Michelina Lewandowska s-a cunoscut cu viitorul său logodnic, un tânăr pe nume Marcin Kasprzak în ţara lor natală, Polonia, în anul 2005. Un an mai târziu, Marcin a cerut-o în căsătorie pe Michelina, iar aceasta a acceptat. Cei doi au decis apoi să-şi înceapă viaţa împreună mutându-se în Marea Britanie.

În anul 2008, după ce Michelina a rămas însărcinată, relaţia dintre ea şi Marcin a început să se răcească. În ciuda faptului că urmau să aibă un copil împreună, Marcin şi Michelina au anulat logodna. Cu toate acestea, cei doi au continuat să locuiască împreună, iar Michelina a continuat să poarte inelul de logodnă, sperând că lucrurile se vor îndrepta.

Din păcate, relaţia nu s-a îmbunătăţit. Din contră. Până în anul 2011, lucrurile au devenit şi mai complicate. Devenise clar că Marcin nu era interesat să mai continue relaţia cu Michelina. Văzând acestea, tânăra i-a spus fostului logodnic că este nefericită şi că intenţionează să se mute înapoi în Polonia, alături de fiul lor, Jakub, care deja împlinise trei ani. Atunci Marcin a decis că mai degrabă fiul său va creşte fără mamă decât să-l lase să plece împreună cu Michelina.[sursa]

Michelina Lewandowska
Michelina Lewandowska, Marcin Kasprzak şi cutia din care avea să scape tânăra

Un plan diabolic

În data de 28 mai 2011, Marcin a invitat-o pe Michelina să meargă la cumpărături împreună cu el şi un prieten de-ai săi, Patryk Borys, un tânăr în vârstă de 18 ani. Michelina a fost surprinsă, căci Marcin obişnuia să o evite sau să o trateze cu indiferenţă. Fară să stea pe gânduri, tânăra a acceptat. Bucuroasă că relaţia lor s-ar putea îmbunătăţi, Michelina Lewandowska s-a grăbit să se aranjeze. A mers la toaletă pentru a se machia.

• CITEŞTE ŞI:  Întâlnirea dintre Albert Einstein şi Marie Curie şi ce sfat i-a dat acesta după ce savanta fusese luată la ţintă

Din fericire, Jakub era în grija mamei lui Marcin în acea zi şi nu avea să fie martor la evenimentele care aveau să se întâmple în continuare.

Când Michelina a ieşit din toaletă, Marcin şi Patryk o aşteptau, holbându-se la ea. Amândoi afişau câte un zâmbet bizar. Marcin a luat-o de braţ pe Michelina şi i-a spus că vrea să-i arate ceva. Atunci a scos un aparat cu electroşocuri, pe care l-a acţionat asupra fetei. Aceasta a căzut la pământ ca secerată.

Marcin a tras-o pe Michelina până în bucătărie, fata agonizând de durere. Aceasta l-a întrebat dacă o va ucide, moment în care Marcin i-a spus să nu-i fie frică. Ulterior, bărbatul a strigat la Patryk să aducă banda adezivă. Cei doi au legat-o pe tânără de mâini şi de picioare, astupându-i gura cu bandă adezivă. Ulterior, au băgat-o într-o cutie din carton şi au lipit-o roată-împrejur cu bandă adezivă.

Michelina Lewandowska, salvată de inelul de logodnă

Marcin şi Patryk au pus cutia în portbagajul maşinii şi au mers într-o pădure din apropiere de Huddersfield. Acolo deja era pregătită o groapă. Cei doi au aruncat cutia în groapă, au acoperit-o cu pământ şi apoi au pus un trunchi de copac deasupra, pentru a camufla locul.

În interior, Michelina era extrem de speriată. Auzea cum pământul cade peste cutie. Atunci a început să se roage, pregătindu-se pentru ce era mai rău. La un moment dat, nu a mai auzit nimic. Şi-a dat seama că cei doi bărbaţi au plecat şi ştia un singur lucru: trebuia să scape, pentru a fi alături de fiul său.

• CITEŞTE ŞI:  41 de cupluri ciudate, care îţi vor schimba părerea despre dragoste

„Lucrul care mi-a dat putere a fost băieţelul meu, Jakub. Ştiam că dacă voi muri, el va rămâne singur pe lume.”, a spus mai târziu Michelina.

Tânăra a reuşit să se calmeze şi a realizat că are pe deget inelul de logodnă. Folosindu-se de colţurile acestuia, a reuşit să taie banda adezivă cu care era legată şi apoi a început să scrijelească suprafaţa cutiei în care se afla. Situaţia a devenit şi mai îngrozitoare atunci când pământul a început să cadă peste ea. Cu gândul la fiul său, a săpat în pământ, reuşind să ajungă la suprafaţă.

Publicitate

Terorizată şi cu dureri îngrozitoare, dar împinsă de dragostea pentru fiul său, Michelina Lewandowska a fugit prin pădure până a ajuns la o şosea. Acolo a oprit un motociclist, care a anunţat poliţia. În doar 15 minute, mai multe echipaje de poliţie şi o ambulanţă au ajuns la faţa locului. Michelina a reuşit să le indice poliţiştilor locul în care fusese îngropată.

Cutia din care a scăpat Michelina cu ajutorul inelului de logodnă
Michelina Lewandowska după condamnarea fostului său logodnic

După faptă, şi răsplată

Marcin a trăit şocul vieţii sale atunci când poliţiştii s-au prezentat la uşa lui şi i-au spus că este arestat pentru răpire şi tentativă de omor. Poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa lui Marcin şi au descoperit taserul cu care bărbatul a atacat-o pe fosta sa logdnică, dar şi alte obiecte şi substanţe interzise la deţinere. Mai târziu, anchetatorii au descoperit că Marcin şi Patryk au retras 500 de lire de la un ATM, folosind cardul bancar al Michelinei.

În urma interogatoriului, Marcin s-a apărat spunând că doar a încercat să o sperie pe fosta sa logodnică, pentru a o împiedica să-l ia pe fiul lor înapoi în Polonia. Acesta a declarat că nu a încercat să o omoare pe Michelina, însă instanţa nu a ţinut cont de această explicaţie.

• CITEŞTE ŞI:  Messalina, cea mai depravată împărăteasă din istorie

Marcin Kasprzak a fost acuzat de tentativă de omor şi răpire, fiind condamnat la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Patryk, cel care l-a ajutat pe Marcin, a fost acuzat doar de răpire, fiind condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele