Închisoarea Delfinul Negru se numeşte în mod oficial Colonia Penală nr. 6 din Instituția Guvernamentală a Penitanciarelor. Aceasta este o închisoare din Rusia, situată în orașul Sol-Ilețk din Regiunea Orenburg, în apropierea graniței cu statul Kazahstan.

Înființat în secolul al XVIII-lea, după o revoltă sângeroasă – ”răzvrătirea lui Pugachev”, acest centru a servit iniţial drept spital pentru deținuți. Abia în anul 2000, clădirea a fost transformată într-o închisoare de maximă securitate.

În prezent, unitatea de detenţie are în custodie aproximativ 700 de deținuți condamnaţi la închisoare pe viaţă. Este numită, în mod neoficial, ”Delfinul Negru”, datorită unei sculpturi așezate în fața intrării principale, făcută tot de deţinuţi.

Se spune că acesta este locul în care teroarea a fost impregnată în inimile celor mai odioși criminali, din cauza reputației nemiloase pe care acest centru de detenție și-a propagat-o.[sursa]

Intrarea în Închisoarea Delfinul Negru

Regulile stricte din Închisoarea Delfinul Negru

Criminali în serie, pedofili, teroriști, canibali, toți își împart sentințele pe viață în spatele zidurilor impunătoare ale închisorii. În total, deţinuţii de aici au ucis circa 3.500 de oameni. Asta înseamnă o medie de 5 oameni pentru fiecare deţinut.

Unii dintre deținuții de acolo au comis atrocități atât de grave încât nu mai au nici măcar posibilitatea de eliberare condiționată.

Măsurile de securitate sunt extrem de dure şi foarte stricte. Astfel, la sosirea în penitenciar, noii deținuți sunt legați la ochi pentru a nu cunoaște amplasarea clădirilor și a concepe vreun plan de evadare. Deținuții sunt supravegheați video non-stop, camerele fiind pornite și monitorizate zi și noapte.

• CITEŞTE ŞI:  De ce nu se foloseşte sistemul metric în SUA

Celor încarcerați nu li se permite să stea pe paturi în timpul zilei. Fiecare deţinut este izolat într-o celulă. Aceştia ies la aer timp de 90 de minute pe zi. Această plimbare în aer liber are loc tot într-o cuşcă de beton, însă pot privi cerul printr-o plasă de sârmă.

În timpul deplasării în incinta închisorii, prizonierii sunt încătușați cu mâinile la spate și merg în poziția „aplecat”, cu capul înainte.

La fiecare 15 minute, gardienii verifică dacă fiecare deținut respectă regulile. Deținuții sunt hrăniți cu supă de patru ori pe zi și au dreptul la cărți, ziare și radio.

”Cel mai important lucru este acela de a evita să fii agitat aici. Este foarte ușor să devii un animal aici. De aceea încercăm, atât noi, cât și administrația, să rămânem umani.”, a spus Igor Tischenko, unul dintre deținuți.

Publicitate

Igor a fost condamnat pe viață în urma unor încăierări cu o bandă rivală. A ucis șapte oameni și a rănit alte opt persoane. ”Mă întrebi dacă aș face-o din nou? M-am gândit la asta. Ar fi fost mai bine dacă aș fi murit și eu cu ei. Probabil nu aș mai face-o!” a mai spus Igor.

Nimeni nu a reușit să evadeze vreodată din Delfinul Negru.

Urmăriţi în materialul de mai jos un scurt documentar despre viaţa din interiorul închisoriii Delfinul Negru

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Experimentul Stanford - zona întunecată a psihicului uman

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele