Dacă e să mă gândesc pe cine urăsc cu adevărat pe lumea asta, va trebui să cuget puţin.

Sunt unii cărora îmi doresc din suflet să le cânte pentru eternitate Roxi Manelista. În timp ce Oana Roman le smulge cu penseta firele de păr de pe degetele de la picioare. Bineînţeles, fiind într-un cazan cu smoală fierbinte iar alături de ei să fie Radu Banciu, înjurându-i non-stop.

Unii mai inteligenţi, alţii din cale-afară de proşti. Aceştia sunt sunt hoţii.

Adică acele jeguri umane care iau pe nedrept ceva ce nu li se cuvine, sau se cuvine altora.

Din acest motiv, m-am gândit să categorisesc puţin hoţii, după cum urmează:

1. Găinarii 

Probabil cea mai joasă speţă de hoţi, aceştia apar de obicei în mediul rural şi fură lucruri mărunte de pe lângă casă. În general păsări.  Pentru că sunt rupţi în cur de foame.

În cele mai multe cazuri, găinarii sunt nişte beţivi fără educaţie, care fură pentru a mânca de pe o zi pe alta. De altfel, faptul că ar bea şi apa de la pui, reprezinită motivul folosit de ei pentru a-şi justifica faptele: „Am fost beat, nu ştiu de ce am intrat.”

2. Hoţii de buzunare şi tâlharii

Aceştia se bat cu găinarii pentru titlul de cea mai joasă speţă de hoţi. Apar în locuri aglomerate şi se împing ca retardaţii în tine, scăpându-şi mâinile nespălate în fiecare buzunar ce le apare în cale.

De cele mai multe ori nu-i simţi pentru că, deh, gândindu-te că eşti într-o lume civilizată, nu poţi să-ţi imaginezi că specia neevoluată care se împinge în tine, doreşte să-ţi fure şi plomba din gură.

• CITEŞTE ŞI:  Songdo - Oraşul de 40 miliarde de dolari, în care oamenii se simt ca în pustiu

În ultima vreme, au specializat foarte mulţi minori, pentru că legea este permisivă. N-ai ce să le faci. Pentru că legi.

3. Hoţii din locuinţe sau societăţi

Când îţi intră în spaţiul intim, deja situaţia devine foarte serioasă. Aceste deşeuri care îmbracă forme umane, nu numai că-ţi calcă în picioare demnitatea, dar te fac să realizezi că trăieşti într-o lume în care civilizaţia este cea care trebuie dezvoltată.

Iar faptul că suntem înconjuraţi de tehnologie nu ne deosebeşte cu nimic de oamenii din Neanderthal.

Publicitate

4. Hoţii din sau de maşini

Aceştia ar trebui să fie puţin mai deştepţi, întrucât ne gândim că deţin permis de conducere, obţinut în urma unui examen, ceea ce ne duce cu gândul că ştiu să scrie şi să citească.

Ei bine, nu!

Sunt la fel de dobitoci ca cei enumeraţi mai sus, însă ştiu cât de cât să conducă. Iar cei care nu ştiu, dau cu bujia în geam şi îţi saltă cd-playerul şi ochelarii de soare.

Bine, mulţi dintre şoferii pe care îi întâlneşti pe străzi sunt analfabeţi şi au obţinut permisul pe naşpa, când se putea.

5. Hoţii de bunuri de uz public

Sunt cei care înţeapă conductele de petrol şi gaze, care fură curent sau chiar cablurile de energie şi telecomunicaţii.

Unii ştiu ce fac şi scot bani grei din asta, alţii sunt complet cretini şi nu puţini sunt cei care se electrocutează sau îşi rup picioarele ca boii când cad de pe stâlpi.

O altă categorie care poate fi integrată aici sunt hoţii de cale ferată. În orice caz, deja încep să facă mai mulţi bani decât cei enumeraţi mai sus.

• CITEŞTE ŞI:  Ar putea un bărbat şi o femeie să repopuleze Pământul în cazul unui dezastru? Cum s-ar putea întâmpla acest lucru

6. Şpăgarii

Fiecare sută de euro pe care o laşi să curgă în plus într-un buzunar care nu este al tău, în scopul de a-ţi crea un avantaj, este hoţie. Iar tu înlesneşti asta.

Fie că este doctor, poliţist, primar sau judecător, nu are niciun merit pentru acei bani.

7. Interlopii

interlopi romania

De la speculanţi la traficanţi de ţigări şi carne vie, când singura lor realizare în viaţă e ceafa groasă din spatele capului şi faptul că au reuşit să reţină 3 versuri de la Salam despre duşmanii lor, însă au bani de se cacă pe ei, parcă treaba pare puţin dubioasă, nu?

De cele mai multe ori, există o legătură strânsă între aceştia, şpăgarii de mai sus şi cei care fură conform legii, iar din această cauză fenomenul este greu de controlat.

8. Infractorii cibernetici

Au impresia că sunt deştepţi şi speciali pentru că ştiu să manevreze un calculator. Dar cei pe care ni-i imaginăm ca nişte tocilari plini de acnee şi fără să fi văzut în viaţa lor altă femeie în afară de mamele lor, nu sunt cu mult peste cei enumeraţi până la punctul 5.

Deşi ar putea să muncească şi să câştige bani frumoşi din ceea ce le poate capul, preferă să stea ca şoarecii închişi în casă şi să aştepte cu morcovul adânc înfipt ziua în care va bate cineva la uşa lor, la ora 06:00.

9. Cei care fură conform legii

Sunt prea multe exemple de dat şi probabil voi scrie separat despre asta.

De la bănci la parlamentari şi directori de ocoale silvice, peste tot se fură, se ştie asta, însă nu se face nimic.

• CITEŞTE ŞI:  13 momente amuzante, în care copiii învaţă că viaţa e dură

Cel puţin deocamdată. Însă atunci când vezi câte măgării fac cei cu funcţii importante, începi să înţelegi de ce este atât de aprigă lupta pentru putere.

Cei care vă regăsiţi aici şi cei pe care v-am omis, vă urăsc şi sper să aveţi parte din plin de ce v-am zis la început. Jegoşilor!

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele