Este clar că omenirea se confruntă cu cea mai mare rată a obezităţii din toate timpurile.

Viaţa lipsită de activitate, mâncatul la fast-food-uri sau de produse care doar oferă o senzaţie de saţietate, sunt doar câţiva factori care influenţează numărul mare de persoane obeze.

Cum era de aşteptat, odată cu kilogramele apar şi problemele…

Iată mai jos o listă cu oameni care au fost consideraţi prea graşi ca să facă diferite lucruri:

Prea grasă ca să ucidă

Documentarul postului american TLC, Ucigaş de jumătate de tonă?, prezintă povestea incredibilă a unei femei care a declarat mincinos că a ucis pe cineva, dar a fost găsită nevinovată de instanţă, pe considerentul că obezitatea sa morbidă nu i-ar fi permis să comită crima.

Mayra Rosales, de 31 ani, le-a povestit poliţiştilor că în anul 2008 l-ar fi ucis pe nepotul său în vârstă de 2 ani, rostogolindu-se accidental peste acesta. Povestea părea credibilă în mintea Mayrei, dar doctorii au stabilit altă variantă în urma autopsiei.

După un lung proces, Mayra a spus adevărul, recunoscând că a declarat că l-a omorât pe nepotul său, doar pentru a o proteja pe sora sa, mama băiatului, care, în aceeaşi zi, l-a lovit cu un obiect în repetate rânduri în zona capului, provocându-i leziunile care i-au adus moartea.

Prea gras pentru a merge la închisoare

Un tip considerat prea gras pentru a merge la închisoare, a acceptat să vorbească despre modul în care a scăpat de puşcărie. Claude Jackson face muncă în folosul comunităţii, pentru că în anul 2007 a lovit un bărbat cu un pahar în zona capului.

În timp ce se afla la un bar, Claude a avut o altercaţie cu un alt bărbat, pe care l-a lovit cu un pahar în cap, tăindu-l în zona gâtului pe o lungime de circa 4 cm.

În vârstă de 21 de ani la acea vreme, Claude avea 190 kg şi foarte multe afecţiuni de sănătate: 3 atacuri de cord, artrită, apnee în somn şi alte afecţiuni legate de obezitatea sa morbidă. Acesta a crescut în greutate, ajungând până la 238kg, iar doctorii au constatat că „a-l trimite la închisoare, i-ar afecta sănătatea în mod iremediabil”, scăpând astfel cu sancţiunea de a munci în folosul comunităţii.

Prea graşi ca să muncească

Au o greutate totală de aproape 600 kg şi solicită de la autorităţi 25.000 € pe an, din banii publici, pentru că, spun ei, sunt prea graşi ca să muncească.

Familia Chawner, din oraşul britanic Blackburn, se gândeşte să ceară şi mai mulţi bani, pentru că nu-şi pot permite caloriile necesare stilului lor de viaţă. Întrebaţi de ce nu se apucă pur şi simplu de o dietă, membrii familiei Chawner insistă: „nu avem timp!„.

Membrii familiei Chawner nu au mai muncit de 11 ani, susţinând că obezitatea lor este o chestiune ereditară şi că nu e vina lor că au nevoie de foarte multe calorii pentru a-şi menţine stilul de viaţă.  Din dieta lor zilnică nu lipsesc ciocolata, chipsurile şi plăcintele, consumând, în medie, 3000 calorii zilnic.

Continuarea pe pagina următoare

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele