fbpx

9 cazuri şocante, când oamenii au fost consideraţi prea graşi ca să…

10 min


Este clar că omenirea se confruntă cu cea mai mare rată a obezităţii din toate timpurile.

Viaţa lipsită de activitate, mâncatul la fast-food-uri sau de produse care doar oferă o senzaţie de saţietate, sunt doar câţiva factori care influenţează numărul mare de persoane obeze.

Cum era de aşteptat, odată cu kilogramele apar şi problemele…

Iată mai jos o listă cu oameni care au fost consideraţi prea graşi ca să facă diferite lucruri:

Prea grasă ca să ucidă

Documentarul postului american TLC, Ucigaş de jumătate de tonă?, prezintă povestea incredibilă a unei femei care a declarat mincinos că a ucis pe cineva, dar a fost găsită nevinovată de instanţă, pe considerentul că obezitatea sa morbidă nu i-ar fi permis să comită crima.

Mayra Rosales, de 31 ani, le-a povestit poliţiştilor că în anul 2008 l-ar fi ucis pe nepotul său în vârstă de 2 ani, rostogolindu-se accidental peste acesta. Povestea părea credibilă în mintea Mayrei, dar doctorii au stabilit altă variantă în urma autopsiei.

După un lung proces, Mayra a spus adevărul, recunoscând că a declarat că l-a omorât pe nepotul său, doar pentru a o proteja pe sora sa, mama băiatului, care, în aceeaşi zi, l-a lovit cu un obiect în repetate rânduri în zona capului, provocându-i leziunile care i-au adus moartea.

Prea gras pentru a merge la închisoare

Un tip considerat prea gras pentru a merge la închisoare, a acceptat să vorbească despre modul în care a scăpat de puşcărie. Claude Jackson face muncă în folosul comunităţii, pentru că în anul 2007 a lovit un bărbat cu un pahar în zona capului.

În timp ce se afla la un bar, Claude a avut o altercaţie cu un alt bărbat, pe care l-a lovit cu un pahar în cap, tăindu-l în zona gâtului pe o lungime de circa 4 cm.

În vârstă de 21 de ani la acea vreme, Claude avea 190 kg şi foarte multe afecţiuni de sănătate: 3 atacuri de cord, artrită, apnee în somn şi alte afecţiuni legate de obezitatea sa morbidă. Acesta a crescut în greutate, ajungând până la 238kg, iar doctorii au constatat că „a-l trimite la închisoare, i-ar afecta sănătatea în mod iremediabil”, scăpând astfel cu sancţiunea de a munci în folosul comunităţii.

Prea graşi ca să muncească

Au o greutate totală de aproape 600 kg şi solicită de la autorităţi 25.000 € pe an, din banii publici, pentru că, spun ei, sunt prea graşi ca să muncească.

Familia Chawner, din oraşul britanic Blackburn, se gândeşte să ceară şi mai mulţi bani, pentru că nu-şi pot permite caloriile necesare stilului lor de viaţă. Întrebaţi de ce nu se apucă pur şi simplu de o dietă, membrii familiei Chawner insistă: „nu avem timp!„.

Membrii familiei Chawner nu au mai muncit de 11 ani, susţinând că obezitatea lor este o chestiune ereditară şi că nu e vina lor că au nevoie de foarte multe calorii pentru a-şi menţine stilul de viaţă.  Din dieta lor zilnică nu lipsesc ciocolata, chipsurile şi plăcintele, consumând, în medie, 3000 calorii zilnic.

Continuarea pe pagina următoare


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
1
Drăguţ
La naiba La naiba
5
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
1
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
5
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *