De-a lungul timpului, au existat tot felul de minţi bolnave.

Cei mai periculosi criminali in serie din istorie realmente au băgat spaima în locuitorii din zonele în care au activat.

Fiecare a avut un tipar după care acţiona, victimele lor fiind cu predilecţie copii şi femei.

Acest lucru arată că dereglarea lor psihică îi făcea să nu aibă pic de empatie ori simţ de inferioritate atunci când atacau persoane mai slabe decât ei.

Lista criminalilor în serie este foarte lungă.[1]

Am selectat 10 dintre cei mai periculosi criminali in serie, nu după numărul de victime, ci după mai mulţi factori, cum ar fi contextul social, modul de operare şi teroarea creată.

Lista nu cuprinde criminali de război, precum Adolf Hitler, Vladimir Lenin, Iosif Stalin sau Mao Zedong şi nici lideri mafioţi precum Pablo Escobar. Nu ar fi „drept” pentru ceilalţi criminali.

Cei mai periculoşi criminali în serie din istorie

#10. Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer a fost un criminal în serie american din Milwaukee, care a ucis mai mult de 17 oameni, după ce îi ademenea în apartamentul său. Acesta le dezmembra corpurile victimelor sale, însă păstra craniile drept suveniruri.

Dahmer a recunoscut chiar că ar fi mâncat părţi din trupurile oamenilor pe care i-a omorât.

El a fost prins după ce o persoană pe care încerca să o ucidă a reuşit să fugă din apartamentul său. Jeffrey Dahmer a fost condamnat la 900 de ani de închisoare, însă în anul 1994 a fost găsit mort în celula sa.

#9. Richard Chase

Richard Chase a fost un criminal în serie american care credea că naziştii îi transformă sângele în otravă, pe care o plantează în detergentul său de vase. Americanul îşi împuşca victimele, întreţinea raporturi sexuale cu corpurile lor, după care se spăla cu sângele acestora.

Acesta a fost supranumit „Vampirul din Sacramento”.

Publicitate

Richard Chase a fost arestat şi condamnat la moarte prin gazare, însă la data de 26 decembrie 1980, el s-a sinucis în închisoare, înainte de a fi executat.

#8. Javed Iqbal Mughal

Javed Iqbal Mughal a fost un criminal în serie din Lahore, Pakistan, care a ucis mai mult de 100 de băieţi înainte de a fi prins de poliţişti. Iniţial, el a abuzat sexual doi minori în iunie 1998, fiind arestat.

• CITEŞTE ŞI:  Lista Regilor Sumerieni dezvăluie o istorie misterioasă a omenirii: regi care au domnit sute de mii de ani şi alte evenimente antice

Mughal a fost eliberat pe cauţiune, începând însă de această dată să-şi ucidă victimele. Pakistanezul îşi culegea victimele de pe străzi, le ducea în locuinţa sa, unde le droga şi apoi le viola.

După ce îşi satisfăcea poftele carnale, individul îi strangula pe băieţi, le dezmembra trupurile şi le băga în acid clorhidric pentru a le dizolva. Mughal păstra hainele şi pantofii victimelor sale ca amintiri personale. Bărbatul nu a arătat nici o remuşcare atunci când a fost prins, el spunând: „eu sunt Javed Iqbal, criminalul a 100 de copii. Nu-mi place lumea asta. Nu mi-e ruşine de faptele mele şi sunt gata să mor. Nu am nici un regret. Am ucis 100 de copii”.

#7. Joachim Kroll

Joachim Kroll a fost un criminal în serie şi un canibal german, ce a ucis şi mâncat 13 oameni, inclusiv copii mici. El a fost prins în anul 1976, când un vecin de-al său s-a plâns poliţiştilor că ţevile din clădire se blochează constant.

Persoana trimisă să examineze ţevile a descoperite faptul că o burtă bloca ţevile. Kroll a declarat că tăia câte o bucată de carne din victimele sale şi le gătea pentru a mai economisi bani.

Când a fost arestat, el a crezut că va fi operat pentru a-i fi vindecate pornirile canibalistice. În schimb, el a primit nouă condamnări pe viaţă. Neamţul a murit în anul 1991, când a suferit un atac de cord.

#6. Colin Ireland

Colin Ireland a fost un soldat britanic care a devenit criminal în serie. Acesta a început practic să „vâneze” bărbaţii homosexuali.

Prima lui victimă a fost regizorul de teatru Peter Walker, pe care l-a dezbărcat şi legat de pat înainte de a-l sugruma. Înainte de a pleca din locuinţa acestuia, Ireland a chemat poliţia, anunţându-şi crima. Britanicul a comis cinci crime înainte de a fi prins.

Ultima sa victimă, Emmanuel Spiteri, a „cules-o” dintr-un club de gay. Cei doi au fost prinşi de camerele de supraveghere ale clubului în timp ce traversau împreună strada. Sadismul bărbatului era ieşit din comun, el strangulând până şi pisica uneia dintre victimele sale.

• CITEŞTE ŞI:  Henrietta Lacks, femeia cu celule nemuritoare, care au salvat milioane de vieţi

#5. Dennis Nilsen

Dennis Nilsen a omorât cel puţin 15 tineri şi băieţi. Acesta îşi ademenea victimele în casa lui, după care le ucidea.

Nilsen păstra cadavrele şi chiar dormea cu ele până când mirosul devenea insuportabil. Individul îşi măcelărea apoi victimele şi le dădea foc, iar resturile acestora ajungeau pe canalizare, fapt ce a dus la prinderea lui.

Cum scurgerea s-a blocat, instalatorul venit să remedieze problema a descoperit mai multe părţi din trupul uneia dintre victime. Dennis Nilsen a fost condamnat în anul 1983 la închisoare pe viaţă.

#4. Luis Garavito

Luis Garavito, cunoscut ca „Bestia”, a fost un ucigaş în serie şi violator din Columbia. Acesta este considerat de mulţi criminologi în top 5 cei mai periculosi criminali in serie din istorie.

În anul 1999 a recunoscut în faţa anchetatorilor uciderea a 138 de copii şi adolescenţi, toţi băieţi.

După harta în care a îngropat victimele, pe care a desenat-o în închisoare, numărul acestora s-ar apropia de 300.

Luis Garavito ademenea băieţii, în special copii ai străzii, pe care îi ucidea într-un mod teribil.

Acesta a fost condamnat la 1853 de ani de închisoare, însă oamenii din Columbia consideră că pedeapsa nu este suficientă.

#3. Andrei Chikatilo

Andrei Chikatilo a fost unul dintre cei mai periculosi criminali in serie din istorie. Născut în anul 1933, acesta a fost poreclit „Măcelarul din Rostov”. Între 1978 şi 1990, Chikatilo a omorât 53 de femei şi copii. Prima lui victimă a fost o fată de nouă ani pe care a ademenit-o în pădure şi a încercat să o violeze.

În timp ce copila încerca să scape din mâinile sale, ucraineanul i-a tăiat gâtul. Chikatilo a abordat în mare parte prostituate, însă a răpit şi copile ori de câte ori a avut ocazia.

Cum ucraineanul a trăit în epoca sovietică, crimele sale au fost ascunse deoarece comuniştii încercau să pretindă că infracţiunile grave cum ar fi violul şi crima s-ar produce doar în ţările capitaliste.

Andrei Chikatilo a fost prins în anul 1990 şi a fost judecat în 1992. În timpul procesului, el a fost ţinut într-o cuşcă, în mijlocul sălii de judecată, pentru a nu fi linşat de membrii familiilor victimelor sale. Ucraineanul a fost executat cu un singur glonţ în ceafă.

• CITEŞTE ŞI:  Ce este "Problema celor 3 corpuri"? Matematica haotică din spatele serialului Netflix

#2. Ted Bundy

ted bundy cel mai periculos criminal

Ted Bundy este cel mai cunoscut criminal în serie din istoria Statelor Unite ale Americii şi considerat de mulţi drept cel mai periculos criminal din lume. Născut în anul 1946, acesta a violat şi ucis un număr neidentificat de femei tinere în intervalul 1974 – 1978.

Deşi a recunoscut 30 de crime, poliţiştii susţin că numărul victimelor sale este mult mai mare. Ted Bundy, având un şarm deosebit, îşi alegea ţintele din locuri publice, unde pretindea că este ba funcţionar public, ba pompier, ba poliţist.

Americanul ţinea o rangă sub scaunul maşinii sale, pe care o scotea în momentul în care victimele se apropiau de vehicul. Bundy le viola pe tinere atât cât erau în viaţă, cât şi după ce acestea decedau şi erau în putrefacţie.

Odiosul criminal a fost prins şi executat pe scaunul electric la data de 24 ianuarie 1989. Ultimele sale cuvinte au fost: „Aş vrea să le transmit familiei şi prietenilor dragostea mea”.

#1. Gilles de Rais

Gilles de Rais este cel mai odios criminal în serie din istorie.

Înainte de a-şi începe viaţa de criminal, acesta a fost căpitan militar în celebra armată a Ioanei d’Arc. Născut în 1404, Gilles de Rais a violat, torturat şi ucis sute de copii mici, majortitatea băieţi.

El era atras de băieţii blonzi şi cu ochi albaştri.

Gilles de Rais le promitea dulciuri copiilor şi astfel îi ademenea în castelul lui unde îi tortura şi mutila, iar la sfârşit se termina asupra băieţilor morţi. Marea lui plăcere era să se spele cu sângele copiilor.

După fiecare crimă, Gilles de Rais se biciuia singur şi se ruga ore în şir în capela familiei, pentru a-i fi iertate păcatele.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele