În largul coastei Dubaiului se află 300 de insule artificiale. Şi toate sunt complet goale. Dezvoltarea artificială, cunoscută sub numele de proiectul World Islands (Lumea), a fost creat în anul 2003, fiecare insulă având o suprafață cuprinsă între 25.000 și 90.000 de metri pătrați. Întreg grupul de insule, după cum îi spune şi numele, formează o mare hartă a lumii, fiecare insulă reprezentând o ţară.

Deși este destul de halucinant să te gândești că insulele au putut fi create de oameni, acestea au fost realizate folosind cantități masive de nisip adus din Golful Persic, precum și câteva milioane de tone de rocă pentru a menține totul la locul lui.

După cum am precizat, udeea era de a crea versiuni în miniatură ale celor șapte continente ale lumii, insulele reprezentând fiecare țară. Ar fi fost o experiență de lux, evident, pentru cei care și-o puteau permite, oferindu-le oamenilor posibilitatea de a călători practic în întreaga lume, rămânând în Dubai.

300 de insule artificiale dubai the world
Astfel arată cele 300 de insule artificiale din proiectul The World Islands, în apropiere de un alt proiect imobiliar dezvoltat în mod artificial, celebrul Palmier Jumeira

Personalități precum Richard Branson, regretatul Karl Lagerfeld și Michael Schumacher au făcut excursii pe o selecție de insule.[sursa]

Deși o idee bună în teorie, proiectul s-a lovit de un blocaj în anul 2008, când economia mondială s-a prăbușit. O investiţie uriaşă, în valoare estimată la 300 de miliarde de dolari, a fost fie pusă în așteptare, fie anulată cu totul.

Cele 300 de insule artificiale rămân nelocuite, două decenii mai târziu

Derulăm pe repede înainte cu 16 ani și ajungem în momentul în care există doar două insule pe care publicul le poate vizita acum: Insula Libanului, care a fost finalizată cu ani în urmă, și Anantara World Islands Resort pe regiunea sud-americană, care s-a deschis în anul 2021.

• CITEŞTE ŞI:  Broasca ţestoasă Jonathan, cel mai bătrân animal terestru care încă trăieşte

Celelalte insule, aproximativ 300 la număr, sunt complet goale și deschise dezvoltării.

300 de insule artificiale dubai
The World Islands, proiectul cu cele 300 de insule artificiale din Dubai uimea lumea întreagă în anul 2003, când a fost anunţat

Bineînțeles, turismul din Dubai este încă absolut în plină expansiune, iar cu insulele care stau goale, mulți dezvoltatori s-au gândit la proiecte viitoare.

Următorul pe agendă ar putea fi proiectul The Heart of Europe. Ideea acestui nou proiect ar fi ca oaspeții să facă un tur al diferitelor insule europene, cu „orașe” precum Monaco, Nisa şi alte atracţii din lume, care sunt deja „populate” de restaurante și hoteluri.

De fapt, totul ar putea fi finalizat în următorii doi ani.

„«The Heart of Europe» (Inima Europei) celebrează cele mai bune stiluri de viață europene și designul de lux. Situat chiar în largul coastei Dubaiului, The Heart of Europe este un complex de șase insule complet dezvoltate care oferă experiențe de stațiune și de agrement de neegalat.”, se arată pe site-ul web al proiectului.

Publicitate

„Combinăm tot ce este mai bun din cultura, arhitectura și ospitalitatea europeană cu luxul și inovația din Emirate și cu plajele albe și nisipoase ale insulelor tropicale. «The Heart of Europe» oferă experiențe inedite, de la viața subacvatică până la Raining Street cu climă controlată.”, mai prezintă dezvoltatorii.

În prezent, data de finalizare este stabilită pentru anul 2026, la un cost uimitor de 5 miliarde de dolari. Să sperăm că nu va avea aceeaşi soartă precum The World Islands.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Acest pod susţinut de două mâini uriaşe este o operă de artă

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele