Este clar că omenirea se confruntă cu cea mai mare rată a obezităţii din toate timpurile.

Viaţa lipsită de activitate, mâncatul la fast-food-uri sau de produse care doar oferă o senzaţie de saţietate, sunt doar câţiva factori care influenţează numărul mare de persoane obeze.

Cum era de aşteptat, odată cu kilogramele apar şi problemele…

Iată mai jos o listă cu oameni care au fost consideraţi prea graşi ca să facă diferite lucruri:

Prea grasă ca să ucidă

Documentarul postului american TLC, Ucigaş de jumătate de tonă?, prezintă povestea incredibilă a unei femei care a declarat mincinos că a ucis pe cineva, dar a fost găsită nevinovată de instanţă, pe considerentul că obezitatea sa morbidă nu i-ar fi permis să comită crima.

Mayra Rosales, de 31 ani, le-a povestit poliţiştilor că în anul 2008 l-ar fi ucis pe nepotul său în vârstă de 2 ani, rostogolindu-se accidental peste acesta. Povestea părea credibilă în mintea Mayrei, dar doctorii au stabilit altă variantă în urma autopsiei.

După un lung proces, Mayra a spus adevărul, recunoscând că a declarat că l-a omorât pe nepotul său, doar pentru a o proteja pe sora sa, mama băiatului, care, în aceeaşi zi, l-a lovit cu un obiect în repetate rânduri în zona capului, provocându-i leziunile care i-au adus moartea.

Prea gras pentru a merge la închisoare

Un tip considerat prea gras pentru a merge la închisoare, a acceptat să vorbească despre modul în care a scăpat de puşcărie. Claude Jackson face muncă în folosul comunităţii, pentru că în anul 2007 a lovit un bărbat cu un pahar în zona capului.

În timp ce se afla la un bar, Claude a avut o altercaţie cu un alt bărbat, pe care l-a lovit cu un pahar în cap, tăindu-l în zona gâtului pe o lungime de circa 4 cm.

• CITEŞTE ŞI:  3 cauze care au dus la prăbuşirea dinastiei Qing, care s-ar putea repeta în zilele noastre

În vârstă de 21 de ani la acea vreme, Claude avea 190 kg şi foarte multe afecţiuni de sănătate: 3 atacuri de cord, artrită, apnee în somn şi alte afecţiuni legate de obezitatea sa morbidă. Acesta a crescut în greutate, ajungând până la 238kg, iar doctorii au constatat că „a-l trimite la închisoare, i-ar afecta sănătatea în mod iremediabil”, scăpând astfel cu sancţiunea de a munci în folosul comunităţii.

Publicitate

Prea graşi ca să muncească

Au o greutate totală de aproape 600 kg şi solicită de la autorităţi 25.000 € pe an, din banii publici, pentru că, spun ei, sunt prea graşi ca să muncească.

Familia Chawner, din oraşul britanic Blackburn, se gândeşte să ceară şi mai mulţi bani, pentru că nu-şi pot permite caloriile necesare stilului lor de viaţă. Întrebaţi de ce nu se apucă pur şi simplu de o dietă, membrii familiei Chawner insistă: „nu avem timp!„.

Membrii familiei Chawner nu au mai muncit de 11 ani, susţinând că obezitatea lor este o chestiune ereditară şi că nu e vina lor că au nevoie de foarte multe calorii pentru a-şi menţine stilul de viaţă.  Din dieta lor zilnică nu lipsesc ciocolata, chipsurile şi plăcintele, consumând, în medie, 3000 calorii zilnic.

Continuarea pe pagina următoare

Prea gras ca să fie executat

Un condamnat la moarte din statul american Ohio, care cântăreşte circa 220 kg doreşte ca execuţia sa să fie amânată, deoarece greutatea sa ar putea transforma execuţia într-o tortură şi o moarte lentă şi dureroasă.

Roland, în vârstă de 53 de ani, a fost condamnat la moarte după ce, în anul 1983, a ucis un angajat al hotelului în care era cazat, furându-i totodată banii avuţi asupra sa.

Bărbatul susţine că a încercat să slăbească, dar durerile din zona genunchilor şi a spatelui nu i-au permis să facă exerciţii, fapt pentru care a ajuns la această greutate.

• CITEŞTE ŞI:  Medicamentul pentru regenerarea dinților va fi testat pentru prima dată pe oameni

Prea gras ca să fie tată

Cu o greutate de aproape 170 kg, un bărbat susţine că şi-a pierdut custodia asupra celor doi fii ai săi, după ce un doctor a declarat în instanţă că acesta este prea gras ca să-i poată întreţine.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a pierdut custodia copiilor după ce instanţa a decis să-i dea spre adopţie, deoarece tatăl nu ar fi putut duce o luptă pe două fronturi: una cu greutatea sa şi alta cu creşterea de unul singur a celor doi copii.

Prea grasă ca să zboare cu avionul

Kenlie Tiggeman este o tânără obeză care a avut un episod neplăcut pe aeroport, când i s-a spus că este prea grasă pentru a se urca în avion pe un singur loc, iar dacă doreşte totuşi să efectueze călătoria, să cumpere al doilea bilet.

Bineînţeles, domnişoara a dat în judecată compania, dar nu caută să obţină bani de pe urma procesului. Vrea doar să oblige companiile să renunţe la această regulă pentru persoanele obeze şi să fie emisă o reglementare internaţională în acest sens.

Mai multe companii din lume au o regulă prin care persoanele obeze pot călători cu avionul doar dacă încap pe locul dintre cotiere, iar în caz contrar, trebuie să cumpere al doilea bilet pentru a efectua zborul.

Prea grasă ca să poarte o rochie de mireasă

Pregătindu-se pentru ziua cea mare, Claire Donnelly a fost devastată când a ajuns la punctul de a-şi alege rochia de mireasă.

După ce s-a prezentat la întâlnirea stabilită iniţial la un magazin, Claire a aflat de la reprezentanţii atelierului că este prea grasă pentru a intra în rochiile de mireasă pe care aceştia le au în stoc.

Aceasta s-a simţit umilită de reprezentanţii magazinului, deşi nici în alte locuri în care a fost pentru a-şi căuta o rochie de mireasă după bugetul sau nu a primit un răspuns favorabil.

• CITEŞTE ŞI:  Henry Ford, omul genial care a influenţat o întreagă epocă

Prea grasă ca să danseze la bară

O studentă la Universitatea din Iowa susţine că în urma unui casting pentru a lucra ca dansatoare la bară, a fost respinsă pe motiv că „nu este suficient de frumoasă„. Mai mult, i s-a spus că ar fi „însărcinată în mod evident„, cu tot efortul acesteia de a nega acest lucru.

Jordan Ramos, în vârstă de 21 ani spune despre ea că este o femeie cu forme şi că nu şi-ar fi imaginat vreodată că kilogramele sale în plus îi vor crea vreodată o asemenea umilinţă.

Deşi nu-i poate obliga sub nicio formă pe administratorii barului să o angajeze, aceştia având dreptul de a refuza pe oricine, indiferent de motiv, Jordan plănuieşte să facă un protest în faţa barului respectiv pentru a-i face pe reprezentanţi să renunţe la discriminare. Totodată, aceasta aşteaptă scuze din partea celor care au respins-o.

Prea gras ca să fie incinerat

Un crematoriu din Austria a fost distrus în urma unui incendiu, după incinerarea unei persoane obeze. Investigatorii au ajuns la concluzia că grăsimea degajată în urma incinerării unei femei de circa 200 kg s-a depus pe un filtru de aer. Astfel a fost blocată ventilaţia, fapt care a dus la supraîncălzirea sistemului.

După ce au desfundat filtrul, pompierii au reuşit să stingă incendiul, dar nu după ce focul făcuse deja pagube serioase.

Din acel moment, şeful de atunci al pompierilor din oraşul austriac Graz a declarat că este momentul să se construiască crematorii speciale pentru persoanele obeze.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele