Jeffrey Dahmer a fost unul dintre cei mai diabolici oameni din istoria recentă. Unii l-au văzut ca pe întruchiparea Diavolului, în timp ce alţii credeau că era un copil timid, care nu-şi găsea locul în societate. Însă cel mai mare truc pe care Diavolul l-a făcut vreodată a fost să convingă omenirea că nu există.

Pe 27 mai 1991, o patrulă de poliţie a fost direcţionată la un apel de urgenţă în oraşul Milwaukee, statul american Wisconsin. Două fete au întâlnit un băiat dezorientat, dezbrăcat şi care sângera, la parterul unui bloc de locuinţe. La scurt timp după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului, şi-a făcut apariţia şi un bărbat blond, înalt şi arătos, care i-a asigurat pe oamenii legii că totul este bine. Acest bărbat era Jeffrey Dahmer.

Dahmer le-a spus calm poliţiştilor că baiatul respectiv avea 19 ani şi că era iubitul său. În realitate, tânărul avea doar 14 ani şi avea să devină ultima victimă a lui Dahmer.

Poliţiştii l-au crezut pe Dahmer, deşi vecina sa de apartament a încercat să le explice că ceva era în neregulă. Femeii i s-a spus să tacă şi să-şi vadă de treaba ei. Plecând de la faţa locului, poliţiştii au început să facă glume despre cuplul de gay şi problemele lor. Nu aveau habar că tocmai permiseseră ca o crimă să aibă loc.

Aceasta avea să fie una dintre cele 17 vieţi luate de către Jeffrey Dahmer între anii 1978-1991. Victimele sale aveau vârste cuprinse între 14-31 de ani.

În dreapta, Jeffrey Dahmer, iar în stânga, doi poliţişti scoţând un butoi cu acid

Jeffrey Dahmer, un copil fascinat de moarte

Jeffrey Lionel Dahmer s-a născut pe 21 mai 1960, într-o familie din clasa de mijloc, în oraşul Milwaukee, Wisconsin. Încă de la o vârstă fragedă, tânărul Jeffrey a devenit fascinat de lucruri morbide, începând să colecţioneze trupuri de animale moarte.

În mod bizar, tatăl lui Jeffrey a povestit cum fiul său era „ciudat de încântat” de scrâşnetul oaselor animalelor.

Când Jeffrey a ajuns la liceu, familia Dahmer s-a mutat într-o suburbie a oraşului Akron, din Ohio. Acolo, Jeffrey nu era deloc popular, fiind considerat mai degrabă un paria. Astfel, tânărul s-a apucat de băut, devenind alcoolic. A ajuns să bea şi la şcoală, introducând pe ascuns alcool în clasă.

• CITEŞTE ŞI:  Karl Denke, criminalul canibal care vindea bucăţi din victimele sale

Pentru a se inetgra în colectiv, Jeffrey făcea unele glume dubioase, precum simularea unor crize, fiind renumit pentru acest lucru.

În această perioadă Jeffrey Dahmer şi-a dat seama că este gay. Pe măsură ce începea să se autocunoască, a dezvoltat şi unele fantezii bolnave. Îşi imagina că abuzează bărbaţi şi devenea excitat la ideea de a domina complet o altă persoană.[sursa]

Odată cu dezvoltarea fanteziilor, puterea sa de autocontrol a scăzut. La câteva săptămâni de la terminarea liceului, Jeffrey Dahmer a comis prima crimă.

Publicitate

Crimele lui Jeffrey Dahmer

Părinţii lui Jeffrey au divorţat în acelaşi an în care el a terminat liceul. Tatăl său a plecat împreună cu fratele mai mic al lui Jeffrey, în timp ce mama sa a rămas să locuiască împreună cu el. Cel puţin periodic. De fiecare dată când aceasta pleca din oraş, locuinţa rămânea la dispoziţia lui Jeffrey. Iar în acest timp se întâmplau lucruri dubioase.

Într-unul dintre aceste momente, în anul 1978, Jeffrey l-a întâlnit pe Steven Mark Hicks, un tânăr de 18 ani, care făcea autostopul. Promiţându-i că-l va duce la concertul la care voia să ajungă, cei doi au mers mai întâi la locuinţa lui Jeffrey pentru a bea câteva beri. După câteva ore de băut şi ascultat muzică, Steven i-a spus lui Jeffrey că trebuie să ajungă la concert şi că vrea să plece. Acest lucru l-a enervat pe Jeffrey, care l-a lovit pe noul său tovarăş cu o ganteră în cap, omorându-l.

Dacă iniţial a fost speriat de ceea ce făcuse, lucrurile s-au liniştit rapid în mintea lui Jeffrey. Mai întâi s-a autosatisfăcut privind corpul lipsit de viaţă al lui Steven, după care l-a dus la subsol. Acolo l-a disecat şi a zdrobit oasele, dizolvând ţesutul în acid.

Lanţul de crime al lui Jeffrey Dahmer tocmai începuse. Cu toate acestea, în aparenţă Jeffrey era un tânăr normal, care avea unele probleme de adaptare.

• CITEŞTE ŞI:  Comisarul Alimănescu, cel mai temut poliţist, a băgat spaima în tâlhari

Tatăl său a conştientizat că Jeffrey are unele probleme, fapt pentru care l-a înscris la Universitatea din Ohio, sperând că se va schimba. Tânărul nu a rezistat prea mult, fiind exmatriculat din cauza consumului de alcool. De asemenea, tatăl său l-a făcut să se înscrie în armată. După doi ani, a fost dat afară şi de acolo, tot din cauza alcoolismului. Ulterior, s-a aflat că drogase şi abuzase de doi soldaţi în timp ce se afla în armată.

Jeffrey s-a mutat împreună cu bunica sa, însă nu şi-a putut stăpâni violenţa. A continuat să comită tot felul de fapte cu tentă sexuală, iar în luna septembrie 1987, natura violentă l-a făcut să ucidă din nou. Această crimă a acţionat ca un catalizator, făcându-l pe Jeffrey Dahmer să-şi dorească să retrăiască acea senzaţie.

„Era o dorinţă continuă şi nesfârşită de a fi cu cineva, indiferent de urmări. Când vedeam un tip care arăta bine, îmi ţinea mintea ocupată toată ziua.”, a povestit ulterior Jeffrey.

În următorii doi ani, Jeffrey Dahmer a comis 17 crime.

Arestarea

Pe 22 iulie 1991, o patrulă de poliţie l-a interceptat pe Tracy Edwards, un tânăr care fugea pe o alee, având o mână încătuşată. Investigând povestea tânărului, poliţiştii au ajuns într-unul dintre cele mai groaznice locuri ale faptei din istoria modernă: apartamentul lui Jeffrey Dahmer.

Tracy Edwards le-a spus poliţiştilor că Dahmer l-a sechestrat în apartamentul lui, ameninţând că-l va ucide. Deşi iniţial au crezut că povestea nu este tocmai reală, poliţiştii au mers la apartamentul lui Dahmer. Acesta din urmă le-a explicat calm că totul a fost o neînţelegere, iar poliţiştii aproape că l-au crezut şi de această dată.

Dorind să arunce o privire în apartament şi să obţină cheia pentru a-l elibera pe Edwards de cătuşe, unul dintre poliţişti a dat peste prima dovadă că avea în faţă un criminal periculos. Poliţistul găsise în sertarul unei noptiere o mulţime de fotografii cu trupuri dezmembrate, iar Jeffrey Dahmer a fost arestat.

• CITEŞTE ŞI:  Charles Cullen, asistentul medical care ar putea fi cel mai prolific criminal din istorie

La faţa locului a venit o echipă complexă de investigaţii, fiind descoperită o adevărată casă a groazei. Pe lângă albumele foto îngrozitoare, poliţiştii au descoperit multe rămăşiţe umane în tot apartamentul. Printre acestea se numără capete şi părţi din corpuri în frigider, cranii puse la vedere şi un butoi plin cu acid, în care se aflau alte părţi din corpurile victimelor sale. De asemenea, au fost găsite dovezi că Jeffrey Dahmer consuma din victimele sale.

Vecinii s-au plâns în repetate rânduri de mirosul greu de suportat care venea de la apartamentul lui Dahmer. Acesta motiva întotdeauna că avea probleme cu frigiderul şi că i se stricase carnea.

Cu două luni înainte de a fi prins, a avut loc evenimentul descris la începutul articolului, când băiatul de 14 ani care sângera a fost lăsat de poliţişti pe mâinile lui Dahmer.

În cele din urmă, Jeffrey Dahmer a recunoscut toate cele 17 crime, pe care le-a descris pe larg în faţa poliţiştilor. A fost condamnat la 15 pedepse consecutive pe viaţă în închisoare plus o pedeapsă de 70 de ani.

Moartea lui Jeffrey Dahmer

Dahmer a fost încarcerat la penitenciarul Columbia, din Wisconsin, unde a acordat mai multe interviuri presei. Astfel, a devenit cunoscut în întreaga lume, fiind considerat unul dintre cei mai periculoşti criminali în serie.

În timp ce era în penitenciar, Dahmer s-a gândit de câteva ori să-şi ia viaţa. Însă nu a apucat să facă acest lucru. Pe 28 noiembrie 1994, un alt deţinut condamnat pentru omor, pe nume Christopher Scarver, l-a batut pe Dahmer cu o bară de fier, până acesta a murit în baia închisorii.

Din spusele lui Scarver, Jeffrey Dahmer nu a ripostat şi nici măcar nu a scos un sunet în timp ce era lovit. Părea să-şi accepte soarta.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele