimeni, maşina e confiscată.

masini de lux auto de vanzare mercedes

Cele mai multe dintre maşinile confiscate nu sunt revendicate de proprietar. Astfel, maşinile ajung să fie vândute la licitaţie pe sume de nimic, achiziţionate de şeici sau alţi tipi plini de bani.

masini de lux auto de vanzare bmw

Fenomenul nu pare să dea semne că s-ar opri, desi criza s-a mai potolit, fapt pentru care, anual, Poliţia din Dubai confiscă peste 3000 de maşini de lux. Nu ştiu dacă e o afacere profitabilă pentru Dubai, întrucât iniţial, pentru achiziţionarea în primă fază, banii arabilor intră în buzunarele nemţilor şi ale italienilor, apoi ajung să fie revândute la preţuri mult mai mici. Păcat de maşini.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele