Un român în vârstă de 72 de ani a fost arestat de autorităţile franceze la 28 de ani de la uciderea soţiei şi a fiicei sale.

Michèle Marinescu, în vârstă de 43 de ani, şi fiica sa Christine, în vârstă de 13 ani, au fost ucise pe 7 ianuarie 1993 în casa lor din Sassenage. Crima tocmai a fost clarificată, conform procurorului din Grenoble, Eric Vaillant.[sursa]

Cadavrele zăceau în camerele lor, cu gâturile tăiate, iar fetița fusese violată. 

Pe pantalonul copilei a fost găsită spermă, dar la acea vreme n-a fost analizată. Tehnologia nu era în măsură să stabilească rezultate în mod eficient.

În perioada care a urmat, ancheta n-a făcut mari progrese. În cele din urmă, a ajuns într-un punct mort.

De-a lungul anilor, cinci anchetatori s-au ocupat succesiv de acest caz. Au fost efectuate 34 de expertize și au fost audiați zeci de martori. Fără succes.

uciderea soţiei şi a fiicei
Michèle Marinescu şi fiica sa, Christine

Alibiul soţului

Colonelul Lionel James era comandantul secției de cercetări a Jandarmeriei din Grenoble si s-a ocupat de caz încă de la început. El a declarat că anchetatorii nu au renunțat nicio clipă să caute adevărul.

În anul 2018, autorităţile a refăcut de la zero dosarul și s-au interesat cu această ocazie de tatăl fetiței, totodată soțul celeilalte victime. Se numea Marian Marinescu.

La începutul anchetei bărbatul a fost audiat.

Cuplul avea probleme, însă la momentul crimei bărbatul avea un alibi greu de demontat. Marinescu susţinea că el și fiul său de 7 ani se aflau în România, țara sa natală, pentru a petrece sărbătorile de iarnă. 

• CITEŞTE ŞI:  Issei Sagawa, canibalul care şi-a mâncat prietena şi nu a făcut închisoare

Anchetatorii au făcut din nou verificări și au constatat că Marian fusese într-adevăr în România. Doar că a fost de două ori, înainte și după oribilul asasinat. Aparent, ar fi avut timp să facă dus-întors drumul dintre domiciliul său din Franța și România.

Publicitate

Prins la 28 de ani de la uciderea soţiei şi a fiicei sale

Pe de altă parte, progresele pe care știința le-a făcut între timp au permis izolarea ADN-ului din urmele de spermă de pe pantalonii fetiței.

S-a făcut un test genetic la începutul acestui an și rezultatul a fost de-a dreptul șocant. S-a constatat că era vorba despre ADN-ul lui Marian Marinescu. Probele sunt fără echivoc.

Suspectul, Marian Marinescu, este de profesie inginer şi a fost director până să iasă la pensie. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru uciderea soției sale și a fetei lor de 13 ani, precum și pentru violarea acesteia din urmă.

În vârstă de 72 de ani, bărbatul a fost arestat săptămâna aceasta, dar spune că „nu-și amintește” să fi comis cele două crime. În fața anchetatorilor nu a mai făcut nicio altă declarație.

Adevărul s-a dovedit a fi un coşmar

„Este pe cale să se confirme cea mai urâtă dintre ipoteze pentru o familie care a încercat să se adune și să-și revină după aceste fapte.”, a declarat avocatul surorii lui Michele.

După tragedia din familie, sora femeii ucise și soțul ei au încercat să-și înconjoare nepotul cu toată dragostea. Băiatul suferise un şoc după ce își pierduse în condiții atât de oribile mama și sora mai mare.

Cumnatul lor avea un alibi solid și ei au continuat să-l viziteze în toți acești ani, fără să aibă nici cea mai mică bănuială. Fiul cuplului nu a făcut nicio declaraţie privind noile dovezi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele