Elisabeth Fritzl a petrecut 24 de ani într-o „închisoare”, fără a fi condamnată sau vinovată pentru vreo faptă. Închisoarea a fost chiar pivniţa casei în care a crescut, iar cel care a condamnat-o a fost chiar tatăl său.

Mai mult decât atât, acesta a abuzat-o în tot acest timp şi au făcut împreună 7 copii.

Dispariţia lui Elisabeth Fritzl

În data de 28 august 1984, Elisabeth Fritzl, pe atunci în vârstă de 18 ani, a dispărut de acasă.[ATI]

Elisabeth Fritzl la 16 ani

Mama ei, Rosemarie, a depus o plângere la poliţie, reclamând dispariţia fiicei sale. Câteva săptămâni de la dispariţie nu s-a auzit nimic de Elisabeth, iar familia se aştepta la ce e mai rău.

Dar, din senin, o scrisoare a ajuns în cutia poştală a familiei Fritzl. Era de la Elisabeth. Fata scria că a decis să fugă de acasă, sătulă fiind de viaţa de până atunci.

Fiind audiat de poliţişti, Josef Fritzl, tatăl fetei, le-a declarat că nu avea nicio idee unde s-ar putea afla Elisabeth şi că este posibil ca aceasta să se fi alăturat unui cult religios, lucru pe care îl menţionase în urmă cu ceva timp.

Doar că Josef Fritzl ştia exact unde era fiica sa. Elisabeth se afla chiar în pivniţa familiei, la doar câţiva metri sub locul în care poliţiştii îl chestionau pe respectabilul domn Fritzl.

josef fritzl
Josef Fritzl

24 de ani de coşmar

Pivniţa locuinţei se întindea pe toată suprafaţa casei.

În data de 28 august 1984, Josef a chemat-o pe Elisabeth în pivniţă pentru a-l ajuta să monteze o uşă.

Pivniţa locuinţei

În timp ce fata ţinea uşa, Josef a fixat-o, după care a împins-o pe Elisabeth în interior şi i-a pus la gură un prosop înmuiat în eter, lăsând-o inconştientă.

• CITEŞTE ŞI:  Giulia Tofana, femeia care a ajutat peste 600 de neveste să-şi ucidă soţii

Următorii 24 de ani au fost un coşmar interminabil pentru Elisabeth.

Publicitate

Poliţiştii au renunţat la cazul privind dispariţia ei, coroborând cele spuse de Josef cu aşa-zisa scrisoare primită de la Elisabeth.

Josef cobora în subsol în fiecare dimineață la ora 9, ca să deseneze planuri ale mașinăriilor pe care le vindea. În unele cazuri, rămânea acolo peste noapte, însă soția lui nu era bănuitoare. Soțul ei era un om harnic și ținea foarte mult la cariera lui.

Primii doi ani Elisabeth a fost doar prizonieră în pivniţă. Apoi, au început violurile lui Josef.

Elisabeth Fritzl a născut 7 copii în pivniţă

Elisabeth a rămas gravidă, însă a pierdut prima sarcină după zece săptămâni. După alți doi ani, fata a rămas din nou însărcinată, dar de această dată a născut.

În august 1988, a născut o fată pe care a botezat-o Kerstin. După doi ani, s-a născut un alt copil, un băiat pe nume Stefan.

Kertsin și Stefan au rămas în pivniță cu mama lor pe durata sechestrării, iar Josef le aducea săptămânal mâncare și apă.

elisabeth fritzl
O parte din pivniţa în care Elisabeth a petrecut 24 de ani

În următorii 24 de ani, Elisabeth a mai născut încă cinci copii.

Unul dintre ei a rămas cu ea în pivniță, unul a murit la scurt timp după naștere, iar ceilalți trei au fost duși la suprafață ca să trăiască cu Rosemarie și Josef.

Pentru a ascunde faptele sale față de Rosemarie, Josef a înscenat descoperiri accidentale ale copiilor. S-a prefăcut că-i descoperă în tufiş, în apropierea casei sau pe pragul locuinţei.

De fiecare dată, copilul era înfășat cu grijă și însoțit de un bilet scris de Elisabeth, care spunea că nu putea să aibă grijă de copil și îl lăsa părinților săi.

• CITEŞTE ŞI:  Pascaline, calculatorul lui Pascal, inventat în urmă cu 380 de ani

În mod bizar, nici Rosemarie şi nici autorităţile nu au pus la îndoială povestea şi i-au dat crezare lui Josef.

Revenirea în societate

Nu putem şti pentru cât timp avea de gând Josef să-i ţină pe Elisabeth şi pe cei doi copii în pivniţă.

În anul 2008, Kerstin, în vârstă de 19 ani, s-a îmbolnăvit în pivniţă, iar Elisabeth l-a implorat pe Josef să o ducă la medic. Cu greu, Josef a fost de acord să o ducă la spital. A scos-o pe Kerstin din pivniță și a chemat o ambulanță.

Poliţiştii au intrat pe fir şi au intrat la bănuieli. Ceva nu era curat în povestea lui Josef.

Dosarul dispariţiei lui Elisabeth a fost redeschis.

Într-un mod neaşteptat, pe 26 aprilie 2008, Josef a eliberat-o pe Elisabeth din pivniță pentru prima dată după 24 de ani. Elisabeth Fritzl avea 42 de ani.

Femeia a mers imediat la spital pentru a-şi vedea fiica, iar personalul spitalului a alertat poliția.

În acea noapte, Elisabeth a fost luată de poliție și interogată despre boala fiicei ei și povestea tatălui ei. Le-a spus polițiștilor că tatăl ei o ținea în subsol și că au avut împreună șapte copii.

Le-a declarat că Josef era tatăl celor șapte copii și că o vizita noaptea, o obliga să se uite la filme pentru adulţi și apoi o viola. A mai spus că tatăl ei o abuza de când ea avea 11 ani.

Arestarea lui Josef Fritzl

Poliția l-a arestat pe Josef Fritzl în aceeași noapte. Magistraţii din St. Pölten l-au găsit vionvat pentru ucidere din culpă, sclavie, incest, viol, lovire şi lipsire de libertate.

• CITEŞTE ŞI:  Un bărbat susține că este un cyborg din 2050 trimis să avertizeze oamenii despre Apocalipsă

În prezent, Josef Fritzl este închis într-un centru psihiatric.

La 15 ani de la condamnare, Fritzl are dreptul de a solicita unui juriu eliberarea condiţionată, însă atât el, cât şi avocatul său se aşteaptă ca Josef să-şi petreacă tot restul vieţii închis.

Ce s-a întâmplat cu Elisabeth

În prezent, Elisabeth Fritzl are o identitate nouă și trăiește într-un sat austriac, al cărui nume nu a fost făcut public. A refuzat orice dialog cu presa, dorind să trăiască liniştită alături de copiii săi.

Se spune că locuinţa sa este mereu supravegheată de autorităţi. Eforturile de a-i ascunde identitatea au fost făcute pentru a o feri de mass-media şi de eventuali curioşi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele