Celor mai mulţi dintre noi ni s-a întâmplat ca, la un moment dat, să ne dorim să facem un duş mai mult decât orice pe lume.

De asemenea, cel mai probabil, ni s-a întâmplat şi să întâlnim oameni care nu au avut această dorinţă atât de intensă.

Dar dacă în urma unei zile solicitante te poţi simţi murdar şi incomod din cauza mirosului neplăcut, oare cum se simte cel mai murdar om din lume?

Povestea lui Amou Hadji a făcut înconjurul lumii, iar imaginile cu el au devenit virale pe internet.

cel mai murdar om din lume
Amou Hadji, supranumit „Cel mai murdar om din lume”

Cel mai murdar om din lume

Amou Hadji a fost un bărbat din Iran, care s-a stins din viaţă la onorabila vârstă de 94 de ani. Acesta a devenit celebru deoarece nu a mai făcut baie de când avea în jur de 20 de ani.[1]

Înainte ca presa să-l descopere pe Amou Hadji, recordul era deţinut de un bărbat de 66 de ani din India, care nu mai făcuse baie de 38 de ani.

cel mai murdar om din lume

“Din cauza unor probleme emoţionale pe care le-a avut în tinereţe, Amou Hadji s-a izolat cu totul de lume. La un moment dat, câţiva tineri i-au oferit ocazia de a face un duş gratuit, însă Hadji a fugit imediat, considerând că dacă va fi curat se va îmbolnăvi”, retalează jurnaliştii de la The Teheran Times.

Iranianul a locuit în afara oraşului Dejgah, într-un mediu sălbatic și modest.

A avut fobie de apă şi credea că un duș l-ar putea îmbolnăvi.

• CITEŞTE ŞI:  Răscoala Ţărănească din 1907, ultima mare revoltă a ţăranilor din Europa

Iranianul a suferit o traumă emoţională în urmă cu circa şapte decenii şi, de atunci, a ales să trăiască izolat, fără să se spele.

cel mai murdar om din lume

Hrana lui preferată o reprezintă carnea putrezită a animalelor moarte. Atunci când cineva îi spune să mănânce mâncare gătită în condiţii relativ decente, Amou Hadji se simţea oarecum jignit.

Publicitate

Lui Amou Haji îi plăcea să fumeze. Bărbatul obişnuia să fumeze ţigări dar şi fecale uscate de animale, cu ajutorul unei pipe improvizate. Când fuma aceste ţigări, aprindea chiar mai multe în acelaşi timp.

cel mai murdar om din lume

Bărbatul nu avea o casă, ci trăia în mai multe locuri. Mai exact, pe unde apuca, însă ferit de aglomeraţie. Printre aceste locuri se numără şi o groapă săpată în pământ, care seamănă mai degrabă cu un mormânt.

Oamenii cărora li s-a făcut milă de el i-au construit un bordei din cărămidă, însă nu l-a folosit prea des pe timpul vieţii sale.

Bătrânul îşi îngrijea părul, însă nu cum ne-am aştepta, mergând la frizer, ci îl ardea deasurpa focului.

Ironia destinului face ca, doar cu câteva luni înainte de a muri, bărbatul să se fi lăsat convins de către localnici să se spele.[sursa]

În ciuda aparenţelor, Amou nu a fost un om rău, ci unul cu un stil de viaţă total diferit faţă de ceea ce considerăm noi a fi normal.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele