Pentru jucătorii pasionaţi de loterii, un profesor de la Harvard a dezvăluit cele mai bune modalități de a crește șansele de a câștiga la loto o sumă mare de bani.

Șansele de a câștiga la loterie sunt de fapt destul de mici. Dacă jucăm la Loto 6 din 49 şi optăm pentru o variantă simplă, atunci avem 1 șansă la 13.983.816 să nimerim toate cele 6 numere. În ceea ce privește probabilitatea, din punct de vedere statistic sunt șanse de 0.00000007% să avem biletul câștigător. La loteriile mari, cum sunt cele din SUA, şansele sunt şi mai mici. Mai exact, 1 la 302,5 milioane pentru jackpotul Mega Millions.

Prin urmare, este foarte puțin probabil ca vreunul dintre noi să câștige o avere uriașă în timpul vieții noastre.

Cu toate acestea, un norocos câștigător al loteriei ar putea să dea lovitura în fiecare săptămână. Premiul la Loto 6 din 49 este în valoare de 34.055.452,56 lei, adică circa 7,3 milioane de dolari. În schim, în SUA, atât jackpotul Mega Millions, cât și cel Powerball au depășit suma uriașă de 400 de milioane de dolari fiecare în acest weekend.

crește șansele de a câștiga la loto
Profesorul de statistică de la Harvard, Dr. Mark Glickman explică cum ne putem crește șansele de a câștiga la loto

Cum ne putem crește șansele de a câștiga la loto, conform unui profesor de la Harvard

Mulți jucători folosesc tactici care cred că îi vor ajuta să câștige, în timp ce alții acceptă pur și simplu că la loterie este vorba doar despre noroc. Alţii, în schimb, au optat pentru implementarea matematicii în obţinerea de câştiguri la loto, cum e cazul românului Ştefan Mandel, care a câştigat de 14 ori la loterie folosind matematica. Trebuie să menţionăm că tactica lui nu mai poate fi pusă în aplicare în prezent.

• CITEŞTE ŞI:  Mici găuri negre se ascund în interiorul unor stele gigantice. Care este explicaţia oamenilor de ştiinţă

În schimb, profesorul de statistică de la Harvard, Dr. Mark Glickman, a declarat că există o singură modalitate dovedită de a-ți crește șansele de câștig. Ca să fim sinceri, este destul de evidentă.[sursa]

Așadar, singura modalitate de a-ți îmbunătăți șansele este să cumperi mai multe bilete pentru fiecare joc.

Asta pentru că șansele rămân aceleași dacă cumpărați doar un singur bilet pentru un joc, indiferent de numerele pe care vă decideţi să le jucaţi.

„Dacă cineva a câștigat deja la loto, atunci șansa ca acea persoană să câștige la loto a doua oară va fi exact aceeași cu probabilitatea de a câștiga la loto dacă nu a mai câștigat niciodată anterior. Cu alte cuvinte, faptul de a fi câștigat anterior la loterie nu îmbunătățește și nici nu face mai puțin probabilă șansa de a câștiga la loterie în viitor.”, a declarat profesorul Glickman.

Deoarece toate loteriile sunt independente, nu contează dacă cumpărați un bilet în fiecare zi sau în fiecare lună, șansele dumneavoastră la fiecare extragere sunt exact aceleași cu ale tuturor celorlalți.

Dr. Lew Lefton, membru al facultății de matematică de la Georgia Tech, a adăugat: „Sfatul meu este să nu jucați la loterie și să vă așteptați să câștigați. Acestea fiind spuse, poate fi amuzant să joci la loto și să îți imaginezi că vei câștiga. Aceasta este o abordare diferită și este la fel ca orice alt joc de noroc: Ar trebui să fiți dispus să cheltuiți doar ceea ce vă puteți permite să pierdeți.”

Publicitate

Deși a câştiga la loterie este un vis aproape imposibil pentru majoritatea dintre noi, unii oameni au reușit cumva să câștige. Ce noroc, nu-i așa?

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele