Unii adepți ai teoriei conspirației par să fie convinși că un val masiv de „sacrificii umane” va avea loc în timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie. Fără nimic care să se apropie măcar de dovezi, o postare destul de populară pe subredditul r/conspiracy „explică” că sunt îngrijorați de faptul că suprapunerea traiectoriei de totalitate a eclipsei totale din anul 2017 cu eclipsa totală de soare din anul 2024 formează un X în apropierea liniei de falie New Madrid.

„Dacă ceva ar declanșa acea falie, ceva creat de om pe care l-ar putea face să pară complet natural, ar putea însemna un dezastru grav cu pierderi de vieți omenești pentru SUA. Un cutremur pe linia de falie New Madrid ar putea fi de până la 20 de ori mai mare decât un cutremur cu epicentrul în SoCal.”, a scris conspiraționistul pe Reddit.[sursa]

Toate acestea sunt, desigur, niște absurdități. Traiectoriile care se intersectează (la ani distanță) nu au nicio semnificație pentru linia de falie New Madrid în același mod în care găsirea unui X pe traseele unei aplicaţii de contorizare a paşilor făcuţi nu va dezvălui locația unei comori ascunse.

Pare deosebit de lipsit de sens faptul că oricine ar fi aceşti „ei” ar alege să lanseze un atac la întâmplare asupra unei falii și să o facă în timpul unei eclipse (care nu sunt legate de cutremure) ca un fel de acoperire.

Plonjând și mai mult în nonsens, utilizatorul Reddit a folosit apoi traseul eclipsei inelului de foc pentru a găsi alte X-uri aleatorii, de data aceasta în apropierea unei fabrici Tesla.[sursa]

Conspiraționiștii cred că eclipsa
Conspiraționiștii cred că eclipsa va duce la un val masiv de sacrificii umane

Conspiraționiștii cred că eclipsa va cauza probleme majore

„Vorbind despre X, Elon Musk schimbă numele Twitter în X. Mama bebelușului său, Grimes, a postat o imagine ciudată pe instagram înainte de pandemie care ne-a spus literalmente că se va întâmpla pandemia, inclusiv cele 3 injecții. În aceeași imagine, la câteva rânduri sub „predicția” pandemiei se află o eclipsă de Soare. Sub ea, o floare între doi dragoni. 2024 este anul dragonului. Floarea de lotus începe să înflorească în China pe 8 aprilie. Eclipsa are loc pe 8 aprilie.”, a continuat postarea.

• CITEŞTE ŞI:  Un bărbat de 101 ani care a supravieţuit gripei spaniole, s-a vindecat de coronavirus

„Sunt mult prea multe coincidențe pentru ca eu să mă simt confortabil, împreună cu proiecția Deagel privind o scădere de 225 de milioane de persoane în SUA până în anul 2025. S-ar părea că un sacrificiu masiv ar putea fi în curs de desfășurare.”, a mai spus conspiraţionistul îngrijorat.

Ca și în cazul absurdităților anterioare, și acestea sunt tot niște nonsensuri, un rezultat al oamenilor care încearcă să vadă tipare care pur și simplu nu există, sau să alimenteze haosul.

Cel mai simplu mod de a le testa afirmațiile este pur și simplu să așteptăm până la eclipsă, moment în care, după toate probabilitățile, sacrificiul în masă din SUA nu va avea loc – la fel cum nici teoria conspirației conform căreia planeta inventată Nibiru va distruge Pământul la scurt timp după eclipsa din anul 2017 nu a avut loc.

Aceste evenimente celeste tind să atragă o mulțime de discuții conspiraționiste, inclusiv o afirmație la fel de absurdă împinsă de site-ul InfoWars, potrivit căreia traiectoria de totalitate trece peste șapte orașe din SUA numite Ninive, ceea ce este considerat a fi un semn rău. După cum arată site-ul Snopes, de fapt, trece doar peste două.

În realitate, eclipsa este un eveniment ceresc impresionant și interesant, principalele riscuri fiind pentru retină, precum și o potențială creștere a numărului de accidente rutiere. Atunci când se produc astfel de evenimente cosmice rare, trebuie să ne bucurăm de ele pentru ceea ce sunt, mai degrabă decât să căutăm semne şi semnificaţii fără sens.

Publicitate

Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024 nu va fi vizibilă în România. Eclipsa va fi vizibilă doar în Statele Unite, Mexic și o parte din Canada.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: