Un criminal în serie a apărut într-o emisiune TV în timp ce era căutat pentru fapte oribile. Bărbatul se „ascundea” de Poliție la vedere, aplicând o tactică psihologică ce s-a dovedit a fi una eficientă.

Francois Verove a participat la o emisiune televizată de tip quiz-show numită Tout le monde veut pendre sa place, care se traduce prin Toată lumea vrea să îi ia locul, în anul 2019.

Un criminal în serie a apărut într-o emisiune televizată

Bărbatul a apărut ca orice alt concurent, râzând și glumind cu gazdele emisiunii și răspunzând la întrebări. Dar el nu era la fel ca orice alt concurent. De fapt, Verove era un fugar căutat de Poliție. Şi era căutat de trei decenii.

Fost ofițer de poliție, Francois Verove locuia în sudul Franței împreună cu soția și copiii săi. A fost chiar consilier local în regiune. Abia după ce a murit, în anul 2021, a ieșit la iveală adevărul despre trecutul său întunecat.[sursa]

criminal în serie a apărut într-o emisiune
Abia după moartea bărbatului s-a aflat că un criminal în serie a apărut într-o emisiune televizată în timp ce era căutat

Verove şi-a luat singur viața în timp ce se afla într-un apartament închiriat într-un sat de pescari. Însă, înainte de a muri, bărbatul a lăsat un bilet pentru soția sa, în care mărturisea crimele odioase pe care le comisese.

„Au fost momente în care nu mai puteam suporta și trebuia să distrug, să murdăresc, să ucid pe cineva nevinovat.”, a scris el, explicând, de asemenea, că, deși avusese „impulsuri din trecut”, de atunci reușise să le ţină „sub control”.

Bărbatul și-a comis crimele într-o perioadă de opt ani, vizând copii şi femei tinere cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani. Metodele sale au variat, dar toate victimele sale au fost ucise prin violență.

• CITEŞTE ŞI:  Cum a testat Anghel Saligny podul de la Cernavodă, riscându-şi viaţa

Verove este suspectat că a violat-o și ucis-o pe Cécile Bloch, în vârstă de 11 ani. De asemenea, el este suspectat că a agresat sexual alți doi copii. Alte victime ale bărbatului au fost Gilles Politi, în vârstă de 38 de ani, și Irmgard Müller, în vârstă de 20 de ani, care au fost uciși în anul 1987.

Punând probele cap la cap, anchetatorii și-au dat seama că suspectul lor era unul dintre ei. Martorii supraviețuitori și-au amintit că suspectul avea o carte de vizită oficială a poliției sau a jandarmeriei, că folosea echipamente ale poliției, cum ar fi cătușe și o staţie de emisie-recepţie, că vorbea un jargon polițienesc recunoscut și că avea cunoștințe vaste despre procedurile de investigație, pe care le folosea pentru a scăpa de depistare.

Cu puțin timp înainte de moartea lui Verove, autoritățile reușiseră să stabilească un profil ADN al suspectului pe care îl căutau. Toți jandarmii care au fost de serviciu în Paris la acea vreme au fost chemaţi la audieri şi pentru a li se preleva probe ADN.

Verove şi-a luat viaţa înainte de a fi prins

Francois Verove era unul dintre jandarmi și, deși a fost chemat în data de 24 septembrie 2021 pentru a se prezenta la interogatoriu, acesta nu s-a prezentat. Pe 27 septembrie 2021, Verove a fost dat dispărut de către soția sa. Două zile mai târziu, Verove s-a sinucis prin supradoză de barbiturice într-un apartament închiriat. Criminalul a lăsat în urmă un bilet de adio în care şi-a mărturisit crimele.

Publicitate

În scrisoare, Verove a recunoscut crimele, dar nu a inclus detalii specifice despre victime. Cu toate acestea, criminaliştii au prelevat probe și s-a constatat că ADN-ul său corespundea profilului de la mai multe locuri ale crimelor.

• CITEŞTE ŞI:  Femeia din Mongolia condamnată la moarte pentru adulter, în anul 1913

De asemenea, biletul lui Francois Verove conţinea şi faptul că bărbatul „nu mai făcuse nimic din anul 1997”, lăsând să se înțeleagă că este posibil să fi comis şi alte infracțiuni de care autoritățile nu aveau încă cunoștință.

În timpul apariției sale în emisiunea de concurs televizată, Francois Verove a vorbit despre viața sa ca ofițer al Jandarmeriei înainte de a fi eliminat din competiție, când nu a reușit să răspundă la două întrebări de cultură generală referitoare la Jocurile Olimpice și la vaccinarea împotriva tuberculozei. Imaginile din emisiune au fost făcute publice în anul 2019, de o revistă franceză numită Marianne.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: