Karina Chikitova avea doar patru ani atunci când a trăit aventura vieţii sale, supravieţuind de una singură într-o pădure din Siberia, timp de aproape două săptămâni.

Totul s-a întâmplat în anul 2014, când fetița și-a urmărit tatăl într-o pădure din regiunea Olyokminsky, aflată în sudul Iacutiei. Bărbatul nu şi-a dat că fiica sa este pe urmele lui atunci când a plecat din satul Olom, aflat în taigaua siberiană.

La un moment dat, copila s-a rătăcit. Deşi probabil a fost foarte speriată, nu a cedat şi a decis cumva să-şi ia viaţa în propriile mâini. În clipa când s-a rătăcit, Karina o avea alături pe cățelușa sa, pe Naida, care a plecat ulterior să caute ajutor.

Ca să supraviețuiască în sălbăticie, fetița a mâncat fructe de pădure şi a băut apă dintr-un izvor. Noaptea dormea pe câte un pat de frunze pe care îl amenaja cu grijă.[sursa]

Karina Chikitova a supravieţuit timp de 11 zile în taigaua siberiană

Căţeluşa fetei, care avea doar 5 luni la vremea respectivă, a plecat de lângă fată, ştiind parcă faptul că micuţa s-a rătăcit şi că are nevoie de ajutor.

Naida a reuşit să ajungă înapoi în satul Olom, fiind recunoscută de familia Karinei. Acest lucru le-a dat speranţa că şi fetiţa era încă în viaţă.

În cea de-a douăsprezecea zi, fetiţa a fost găsită de către voluntarii care o căutau neîntrerupt. Era slăbită, deshidratată dar şi plină de înţepături de ţânţari şi răni de la cât a mers prin pădure. Însă era în viaţă, iar acest lucru era tot ce conta.

karina chikitova
Karina Chikitova alături de salvatorul său, Artyom Borisov

„Stătea acoperită de iarbă, complet tăcută. Nu am observat-o. Ea m-a văzut și și-a întins brațele spre mine. Am luat-o, era atât de mică, atât de ușoară, ca puful. Nu purta încălțăminte. Fața, picioarele și brațele i-au fost mușcate până la sânge (de țânțari). Era foarte speriată. Imediat, a cerut apă și ceva de mâncare, apoi a izbucnit în plâns.”, a declarat salvatorul ei, cel care a găsit-o, un bărbat pe nume Artyom Borisov.

• CITEŞTE ŞI:  Ambra cenuşie - voma de balenă care valorează o avere

Karina Chikitova a spus ulterior presei că Naida, cățelușa ei, a fost cea care i-a salvat viața.

„A fost Naida cea care m-a salvat. Mie îmi era foarte, foarte teamă. Însă când ne puneam la somn, eu o luam în brațe și așa ne țineam de cald una alteia.”, a declarat Karina după ce a fost găsită.

karina chikitova
Foto stânga: statuia în care apar Karina Chikitova şi căţelul său

O statuie a fost ridicată în Yakutsk (foto sus), orașul din estul Siberiei cu cele mai scăzute temperaturi din lume, ca un omagiu adus Karinei și cățelușei ei.

Publicitate

Totodată, o carte pentru copii care este bazată pe povestea Karinei a fost publicată, iar un film urmează să fie produs, de asemenea, după cazul ei. Karina Chikitova a câștigat și un concurs de frumuseţe, pentru copii.

Karina şi trupa sa de balet în timpul unui spectacol

Ulterior, spre bucuria ei, Karina a fost admisă la o școală de balet prestigioasă, Yakut Ballet School.

Fetița se visează prim-balerină a Teatrului Bolşoi, din Moscova într-o bună zi, așa că face tot ce poate pentru a-şi îndeplini visul.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele