De mai bine de 20 de ani, un bărbat văduv adoptă copii bolnavi de cancer, aflăţi în fază terminală, pentru a le fi alături în ultimele clipe.

Uneori avem impresia că trăim într-o lume rea în totalitate, în care bunătatea şi altruismul nu mai există. Totuşi, povestea acestui bărbat ne dă speranţă.

Mohamed Bzeek are 67 de ani şi locuieşte în Los Angeles, SUA. Fost imigrant libian, Mohamed s-a stabilit în SUA în urmă cu 40 de ani şi a devenit cetăţean american în anul 1997.[Unilad]

Adoptă copii în fază terminală şi le oferă dragostea de care au nevoie

În ultimii 20 de ani, Mohamed Bzeek i-a adunat pe cei mai bolnavi copilași din centrele de plasament din Los Angeles. Fiecare copil pe care l-a luat acasă are o boală în fază terminală și în ciuda acestui fapt, nimeni nu le oferă îngrijire specială.

Așa se face că, în ultimele două decenii, Bzeek a îngrijit zeci de copii dar a şi îngropat 10 dintre aceştia. Unii chiar i-au murit în brațe.

„Dacă ne sună cineva și ne spune că un copil are nevoie de un cămin, există un singur nume la care ne putem gândi. Mohamed Bzeek este singurul care dorește să îi ia acasă pe acești copii.”, mărturisește Melissa Testerman, șefa departamentului de adopţii din cadrul Serviciilor Sociale.

„În anul 1995, ne-am (n.r. Mohamed şi soţia sa) hotârât să adoptăm orfani abandonaţi în spitale sau luaţi de stat de la familiile lor din cauza violenţei domestice şi abuzurilor. De atunci, am îngrijit 80 de copii, dintre care 10 au murit în braţele mele.”, povesteşte Mohamed.

• CITEŞTE ŞI:  Jean Pierre Adams, fotbalistul care a stat în comă timp de 39 de ani, după o greşeală medicală

Din păcate, soţia lui Mohamed a murit. Dar bărbatul continuă misiunea începută împreună cu aceasta.

Ultimul copil care i-a păşit pragul imigrantului libian este o fetiță de 6 ani, cu un defect extrem de rar la creier. Fetița suferă crize asemenea celor de epilepsie zilnic, membrele îi paralizează, este oarbă și surdă. Dar Mohamed o iubește de parcă ar fi a lui.

A fost diagnosticat cu cancer

În anul 2017, Mohamed a fost diagnosticat la rândul său cu cancer la colon. Soţia sa deja murise, iar fiul lor suferă de nanism, o boală cauzată de o anomalie genetică, ce l-a împiedicat să se dezvolte normal.

„Nu aveam pe nimeni când am primit vestea şi eram foarte speriat. Mă simţeam precum aceşti copii. Mă gândeam atunci: dacă eu am 62 de ani şi sunt speriat, ce o fi în sufletul acestor copii?”, a declarat Mohamed Bzeek.

Publicitate

„Cheia e să îi iubești de parcă ar fi ai tăi. Știu că sunt bolnavi, știu că vor muri curând. Dar fac tot ce pot eu, ca ființă umană, și las restul în mâinile Domnului.”, a mai spus Mohamed.

Vizionaţi mai jos un scurt interviu realizat cu acest bărbat cu suflet mare

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

6 Comentarii

 1. nu se pot adopta copii decit cu conditia sa fii apt din urmatoarele puncte de vedere:
  -mintal
  -fizic
  -financiar
  -gospodaresc (casa buna, aptitudini gospodaresti)
  -juridic (cazier curat) –
  -sa fii casatorit (cred, nu mai stiu exact)
  Asa ca, stirea ori e fake,ori vreo exceptie ,ori ala e insurat si are nevasta-sa grija de copil.
  BOLNAVII DE CANCER IN ULTIMA FAZA,ADESEA AU EPISOADE CIND O IAU RAZNA INSTANTANEU.
  AM INGRIJIT O RUDA LA DOUA FORME DE CANCER DIFERITE,LA 15 ANI DISTANTA INTRE ELE. STIU CE ZIC. PERSOANA ERA LUCIDA PINA CU TREI ZILE INAINTE DE MOARTE.
  DAR CIND AVEA HALUCINATII ( DE LA MORFINA) , SA TE FEREASCA SFINTUL !

  • Esti femeie cum poti fii atat de rea ,păstrează comentariile pentru tine si prezenta ta nu citi daca esti asa desteapta de le stii pe toate sa iti fie rusine ar trebui sa fim mai buni si chiar daca este fake sau nu sunt atâția copii abandonați care nu se gandeste nimeni la ei din cauza ca sunt judecati pentru greșelile parintilor sau ca persoanele sunt ca tine „goale”

  • Nu putem compar un copil bolnav cu un adult ,afulți sunt persoane care au avut o viață normală ,pecând copii se pot naște cu asemenea traumatisme

 2. E greu ,dar dacă ai dreagostea și vrei să faci bine se poate Domnul ne dă fiecăruia o cruce de dus.Și eu am un băiețel cu handicap dar dragostea și bucuria lui nu o pot descrie chiar și atunci când este bolnăvior

 3. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele