Cea mai bună fotografie cu un OZN a fost dată publicității la 50 de ani după ce a fost făcută. Poza originală a fost făcută dintr-un avion care zbura deasupra junglei din Costa Rica și înfățișează ceea ce pare un disc metalic care plutește dedesubtul aeronavei.

Acum, la jumătate de secol, imaginea a fost prelucrată și publicată la o rezoluție înaltă. Fotograful aerian Sergio Loaiza a folosit o cameră foto special pentru hărți, iar în momentul în care a surprins OZN-ul, se afla la o altitudine de circa 3.000 de metri.

Cunoscută sub numele de imaginea de la Lacul Cote, fotografia a fost realizată dintr-un avion în dimineața zilei de 4 septembrie 1971 de către o echipă a Institutului National Geographic din Costa Rica, care studia impactul potențial al unui proiect hidroelectric planificat în jurul vulcanului Arenal.

cea mai bună fotografie cu un ozn
Imaginea de la Lacul Cote este considerată a fi cea mai bună fotografie cu un OZN

Cea mai bună fotografie cu un OZN, realizată în urmă cu jumătate de secol

Imaginea cu OZN-ul a fost făcută de fotograful aerian Sergio Loaiza, care zbura la 10.000 de metri deasupra Costa Rica cu o cameră specială de 100 de livre. El a rupt mai multe cadre ale terenului pentru un sondaj, iar apoi fotografiile alb-negru de înaltă definiție au fost dezvoltate ulterior, iar un cadru a dezvăluit ceva neexplicat.

Abia când imaginea a fost îmbunătățită recent, OZN-ul a fost observat și arată clar ceva care seamănă cu un disc metalic zburând sus deasupra Pământului – iar pilotul a spus că nu a văzut niciodată nimic. Sergio a făcut fotografia pentru un proiect hidroelectric și a fost procesată cincizeci de ani mai târziu.[sursa]

cea mai bună fotografie cu un ozn
Imaginea a fost editată cu programe performante, iar rezultatul este impresionant

Acesta a făcut fotografia în timp ce zbura deasupra Lacului Cote, surprinzând pădurea tropicală de dedesubt la intervale de 20 de secunde. Cadrul, marcat cu ora la 8:25 am, este singura imagine cu discul metalic în ea – și arată remarcabil ca OZN-urile descrise în filmele SF. Reporterul Leslie Kean a numit imaginea drept „cea mai bună” fotografie a unui OZN făcut vreodată.

• CITEŞTE ŞI:  Universitatea Harvard a scos coperta din piele umană a unei cărți din anii 1880. Care este istoria macabră a acestui meşteşug

„A fost acest obiect și vezi clar soarele reflectându-se pe acest obiect rotund care are un punct mic în partea de sus și ceea ce este important este că era o fotografie guvernamentală. Există un lanț de custodie clar. A fost întotdeauna în posesia guvernului din Costa Rica, așa că știi că este autentic și este complet inexplicabil.”, a declarat Leslie Kean.

Fotografia revine în atenția publicului

Grupul de cercetare OZN UAP Media a obținut o nouă scanare cu tambur de rezoluție ultra-înaltă a imaginii originale. O declarație a UAP Media spune că cercetătorii Richard Haines și Jacques Vallee, care au publicat fotografia originală, au fost rugați să nu vorbească despre acest lucru de către angajatorii lui Loaiza – Institutul National Geograhpic din Costa Rica.

De-a lungul anilor, fotografia uimitoare a lui Loaiza a început să fie uitată, dar a revenit în atenția publicului datorită unui articol din aprilie 2021 din New Yorker, intitulat „Cum Pentagonul a început să ia în serios OZN-urile”.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele