În anul 2002, Jack Whittaker, din Virginia de Vest, SUA a câştigat fabuloasa sumă de 315 milioane de dolari, la o loterie organizată de Crăciun, însă după acel moment nu a mai reuşit să scape de ghinion.

Jack Whittaker lucra în construcţii de la 14 ani, fiind un puşti sărac. A reuşit în timp să pună pe picioare o companie importantă, având peste 100 de angajaţi şi o valoare de circa 17.000.000 de dolari.

Jack obişnuia să ia micul dejun în fiecare dimineaţă la un restaurant C&L Super Serve, la ora 06:30. Savura cafeaua şi un biscuite făcut proaspăt chiar la restaurantul său preferat.

Ocazional, cumpăra şi câte un bilet la loterie. Dar nu întotdeauna, ci doar atunci când jackpotul era foarte mare. Ca şi cum nu s-ar fi deranjat pentru mai puţin de câteva sute de milioane de dolari.

blestemul câştigătorilor la loto
Jack împreună cu soţia sa şi nepoata lor

În zilele de dinaintea Crăciunului, în anul 2002, Jack s-a decis să cumpere un bilet la loto, căci premiul cel mare ajunsese la o sumă impresionantă.

Până în ziua Crăciunului, febra Powerball atinsese cote maxime. În fiecare secundă, zeci de oameni sărbătoreau naşterea Mântuitorului cumpărând frenetic biletele în valoare de numai 1$, cu gândul la premiul cel mare. Mai exact, valoarea premiului era de 314.900.000 de dolari.

Extragerea din ziua de Crăciun

În noaptea de Crăciun, la ora 23:00, toată lumea aştepta cu sufletul la gură marea extragere. Mai puţin Jack, care dormea. La un moment dat, soţia sa cu care era căsătorit de 40 de ani, îl trezeşte din somn şi îi spune că a urmărit extragerea pe Canalul 3, şi că pe biletul său a bifat patru din cele cinci numere.

• CITEŞTE ŞI:  Ştiinţa a aflat ce vedem înainte de a muri. EEG-ul unui pacient de 87 de ani dezvăluie misterul

Fiind somnoros, Jack nu ştia cât înseamnă, dar bănuia că e vorba despre cel puţin 100.000$. S-a culcat înapoi, cu gândul la cei 100.000$ pe care bănuia că i-a câştigat.

Jack Whittaker a câştigat premiul de aproape 315 milioane

S-a trezit în dimineaţa următoare la ora 04:30, pentru a merge la muncă. A deschis televizorul şi a auzit la ştiri că premiul cel mare al loteriei Powerball a fost câştigat de o persoană care a cumpărat biletul la un C&L Super Serve, din Virgina de Vest.

„Ce noroc a dat peste comunitatea asta oare? Două bilete câştigătoare la acelaşi restaurant…mare coincideţă!”, şi-a spus Jack.

Dar când a auzit reporterul repetând numerele câştigătoare, nu i-a venit să creadă. El era de fapt singurul şi marele câştigător al premiului de 314.900.000 de dolari.

Publicitate

Numerele fuseseră anunţate greşit la jurnalul pe care îl ascultase soţia sa în seara precedentă. Jack a mers la restaurantul C&L Super Serve, a servit micul dejun şi i-a lăsat bacşiş 100$ chelneriţei pe care o ştia de o viaţă.

„Tu ai câştigat, nu-i aşa?” i-a spus chelneriţa.

Jack Whittaker a afirmat dând din cap.[Whashington Post]

Jack avea de ales între două variante. Putea încasa premiul în tranşe sau putea opta pentru primirea unei sume forfetare în valoare de 113 milioane de dolari.

Evident, dorind să aibă cât mai mulţi bani în mână, omul a ales cea de-a doua variantă.

Blestemul câştigătorilor la loto

La scurt timp după primirea premiului, el a fost arestat pentru conducerea autovehiculului personal în stare de ebrietate. Mai târziu nişte hoţi i-au spart maşina şi i-au furat 545.000 de dolari.

• CITEŞTE ŞI:  10 curiozităţi despre Albert Einstein, una dintre cele mai luminate minţi din istorie

Cum omul nu pare să înveţe din greşeli, i-a fost spartă maşina pentru a doua oară. De această dată i-au fost sustraşi 200.000 de dolari. Nimeni nu a înţeles de ce umbla cu astfel de sume după el.

Dorind să facă ceva bun cu banii săi, a pus bazele unei fundaţii de caritate, prin intermediul căreia a donat circa 14.000.000 de dolari. Totuşi, din cauza cerinţelor de ajutorare prea mari, a decis să renunţe la această fundaţie.

După circa un an de zile Jack a fost arestat din nou. De data aceasta pentru că l-a ameninţat pe managerul unui bar, în urma unei băute zdravene.

Asta n-a fost tot. Au urmat drame mai mari. Şi-a pierdut nepoata pe care o iubea ca pe ochii din cap. Apoi a pierdut-o şi pe fiica sa. Amândouă au fost găsite moarte în casa lui, în urma unor supradoze de droguri.

„Mi-am pierdut nepoata din cauza banilor. Era steaua strălucitoare din viaţa mea. Apoi mi-am pierdut şi fiica. Totul din cauza banilor. Îmi doresc să fi rupt acel bilet blestemat!” spunea Jack după cele două tragedii.

Până în anul 2007, aproape toţi banii aveau să dispară, iar Whittaker a devenit mai sărac decât era, confirmând o dată în plus blestemul câştigătorilor la loto.

Jack Whittaker a decedat în anul 2020.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele